Regulátor pro trucktrial

Baterie, nabíječky, RC soupravy, regulátory a další..
RomanV
Nováček na fóru

Příspěvek od RomanV »

Dobrý den,
před nedávnem jsem si pořídil stavebnici monster trucku 1:18 Xray M18MT s tzv. PowerPackem (motor, regulátor, accupack a servo) a protože mne kromě rychlé jízdy a skoků chytlo taky šplhání přes překážky, záhy jsem zjistil, že elektronická výbava tohoto modelu není to pravé pro tyto účely. Motor, dodávaný v PowerPacku od Xray (pravděpodobně Speed 300 6V), má příliš vysoké otáčky a při pomalé jízdě v těžším terénu se hodně zahřívá a regulátor nevyhovuje z důvodu absence brzdy, o automatické brzdě nemluvě. Chtěl bych použít motor Speed 300 7,2V (12700 ot/min), ev. MIG480 Race 7,2V (16900 ot/min) a pro tyto motory teď hledám vhodný regulátor, který by vyhovoval požadavků na trialovou jízdu. Vzhledem k výše uvedeným motorům a velikosti modelu (celé auto váží jen asi 0,6 kg) jsem uvařoval o regulátoru GM SX3R (s představou "novější=lepší"), ale v rozletu mne zarazil příspěvek
Aleš Papoušek píše:Osvědčili se mi regulátory od GM-Racing V-čkové řady. V T813 a T137 jezdím V6R, ale používám oddělené napájení pro servo řízení. V Pragovce jsem vyhodil regul SX6R pro naprostou nespokojenost a dal jsem tam V4R plus a už jsem spokojený. Ideální je V8RW, ale je nejdražší.
Aleš
Chtěl bych jako začátečník zeptat, v čem jsou regulátory řady SX problematické a jestli by pro mne (resp. pro mé auto :)) byl vhodný a dostatečný zmiňovný regulátor V4R+. Vzhledem k tomu, že tento model mám spíš pro potěšení a vyblbnutí a nepředpokládám seriózní účast na závodech, nechce se mi investovat do Servonauta a všeobecně uznávaný Graupner V80R by se mi do té osmnáctiny ani nevešel :). Děkuji za odpověď,
Xray M18MT
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Pro trialovou jízdu je potřeba mít jemnou regulaci na začátku, tj. aby regulátor dokázal s motorem skoro krokovat při rozjezdu a aby v tomto stavu to vydržel delší dobu (nepřehříval se). Současně je dobré, aby měl zesílený BEC (aspoň 5,5V, 3A) pro napájení serva HS 805 pro řízení. Tyto podmínky SX6R u mě nesplnil (jemnost regulace). Další věc je, že na diskuzním fóru http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... =8&novych= na regl SX nejsou dobré reakce.
Mě vyhovuje V4R+ pro motor Speed 600ECO při 4,5 kg modelu. Pro motor 300 a 0,6 kg modelu bude regl "předimenzovaný", ale to by nevadilo. Taky není potřeba zesílený BEC. Z toho by vyplývalo, že by se možná našel i jiný regl, který by vyhověl trial jízdě, ale osobně jezdím ve svých modelech dvě V6R a jednu V4R+ a jeden SX6R, ale jenom v modelu, který nejezdí na trial závody. S regl VxR jsem spokojený, SX mě neuspokojilo. Tolik osobní názor.
Aleš
RomanV
Nováček na fóru

Příspěvek od RomanV »

Když jsem začal s M18MT jezdit, uvažoval jsem o regulátoru od firmy DSYS MD20DCR (http://www.dsys.cz), který stojí jen 865 Kč, výkonově by pro motory 300 a 400 stačil a navíc mám zkušenost s jeho slabší variantou MD10DCR, se kterým jsem byl spokojen. Tento regl bohužel nemá automatickou brzdu, což je asi pro trial užitečná věc, udržet i půlkilový model na svahu jen na plynu je dost problém :) . Půjdu asi do toho V4R+, v Hobbyteamu ho mají momentálně skladem a za ještě přijatelný peníz. Díky za odpověď,
Roman.
Xray M18MT
NuClear
Nováček na fóru

Regl pro TT

Příspěvek od NuClear »

Já jsem na modelu SNAILER (2xmotor MEGAX 500/12V) vyzkoušel různé regulátory:
DSYS 30A - moc pomalá reakce změny směru vpřed - vzad
regulátor prostě chvíli dobržduje a po úplném zastavení motoru teprve dává revers.

SERVONAUT 20 - slabý BEC, ještě pomalejší reakce na rozjezd a zpomalení. Je dobrý na relitu jízdy pro kamiony ale ne pro trial.

nakonec jsem skončil u TEMA 25LR. Reaguje okamžitě na jakoukoliv změnu a brzda u Snailera není potřeba brzdí mi sám převodem.
Nepoužívám BEC z TEMY, ale mám samostatné napájení.
Maximální spokojenost. Jemná regulace od začátku a slušná cena....

