Nemůžu ti říci více, než jen, jdi do toho,postav to a pak se pochlub svým výtvorem. Takových lidí co jen mluví o stavbě a polemizuji nad tím, co by udělali jinak je spousta, ale těch co se do toho i pustí a dotáhnou to do konce je jen málo. Stačí se podívat tady do sekce "můj model" kolik jich tady začalo stavět a nedostavělo. :wink:JirkaW píše:No já v tom zase žádnou vědu nevidím. Nápravy nebudou mít diferenciály takže jedna brzda bude na dvě kola. Brzda bude kotoučová buď z čuďáku nebo z motorky (tady musím poznamenat, že tu motorku navrhl Salvatore). A napojená bude na páčkovce na servo plynu (řehtačka).
Tatra 813 6x6
Re: Tatra 813 6x6
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32
Diky Michale za pochvalu. Co se týká světel, počítám s tím, mám sehnané velice pěkné, jediný problém je, jak do nich dostat diody, nebo SMD.Michal Boček píše:Perfektní přívěs:wink: pro Tatru bych řekl ideální :) . Vzhledem ke komplikovanosti náprav by to asi taky řešil závažím na Tatře. A budeš mít na tom přívěsu funkční světla ?
Michal Boček
No jestli Sliku7 myslíš, že jsem RCTT-ovej forovej kecal, tak to jseš trochu mimo mísu.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
Nikde jsem milí Jirko nepsal, že jsi kecal a hlavně, že jsi RCTT-ovej fórovej kecal, jen se mi tě něják nepodařilo přesvědčit, že postavit tento podvalník bržděný, není tak jednoduché, jak si myslíš a že mluvit o tom je jedna věc a postavit funkční model druhá. Takže abych nebyl mimo mísu a ukázal jsi, že jsi muž nejen řečí, ale hlavně činů, kdy se můžu-můžem těšit na tvůj výtvor?JirkaW píše:No jestli Sliku7 myslíš, že jsem RCTT-ovej forovej kecal, tak to jseš trochu mimo mísu.
Naposledy upravil(a) Slick7 dne 21 zář 2008 21:39, celkem upraveno 1 x.
-
Michal Boček
- Junior člen fóra
Že se do toho míchám, ale možná by bylo dobré ukázat, jak vlastně ty nápravy vypadají ...
http://ripper-works.com/photo/P07/photos2/20.jpg
... vtěsnat tam brzdu a zachovat přitom modelovost je dost těžko nerealizovatelné.
(obrázek sem si vypujčil od papírových modelářů)
http://ripper-works.com/photo/P07/photos2/20.jpg
... vtěsnat tam brzdu a zachovat přitom modelovost je dost těžko nerealizovatelné.
(obrázek sem si vypujčil od papírových modelářů)
bocektransport.cz
No tak jsem asi našel jádro pudla:
1. na začátku se psalo o přívěsu a skončilo to podvalníkem, Já ale měl na mysli přívěs.
2. přívěs nebude maketa ale tvrdé pracovní náčiní. Naše idea je závod týmů - jeden táhne, druhý tlačí a opět projet trať s brankama, nebo jenom táhnout přívěs o váze tahače.
Samozřejmě vše se odladí za provozu. Prvotní myšlenka je RCTT závod týmů se stejnýma pravidlama: dotek, zlomená body, převrácení smolík. První přívěs bude třínápravový a samozřejmě ho bude dělat náš dvorní dodavatel J.P.M. Já na to v tuto dobu opravdu nemám čas. Jsem rád když se stihnu vyspat, najíst, vykoupat a sex.
1. na začátku se psalo o přívěsu a skončilo to podvalníkem, Já ale měl na mysli přívěs.
2. přívěs nebude maketa ale tvrdé pracovní náčiní. Naše idea je závod týmů - jeden táhne, druhý tlačí a opět projet trať s brankama, nebo jenom táhnout přívěs o váze tahače.
Samozřejmě vše se odladí za provozu. Prvotní myšlenka je RCTT závod týmů se stejnýma pravidlama: dotek, zlomená body, převrácení smolík. První přívěs bude třínápravový a samozřejmě ho bude dělat náš dvorní dodavatel J.P.M. Já na to v tuto dobu opravdu nemám čas. Jsem rád když se stihnu vyspat, najíst, vykoupat a sex.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
No Jiří, to je pak opravdu dost těžká shoda, když ja o voze (maketový podvalník za maketovou Tatru) a ty o koze (přívěs za RCTT), ale to bohužel z tvého prvního příspěvku ani dalších následujích nebylo vůbec patrné, nikde jsi nepsal o žádném přívěsu pro RCTT. Tvá reakce na můj článek o podvalníku, cituji
"No a aby se nehrnul, tak ho chci brzdit servem. Předpokládám, že brzdit jednu nápravu bude stačit."
mně a předpokládám ani ostatním zde čtoucím fórystům, nedala důvod se domnívat, že se bavíš (i následující celou dobu) o něčem jiném, než o podobném podvalníku. :wink: Příště buď tedy prosím více sdílnější a napiš celou svou myšlenku o předpokládaném projektu, aby jsme se vyhnuli následujícím nedorozumněním a vzajemným slovním rozepřím, nepřinašejícím nic dobrého pro oba.
