Tatra 813 6x6

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Odpovědět
MC-Maxim
Junior člen fóra

Příspěvek od MC-Maxim »

Hehehe :) Bardzo ładna ! Elementy wygladaja jak od Jozefa Dojcara .... czy to on robil elementy ? :D ( i don`t know how to wrice --- Polish, Czech or English :lol: )
Tatra T813 Kolos ...
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

:lol: :lol: Jest po chuti i ta tvoja - velmi -velmi :lol: Take dumam ze elementy od Josefa - to jest jego klasicna praca - vzdy perfektne :shock: i ladne :wink: Josef jest profik 8)
MC-Maxim
Junior člen fóra

Příspěvek od MC-Maxim »

Z czego sa zrobione elementy Jozefa ? Z palstiku czy ocel ?
Tatra T813 Kolos ...
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Elementy Jozefa zrobione z palstiku - Resin , ulite (uliate) v formu. Z oceli jest u nego zrobene "gear" elementy . Setko mozno szukat v forume ci sekcii "stavba modelů" na glavnom sajte.
Lukas M
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas M »

Nechci se vměšovat do Vaší diskuze ale pokud jsem pochopil dobře ptáš se z čeho je vyroben podvozek od p. Dojčara. Třeba ti pomůže tento odkaz
http://www.rc-trial.com/view.php?cisloclanku=2005060303
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

:oops: Sorry - nie z "palstiku" no z plastiku :lol: Resin jest obdoba epoxy
MC-Maxim
Junior člen fóra

Příspěvek od MC-Maxim »

Plastiku oczywiscie ... żle mi sie nacisneło :wink:
Tatra T813 Kolos ...
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

:lol: Tebe zle nacisnelo a ja tvoje z lenosci oskenoval :oops: :lol:

Jesčo vazmozno komunikovat pa Rusky. :) Gavarit pa Rusky ja toze znaju - tolka nemnozko , no znaju 8) Tolka s azbukoj budet problema, potomu cto mojo PC bukvy azbuky neznajet :roll:
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Roman píše::lol: Tebe zle nacisnelo a ja tvoje z lenosci oskenoval :oops: :lol:

Jesčo vazmozno komunikovat pa Rusky. :) Gavarit pa Rusky ja toze znaju - tolka nemnozko , no znaju 8) Tolka s azbukoj budet problema, potomu cto mojo PC bukvy azbuky neznajet :roll:
Pánové - drobná poznámka admina, přestože jsem do diskuze zatím nechtěl zasahovat - držte se jednoho jazyku, ideálně češtiny, klidně polštiny pokud je třeba (nejlíp označit pak celý thread) ale nedělejme tu z toho jazykovědný koutek, absolutně to ztrácí na obsahu a je to nepřehledné. Díky.
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

:cry: Bojim bojim :wink: Ja tolko chtel testovat optimalnu komunikaciju . Moja uvaga zrobit tak , ze Maxim i my vsetky tu na fore v komunikacii s Maximom uzijem hole vety.
K modelu - myslím , že je to nádherný kousek a bude mít obrovský úspěch!! Každý koho znám odmala obdivoval tohodle tahouna, zvlášť díky neobvyklé koncepci - dvě nápravy vpředu jedna vzadu.
Poklona také staviteli, z té spousty dílů ktré musel dát Slick dohromady jde hlava kolem.
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Tak dlouho jsem se tady opravdu nezasmal :D Maxim je borec, jinak k modelu, jak jsem pocital, vsichni jste samozrejme poznali praci narodniho podniku Tatra Pepa Dojcar, kteremu timto jeste jednou dekuji :D
Ano, je to krasny model, hodny stavby, ja, jako pravdepodobne vetsina z vas, jsem jim byl jiz v mladi velice okouzlen, byl to muj sen si ji postavit a samozrejme k tomu postavit i co, no preci podvalnik a kdyz podval, ta poradny a kdyz poradny, tak petiossy a to AP 50ku, zatim je to pouze ve stavu vyvoje na PC a jsou nakoupeny pneu, ktere se kvuli tomu musely objednavat az ze Spanelska, budou tady pouze dva kusy, ktere budou vlastnit ma malickost a druhy bude vlastnit P.D. Zadny jiny, uz pravdepodobne nebude, vyvoj na vykresovou a technickou dokumentaci je opravdu mnohem narocnejsi, nez jsem cekal, ale doufam, ze vysledek bude stat za to a ze vzniknou opravdu krasne sestavy a to T 813 a AP50 a T141 a AP50 :D :D
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Opět se všechno vyřešilo bez mojí pomoci, takže příští modely na kterých pracuji i s Martinem už můžu představit bez doprovodných textů. :wink:
Slick7
Senior člen fóra

Re: Tatra 813 6x6

Příspěvek od Slick7 »

Po delsi odmlce na Tatre 813 6x6, kterou jsem stravil praci na jinych modelech, jsem si rekl, ze uz je na case se zase do ni pustit a konecne ji uz letos dodelat. Bylo dodelano tazne zarizeni, vylepsen podvozek, upevnena kabina a podlaha k ramu, na ktere je osazena elektronika(serva, regler, zvukovy generator, reprak, prijimac) Byla vytvoreno loze pro oba elektromotory, pro pohon navijaku jsem zvolil elektromotor MIG 400, pro pohon Tatry je to osvedceny motor Graupner ECO 600. Dale jsem vyrobil prevodovou skrin na navijak, ve ktere je ulozen snekovy prevod 48:1, hridel bubnu navijaku je ulozena v kulickovych loziskach, buben samotny je vysoustruzen s oceli a na hrideli je zajisten pres cervika. Do snekove skrine navijaku jsou vstupni otacka jeste snizeny, tim, ze jsem mezi elektromotor a prevodovku nainstaloval planetovou prevodovku MPjet 3,8:1, tim je dan vysledny prevodovy pomer na navijaku 182:1 a vysledna tazna sila je docela slusna. na buben se vleze pres dva metry lana, coz by melo stacit.