Jinak ne pro trial, ale pro běžné ježdění mám v X-RAY M18T DSYS 20A.
NuClear
Fugas
Občasný přispěvatel fóra

Re: Regulátor pro trucktrial

Příspěvek od Fugas »

Poradite mi prosim neaku dobru nahradu za regulatory graupner V4R a vyssie. Momentalne totiz niesu k zohnaniu nikde v ČR. Alebo ak niekto vie kde ich maju tak mi poradte prosim kde.
Dakujem
Robert Seltz
Senior člen fóra

Příspěvek od Robert Seltz »

že by nebyly? jedině pak ještě lepší V80 Profi ale ten je už hodně předimenzovanej.

Nebo třeba ještě JES 300 Car s tím byla taky plná spokojenost a ten je českej od JETI model :idea:
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
Minimax

Příspěvek od Minimax »

Fugas píše:Poradite mi prosim neaku dobru nahradu za regulatory graupner V4R a vyssie. Momentalne totiz niesu k zohnaniu nikde v ČR. Alebo ak niekto vie kde ich maju tak mi poradte prosim kde.
Dakujem
podíval bych se na www. modelbazar.cz tam jistě něco najdeš. Jezdili jsem hodně regecy od LRP (a to i na dva motory) a fungují v pohodě. Cenově srovnatelné s Graupnerem a bezproblémový servis a záruka v Lestru.
P2 - xxxxxx
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Zdravím všechny,
a mám otázečku: Jdou paralelně zapojovat regulátory otáček?
Tuším že ano, a proto se ptám, jakými zákony se řídit? Zapojit je všemi konektory do sebe (vše (+) paralelně, vše (-) paralelně, vše signál paralelně, ) a celek do přijímače,

nebo zapojit jako velká serva s externím napájením (mimo BEC, jako např. HS805) , tzn. všechny (-)paralelně do sebe a všechny signál paralelně do sebe a jen tuto dvoulinku do přijímače?
, přičemž bude přijímač bez BEC..
Robert Seltz
Senior člen fóra

Jestli mají regulátory BEC tak jeden + budeš muset odpojit (nezapojovat) :!: A jeden regulátor bude krmit serva a přímač a druhej si to nechá jenom pro sebe.

A když použiješ cizí napájení přímače tak stačí signál a mínus.
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Fantazie, to sem chtěl číst. A kolik regulátorů můžu takhle zapojit, nebude to dělat při počtu 4 bordel? (třeba rušení)
Robert Seltz
Senior člen fóra

Nevím, ale asi to bude fungovat dobře nevidím důvod proč by to mělo rušit.

Já měl spojený 2 regly a pohoda.
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

Fugas píše:Poradite mi prosim neaku dobru nahradu za regulatory graupner V4R a vyssie. Momentalne totiz niesu k zohnaniu nikde v ČR. Alebo ak niekto vie kde ich maju tak mi poradte prosim kde.
Dakujem
Zkus tady:
http://www.hobbyteam.cz
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Michael Hille »

mám jednu otázečku,jaký regulátor je vhodný pro model s kterým neplánuji jezdit trial,pro trialové závody vyhovuje V8RW a co pro normální ježdění???
Tim
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Tim »

graupner speed profi 55R 8)
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

Tim:díky i cena je přijatelná,koukám se zrovna na německý stránky,na českejch jsem to zatim nenašel
Slávek
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Slávek »

tak nevím jestli ta cena je dobrá, to si najdi něco ne tak "profi"

Obrázek

http://www.hobbyteam.cz/script/popis.as ... 92&Okruh=6

třeba SPEED PROFI 40R BEC a za tu cenu máš dva

Obrázek

http://www.hobbyteam.cz/script/popis.as ... 96&Okruh=6
Kyosho - NISAN TERANO 1:9
samo domo - Toyota Pickup 4x4 1:8
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

tak pokud počítám tak mi vychází,že si chtěj na profi 55R namastit kapsu, na graupner.de stojí nějakejch bratru 50Eur a tady skoro dvojnásobek,to už ta 40tka je přijatelnější
Aleš Papoušek

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Michael Hille píše:mám jednu otázečku,jaký regulátor je vhodný pro model s kterým neplánuji jezdit trial,pro trialové závody vyhovuje V8RW a co pro normální ježdění???
Asi jsem mimo, když napíši, že z výše uvedeného nedokáži poradit ten správný regec a jiní ano. Já si myslel, že regec se vybírá podle váhy auto, motoru, baterek, typu auta...
Aleš
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

to je zatim jedno,chtěl jsem se jen informovat jaké doporučují jiní,nechci se napálit a koupit něco co pak nevydrží,zajimavý je přepočet u 55R tam je cena nějakejch 50 eur a u 40R je nějakejch 30eur,to by souhlasilo ale ta 55R je přehnaně drahá,to už bych to objednal přímo u graupnera a nechal zaslet z němec,vyjde to o půlku levnějš :wink:
Tim
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Tim »

toho graupnera speed profi 55r koupíš novýho za 1200kč ale musíš hledat
Odpovědět