Tím považuji celou tuto naši diskuzi na toto téma z mé strany za uzavřenou :)
"No a aby se nehrnul, tak ho chci brzdit servem. Předpokládám, že brzdit jednu nápravu bude stačit."
mně a předpokládám ani ostatním zde čtoucím fórystům, nedala důvod se domnívat, že se bavíš (i následující celou dobu) o něčem jiném, než o podobném podvalníku. :wink: Příště buď tedy prosím více sdílnější a napiš celou svou myšlenku o předpokládaném projektu, aby jsme se vyhnuli následujícím nedorozumněním a vzajemným slovním rozepřím, nepřinašejícím nic dobrého pro oba.
Tím považuji celou tuto naši diskuzi na toto téma z mé strany za uzavřenou :)
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
-
Aleš Papoušek
- Klub RC Truck Trial Praha
Hezká práce, to se musí nechat. Ale nějak se mi tam nepozdává předsazení přední masky a nárazníku. Podle fotek bych řekl, že skutečná 813 nemá tak velký přesah nárazníku a předního okna. Nebo to jen zkreslují fotky?
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Já myslím, že ty fotky trochu matou. Vše se snažím dělat co nejblíž originálu. Teď co používám ty frézované kabiny musím případné nedostatky vzájemně kompenzovat s tím co dělám ručně, ale v podstatě jsem se zatím nesetkal s větším problémem. Nejvíc práce mi zatím daly úpravy blatníků. Byly šité asi dost horkou jehlou a tak už jsem je musel řezat a brousit. To je taky jeden z důvodů, proč každému zájemci o stavebnici říkám, že to není jenom o tom vzít všechny díly a sešroubovat je dohromady. Tak daleko jsme se ještě nedostali.
Prakticky stejnou kabinu jsem použil na této osmikolce a myslím, že ten čumák je v pořádku. Asi to dělá to, že tam schází rámeček předního skla.

Prakticky stejnou kabinu jsem použil na této osmikolce a myslím, že ten čumák je v pořádku. Asi to dělá to, že tam schází rámeček předního skla.

Mně se to zdá OK - až tam bude zalomené čelní sklo tak se to opticky zjemní.
Bude opět hezká :wink:
Tak jak čtu , tak se chystáte na suchozemský TUG-TOWING
To by mohla být zajímavá soutěžní disciplína :wink: Já to zatím praktikuju jen na vodě s lodí jako začátečník :chuckle
Bude opět hezká :wink:
Tak jak čtu , tak se chystáte na suchozemský TUG-TOWING
JirkaW píše:........ přívěs nebude maketa ale tvrdé pracovní náčiní. Naše idea je závod týmů - jeden táhne, druhý tlačí a opět projet trať s brankama, nebo jenom táhnout přívěs o váze tahače.
Samozřejmě vše se odladí za provozu. Prvotní myšlenka je RCTT závod týmů se stejnýma pravidlama: dotek, zlomená body, převrácení smolík........
To by mohla být zajímavá soutěžní disciplína :wink: Já to zatím praktikuju jen na vodě s lodí jako začátečník :chuckle
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Je dobře žes to nevzdal protože je to fakt nádherná práce :clap
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
To musela být pekelná karosářská práce........ Vypadá to však nádherně, klobouk dolů před takovým dílem.
Vyděržaj pijaniér a nevzdávej se :wink:Jozef Dojčar píše:O svátcích jsem trochu zápasil s Tatrou, takže mám hotové bočnice. Jedna mi trvala asi 8 hodin a ta první použitelná se povedla až na čtvrtý pokus. Už jsem to chtěl vzdát.
Měl jsi pěknou zábavu na svátky a povedlo se Ti to dokonale. :yes
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom
"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom
"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Díky :mrk , práce s plechem mi ještě moc nejde, ale jejímu kouzlu jsem už podlehl a k plastu se budu vracet asi spíš okrajově.
-
Aleš Papoušek
- Klub RC Truck Trial Praha
Plech má své kouzlo, kdo s ním umí, tak ostatní čumí. Jen mi pořád vrtá hlavou - někdo dělá jen z mědi, někdo jen z mosazi a někdo to kombinuje. Co je lepší? Cu je tvárnější, Ms tvrdší nebo to je dáno zrojem plechu?
legenda S2, podle data výroby