výroba RC trati
-
Radek.Solarik
- Nováček na fóru
výroba RC trati
Vím, že to sem zrovna nepatří, ale nevěděl jsem kam to dát jinam.Chtěl jsem Vás všechny moc poprosit o jednu věc.Našel jsem v baráku prázdnou místnost a tak sem si řekl, že si v ní udělám RC dráhu.Proto jsem se všech chtěl zeptat jestly už jste nikdo dráhu nestavěl a dali mi pár začátečnických rad:)
díky všem
díky všem
-
Radek.Solarik
- Nováček na fóru
-
Radek.Solarik
- Nováček na fóru
Re: výroba RC trati
Mno a nechces postavit indoor truck trialovou halu s umelymi prekazkami, piskem atd.?Radek.Solarik píše:Vím, že to sem zrovna nepatří, ale nevěděl jsem kam to dát jinam.Chtěl jsem Vás všechny moc poprosit o jednu věc.Našel jsem v baráku prázdnou místnost a tak sem si řekl, že si v ní udělám RC dráhu.Proto jsem se všech chtěl zeptat jestly už jste nikdo dráhu nestavěl a dali mi pár začátečnických rad:)
díky všem
Mozna bys mel uspech ;-)
Mantinely tam budú nastálo, alebo ich budeš po jazde skladať? Aký bude povrch? Koberec? tak ako si postavil dotaz sa proste nedá naň odpovedať. Musíš zadať podrobnosti a tvoju predstavu. Takto na diaľku ti nikto trať nenavrhne. Uplne najlepšia možnosť je web. Existuje mocný nástroj http://www.google.cz pri jeho použití budeš veľmi prekvapený koľko tisíc obrázkov tratí pre RC modely ti vypadne. :wink: 
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
-
Radek.Solarik
- Nováček na fóru
Tak po line si moc nezajazdíš, leda tak drift.
Material na ohraničenie je rôzny od drevenných líšt, cez prerezané umelohmotné trubky, elektrikárske lišty, naznačenie dráhy len pukličkami a páskou atd, atd, atd. Znova opakujem je málo vstupných informácií. Vyzerá to tak, že vlastne ani nevieš čo chceš a čakáš, že ti to tuná navrhneme. Napíš presne svoju predstavu, náčrt dráhy, šírku dráhy, popis prekážok, z čoho ich chceš vyrábať a potom sa tu zaručene objavia aj konkrétnejšie odpovede.Rozhodujúce je aj s čím chceš po dráhe jazdiť. Podľa toho si musíš navrhnúť polomery zákrut, sklony prekážok, výšku skokov atd..... Tak teda trocha porozmýšlaj a ked budeš mať predstavu čo chceš tak nám ju tu popíš. :wink: :wink:
Ak pogoogluješ tak najdeš aj soft na návrh tratí. Chce to len trocha vlastnej iniciatívy
Ak pogoogluješ tak najdeš aj soft na návrh tratí. Chce to len trocha vlastnej iniciatívy
Igor
-
Radek.Solarik
- Nováček na fóru
-
Radek.Solarik
- Nováček na fóru
Tu máš návod ako vložiť obrázok na akékoľvek stránky, teda aj do tohoto fora.
http://www.rcauto.sk/modules.php?name=F ... topic&t=68
http://www.rcauto.sk/modules.php?name=F ... topic&t=68
Igor
Zdravím,Radek.Solarik píše:tak už to pomalu budu mít info o té dráze.chtěl jsem se zeptat jak se sem vloží foto.díky
podle toho, co jsem si tady přečetl, bude celá místnost obětována RC modelum 1/16 off-road – než vložíš první fotku, vlož nakreslený půdorys místnosti s rozměry stěn, oken i dveří – kam a jak se co otevírá – případně jak vysoko je parapet okna – to vše alespoň v měřítku 1:20. Indoor trať i pro tak malé měřítko (1/16) bude asi „pomalá a technická“.
