Celková váha tahače 22 tun,naftový motor Tatra s přímým vstřikem, dvanáctivalec do V pod úhlem 75 stupňů o obsahu 17 640 kubických cm, max. otáčky 2 000ot/min, výkon 270 k, maximalni rychlost 70km/hod., maximální váha přívěsu 100 tun, převodovka pětistupňová, jeden stupeň vzad, přídavná převodovka dvoustupňová, disková kola s širokoprofilovými ráfky o rozměru 14,0 x 22,5, pneumatiky rozměr 18,00-22,5, palivová nádrž o objemu 380 litrů.
Tak a teď k modelu. Prvně jsem si ho celý namaloval v počítači, což byl docela problém, protože sehnat slušnou výkresovou dokumentaci se mi nepodřilo, nepodřilo se mi vlatně sehnat vůbec žádnou, celé jsem to kreslil podle jednoho výkresu na kolose a dál podle fotek, které jsem si náhodou pořídil na jednom srazu, v té době jsem ještě něják neuvažoval o stavbě tohoto auta, ale hrozně se mi líbilo, prostě asi nostalgie z dob, kdy jsem ho měl doma jako hračku. Část výkresu jsem převedl do 3D modelu, abych získal představu co a jak. Nejvíce práce na modelu mi asi dala přední maska, která je docela složita na stavbu. U originalu je to vlastně poohýbaný vlnitý plech, hrozná kombinace. Dumal jsem a dumal a nakonec jsem ho poskládal dohromady z 13 dílů, část je vyřezána a čast je vyfrezována. Na výrobu byly použity plastové desky o třech různých tloušťkách a to 1,2 a 3mm. Jeho složitost je vidět na přiložených foto, doufám, že se to aspoň trochu podobá předloze :D

Maska bude v budoucnu ještě opatřena blinkry, SPZ a nápisem Tatra, který si necháváme leptat.
Přední a zadní nárazník byl vyříznut z měděného plechu o tloušťce 0.6mm, dál k němu byly vyřezány další dily pro jejich upevnění na rámu atd. Na nárazníky jsem pájel a budu ještě pájet další díly. Dělá se mi s ním velice dobře, pajím ho pomocí plynové pájky, která umí materiál rychle pěkně prohřát.

Kabina je složena část z plastových dílů a část z měděných dílů, jeden díl na kabině se mi podařilo přesně udělat podle mých představ až na potřetí, naštěstí je docela malý, takže to nebylo tak hrozný, ale tady vidite, že i když si to namalujete v počítači, tak stejně nemáte jistotu, že to bude pasovat, jak si představujete. Teda musím zase podotknout, že pokuď namalujete v 3D, tak to pak i většinou sedí, ale je to hrozně pracný to malovat a mně se většinou nechce všechno malovat v 3D

Tak to je zatím všechno, další za chvilku :D :D