Protoze jsem chtel od zacatku vybavit model zvukovym regulatorem a do ruky se mi dostal jeden z nejlepsich od fy. Servonaut SMX, premyslel jsem nad tim, jak ho co nejlepe vyuzit, to znamena, aby jeho zvuk byl slyset i pri funkci navijaku i pri rezimu jizdy a aby se mohl dat turovat namiste i bez moznosti jizdy, nebo navijeni. Problem je samozrejme v tom, ze mate jeden regler, jeden zvukac a dva elektromotory a chcete tri funkce. Nakonec jsem to vyresil tak, ze jsem na model dal dva spinac mezi vystup na regleru a elektromotory a pokud chci, aby model jen stal na miste, jak se rika brbral si, a podle libosti jsem si mohl turovat motor, jsou oba spinace v poloze vypnuto, pokud chci, aby se model zacal pohybovat, sepnu spinac, pro lektromotor ECO 600, pokud chci aby model stal a pracoval pouze navijak, vypnu spinac pro ECO 600 a zapnu spinac pro MIG 400, je dokonce mozne je zapnout oba, v pripade, ze jsem zapadl a potrebuju pohon kol a zaroven navijak pro vyprosteni. Tim jsem dosahl velice realistickeho chovani modelu v ruznych situacich, bylo by divne, kdyby navijak pracoval a motor byl ticho, nebo ho bylo slizet pouze ve volnobeznych otackach :D Aby bylo opravdu zuzitkovano vse co dokaze vyse uvedeny zvukovy generator SMX a ze toho umi (volba radoveho motoru, motoru do V, 6 a 8 valce, odfuk vzduchu, zvuk razeni, turbo, couvak, houkačka, sirena, zvuk pridavneho zarizeni, vsehchny tyto funkce je mozne jeste dale upresnovat, jako silu zvuku a ruzne zvukove varianty, napr vyber ze ctyr druhu houkacek, atd.) je nutne ho sparovat s regulatorem stejneho vyrobce, proto jsme take pouzil regulator M20, ktery uz ma v sobe veskere vyvedeni pro osveteleni na vozu, jako blikry, parkovaci svetla, potkavaci svetla, couvaci svetla a brzdova svetla.

Na modelu je stale jeste dost prace, ale to nejhorsi je snad uz za mnou. Vice uz snad reknou prilozene fotografie, pripadne dotazy, ci priminky rad zodpovim.
Naposledy upravil(a) Slick7 dne 08 říj 2007 11:03, celkem upraveno 1 x.
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Lukas M
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas M »

Jak tak koukám tak ses do toho pustil ve velkým. Až to bude komplet i nabarvený a společně s vlekem to pak bude dokonalý. TATRA, král všech výstav. :D :D :D
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Lukas M píše:Jak tak koukám tak ses do toho pustil ve velkým. Až to bude komplet i nabarvený a společně s vlekem to pak bude dokonalý. TATRA, král všech výstav. :D :D :D
Myslim, ze dokonale to bude, az to bude nabarvene, s vlekem a na tom vleku bude stat peknej buldozer, pan stalinec, pak, pokud se to vse podari tak, jak ma, to bude mozna dokonale :D :D :D
No, nic, ted se pokusim sem dat nekolik dalsich fotek, ktere zajimaji vetsinu lidi vice, nez sahodlouhe clanky o stavbe samotne :wink:
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

ObrázekObrázekObrázekObrázekObrázekObrázek
Lukas M
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas M »

8) 8) 8) 8) 8) 8) 8)
Michal Boček
Junior člen fóra

Příspěvek od Michal Boček »

Můj názor ? - Perfektní model , perfektně provedený :D . Akorát k tomu zvuku motoru při navíjení , jestli jsem to dobře pochopil , máš na modelu dva přepínače , kterýma to lze volit , což se mě zdá docela nepraktické :? . Já bych to udělal takto : zv. modul SMX výstup na agregát , po jehož sepnutí se ti zvednou otáčky motoru (zvuk) . A při tůrování motoru vyřadíš rychlost - teda pokud to převodovka od Tatry Dojčar umí . A ještě to "dřevěné tažné" :shock: ? - jestli to i něco utáhne :D . Ale i tak je to už těď velmi podařený model .

Michal Boček
bocektransport.cz
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Zařadit neutrál moje převodovky umí když je dobře nastavené servo a to dřevěné tažné je jenom kopyto. Na modelu jsou odlitky z Resinu, kolik toho snesou ukáže až zátěž v provozu :? . V horším případě je vyztužím plechem :wink: .
Odpovědět