před nedávnem jsem si pořídil stavebnici monster trucku 1:18 Xray M18MT s tzv. PowerPackem (motor, regulátor, accupack a servo) a protože mne kromě rychlé jízdy a skoků chytlo taky šplhání přes překážky, záhy jsem zjistil, že elektronická výbava tohoto modelu není to pravé pro tyto účely. Motor, dodávaný v PowerPacku od Xray (pravděpodobně Speed 300 6V), má příliš vysoké otáčky a při pomalé jízdě v těžším terénu se hodně zahřívá a regulátor nevyhovuje z důvodu absence brzdy, o automatické brzdě nemluvě. Chtěl bych použít motor Speed 300 7,2V (12700 ot/min), ev. MIG480 Race 7,2V (16900 ot/min) a pro tyto motory teď hledám vhodný regulátor, který by vyhovoval požadavků na trialovou jízdu. Vzhledem k výše uvedeným motorům a velikosti modelu (celé auto váží jen asi 0,6 kg) jsem uvařoval o regulátoru GM SX3R (s představou "novější=lepší"), ale v rozletu mne zarazil příspěvek
Chtěl bych jako začátečník zeptat, v čem jsou regulátory řady SX problematické a jestli by pro mne (resp. pro mé auto :)) byl vhodný a dostatečný zmiňovný regulátor V4R+. Vzhledem k tomu, že tento model mám spíš pro potěšení a vyblbnutí a nepředpokládám seriózní účast na závodech, nechce se mi investovat do Servonauta a všeobecně uznávaný Graupner V80R by se mi do té osmnáctiny ani nevešel :). Děkuji za odpověď,Aleš Papoušek píše:Osvědčili se mi regulátory od GM-Racing V-čkové řady. V T813 a T137 jezdím V6R, ale používám oddělené napájení pro servo řízení. V Pragovce jsem vyhodil regul SX6R pro naprostou nespokojenost a dal jsem tam V4R plus a už jsem spokojený. Ideální je V8RW, ale je nejdražší.
Aleš