Říkáš tu, že je tam teď lino a plánujete koberec – já bych navrhoval trať postavit na nožičkách. Tedy cca ve 4/5 místnosti postavit malou rampu ze dřeva a podlahových desek nebo silnějšího sádroše od podlahy vysoko tak, aby se dalo pod rampu vlézt (cca 50 až 70cm) nebo volný prostor využít alespoň jako skladiště nebo depo. A teprve na takovémto „herním stole“ stavět terén z polystyrénu, dřeva, sádry, montážní pěny, molitanu, střešních pěnových izolačních desek, a jiného…
Ale třeba i použít hlínu, písek, vodu (chceš-li pak čistit).
Jasně, že se na celou tu rampu můžeš vykašlat a postavit dráhu na linu nebo na koberci z dílů takových, které se jednoduše rozeberou bez použití šroubováku a místnost zustane „volná“.
- Tohle všechno radím z pozice naprostého antitalenta na domácí kutilství. Navíc v životě jsem na vlastní oči neviděl ani jedinou trať pro rc modely, ať už onroad žehličky silnic, nebo trial offroady. Ale mnoho tratí pro modely 1:1 znám.
Karel (P.K.)
Ty mu radíš v podstate ako vyrobiť trať pre miniZ, krajinku, diorama alebo ako to nazvať. S traťou na pretekanie to asi nebude mať nič spoločné. Pri off road 1:18 sa ako prekážky používajú pukličky. kusy drevanných polienok, kartonové prekážky, rampy na skoky z drevenných hranolov s povrchom doska obytá kobercom, plastové flašky od nealko nápojov cca 0,25 atd, atd. podľa toho k čomu má usporiadateľ prístup. Nutnou podmienkou pri výrobe prekážok je ich demontovateľnosť a prepraviteľnosť-
Igor
-
Radek.Solarik
- Nováček na fóru
Zkoušel jsem ty fotky, ale vůbec se mi to nedaří, co tedy s tím? :(
Možná si myslíte, že tu místnost máme v rodinném domku.Ne, já bydlím v paneláku a jelikož ta místnost byla volná tak si jí mohu vypůjčit kdy budu chtít.Už jsem změřil a nakreslil na počítači všechny důležité údaje o té místnosti, ale jak už jsem říkal nevím si rady s tím odesláním, ještě to zkusím vykoumat.Už jste mi hodně poradili o tom, jak udělat mantinely, ale jak je tam mám připevnit abych je zase mohl bez problémů vyndat, musely by být hodně těžké aby sním RC auto nepohnulo. :)
Tak Vás tedy prosím o pomoc jak s mantinely tak s fotkami.Díky
Možná si myslíte, že tu místnost máme v rodinném domku.Ne, já bydlím v paneláku a jelikož ta místnost byla volná tak si jí mohu vypůjčit kdy budu chtít.Už jsem změřil a nakreslil na počítači všechny důležité údaje o té místnosti, ale jak už jsem říkal nevím si rady s tím odesláním, ještě to zkusím vykoumat.Už jste mi hodně poradili o tom, jak udělat mantinely, ale jak je tam mám připevnit abych je zase mohl bez problémů vyndat, musely by být hodně těžké aby sním RC auto nepohnulo. :)
Tak Vás tedy prosím o pomoc jak s mantinely tak s fotkami.Díky
Jedna malá fintička. Na spodnú stranu mantinelu nalep čo najhrubší smirkový papier ( šmirgel) Mantinel nie je na narážanie, nehráš hokej, ale na vytýčenie trate.
čítal si ten link ktorý som ti dal na vkladanie fotiek? Chlape nebud lenivý a trocha čítaj odpovede a odkazy v nich.
:wink:
čítal si ten link ktorý som ti dal na vkladanie fotiek? Chlape nebud lenivý a trocha čítaj odpovede a odkazy v nich.
Igor
-
Radek.Solarik
- Nováček na fóru