Rozhodl jsem podpořit "tatramánii", která tu možná trošičku převládá a chci vám představit svého malého drobečka. Tento skvělý vůz mi přirostl k srdci v době jeho výroby, kdy jsem měl ještě za dob svého působení v TATŘE a.s. možnost vozit podvozky pro nádstavby cisteren pro vodu a naftu do Košic, kde je vyráběli a montovali v podniku VSS Košice. Od mála mě to táhlo k tatrovkám možná proto, že z okna domu vidím tatrovácky polygon a bylo mi jasné, že jednou ji budu mít! Otázka zněla jakou. Nejdřív jsem měl zálusk na T57b opravit si veterána, jezdit na srazy nevyšlo a tak jednou sedím na internetu a objevím fotky podvozku p. Dojčára a bylo rozhodnuto. Nakonec po zvážení všech pro a proti, a honě hodin na netu, jsem se rozhodl pro projekt podvozku p. Hanáčka (Honneys).
Konec slov, něco k modelu:
Skvělá koncepce podvozku tatry vynikne při sekupení 8x8 a více v členitám terénu proto 8x8
měřítko: 1:10
motor: SPEED 700 TURBO
převodovka: 3st. BOSCH + sestupná
servo řízení: HS 805 BB
servo řazení převod stupňů : HS 322 HD ECO
provedení bude vojenský valník a jak mi jedná dobrá duše řekla líp bude vypadat s hydraulickou rukou, tak by měl být na konci osazen hydraulickou rukou. Ta mi dala pořádně zabrat, protože byla vyrobena speciálně pro Arabské emiráty v limitované serii a ani výrobce mi nedal potřebné podklady. Nakonec jsem to vyřešil tak, že to bude TYP FASSI F 65 se skráceným ramenem, který se podobá nejvíce originálu ( když jsem již měl vyrobené první díly zjistil jsem že snad jedná zůstala v Novém Jičíně, kde byly montovány spolu s korbama na podvozky) pro zatím však bude bez funkční hydrauliky (cena bohužel velí :( ) ale vyrábim ji tak, aby šla lechce namontovat.
přibližné rozměry: šířka 25cm , výška 31 cm a délka 94 cm
materiál převážně ocel (cena rozhoduje a navíc mám doma spostu plechu a pod , takže nemusím nic kupovat), bude sice těžší ale aspoň bude mít dorou trakci
Pneumatiky "MICHELIN" od Hanyse.
Kabina buď z plechu nebo rezinu ještě nevím, ale momentálně se rozhoduji.