kabina
kabina
Nazdar všichni mam prosbu nevíte kde by se nechala sehnat kabina TATRY 148 cca 180-220 široka(nepohrdnu i jiným rozměrem)stavim triala a nemam popravdě žádné skušenosti s balsou.tak bych raději zaplatil než nějaké marné pokusy.Díky všem za odpověď.Hanéz. 
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Re: re
huhlous píše:to je už pro mě trochu moc ideální pro mě je 180 šířka.ale i tak díky za radu.
Šířka 180 mm odpovídá zhruba čtrnáctině, takže ji budeš muset vyrobit a pro začátek sis nevybral nic jednoduchého.
A nemas ji v planu vyrabet, Pepi?Jozef Dojčar píše:huhlous píše:to je už pro mě trochu moc ideální pro mě je 180 šířka.ale i tak díky za radu.
Šířka 180 mm odpovídá zhruba čtrnáctině, takže ji budeš muset vyrobit a pro začátek sis nevybral nic jednoduchého.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
I ty jeden, neříkej že by sis ji taky koupil.Slick7 píše: A nemas ji v planu vyrabet, Pepi?
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Desetinu Tatry 148, 138 určitě dělat nebudeme. V našem klubu ji nikdo nemá kromě Martina Hanáčka a když se někde sejdeme, tak může jezdit jenom někde bokem a to určitě na náladě člověku nepřidá. Jinak zatím bych počkal i s tou čtrnáctinou. Matin Pluhař teď pracuje na dalších verzích kabin T 815, střední a dlouhá, takže jak se k nám přikutálejí nějaké penízky, investujeme je do dalších forem.jirka píše:ono jabych ji bral kdyby byla 1:10 určitě
no já myslel na t 815 ne 138,148, ale pro mě je již pozdě měnít měřítko, pár dílku svojí 8x8 již mám a čekám na soustružníky. Snad se dočkám :? (nějak se jim do toho nehce) a pokud do té doby pochopím a zjistím jak tu dávat fotky tak se taky pochlubím v kategorii můj modelJozef Dojčar píše:Desetinu Tatry 148, 138 určitě dělat nebudeme. V našem klubu ji nikdo nemá kromě Martina Hanáčka a když se někde sejdeme, tak může jezdit jenom někde bokem a to určitě na náladě člověku nepřidá. Jinak zatím bych počkal i s tou čtrnáctinou. Matin Pluhař teď pracuje na dalších verzích kabin T 815, střední a dlouhá, takže jak se k nám přikutálejí nějaké penízky, investujeme je do dalších forem.jirka píše:ono jabych ji bral kdyby byla 1:10 určitě
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Tady je to taky,
http://www.liaz.cz/forum/viewtopic.php?t=17&start=60
http://www.liaz.cz/forum/viewtopic.php?t=17&start=60
Co je pro vas rozumna cena? T815 v desetine muzeme dodat, ale budete si ji muset sestavit, protoze bude po jednotlivých dilech, nebude se skladat z peti dilu, jako ta, kterou odlivame, ale asi tak z 60 dilu. Musel bych ji pro Vas desitkare trochu upravit, ale mohlo by to jit, material bude plast, takze se vam s tim bude dobre delat. Ma odhadovana cena by byla okolo 3 000,- Co vy na moji nabidku ?Fugas píše:No ak by bola desatina kabiny t815 za rozumnu cenu tak by som mal urcite zaujem aj ja.
No neviem ci je mozne tuto cenu povazovat za rozumnu. Prave preto som sa priklanal k nazoru ze ak by bola vyroba vo vacsom mnozstve pre viac zaujemcov cena by bola nizsia.Slick7 píše:Co je pro vas rozumna cena? T815 v desetine muzeme dodat, ale budete si ji muset sestavit, protoze bude po jednotlivých dilech, nebude se skladat z peti dilu, jako ta, kterou odlivame, ale asi tak z 60 dilu. Musel bych ji pro Vas desitkare trochu upravit, ale mohlo by to jit, material bude plast, takze se vam s tim bude dobre delat. Ma odhadovana cena by byla okolo 3 000,- Co vy na moji nabidku ?Fugas píše:No ak by bola desatina kabiny t815 za rozumnu cenu tak by som mal urcite zaujem aj ja.
-
Aleš Papoušek
- Klub RC Truck Trial Praha
Nedá mi to a musím se zapojit do diskuze o cenách. O ceně se bude diskutovat pořád a bude záležet, zda diskutující bude výrobce nebo kupující. Není to tak dávno, kdy právě Slick7 vykřikoval, že nabízené výrobky je schopen vyrobit za poloviční ceny a nyní nabízí sám výrobky za podle něho rozumné ceny.
Na jedné straně je kupující s přestavou čínských seriových cen (viz bazar - koupík rolbu v měř. 1/7 za 1500...) a na druhé ceně výrobce s českými kusovýmiúmalosériovými cenami, kde musí zohlednit všechny dodatečné náklady (od softwaru na kostrukci až po daně).
Já se řadím spíš k výrobcům a musím říct, že za čínské ceny se v české kotlině nedá dělat. Navíc si za svými výrobky/konstrukcemi stojím a zaručují odolnost až nezničitelnost.
Ať si každý rozmyslí, jestli si koupí něco za čínskou cenu a bude to různě upravovat a časem na náhradních dílech zaplatí další peníze nebo si rovnou připlatí a koupí si výrobek přesně pro svůj model.
Druhá věc je jestli chce propracovaný model nebo funkční model, který z dálky připomíná skutečné vozidlo.
Toto je pouze můj osobní názor.
Aleš
Na jedné straně je kupující s přestavou čínských seriových cen (viz bazar - koupík rolbu v měř. 1/7 za 1500...) a na druhé ceně výrobce s českými kusovýmiúmalosériovými cenami, kde musí zohlednit všechny dodatečné náklady (od softwaru na kostrukci až po daně).
Já se řadím spíš k výrobcům a musím říct, že za čínské ceny se v české kotlině nedá dělat. Navíc si za svými výrobky/konstrukcemi stojím a zaručují odolnost až nezničitelnost.
Ať si každý rozmyslí, jestli si koupí něco za čínskou cenu a bude to různě upravovat a časem na náhradních dílech zaplatí další peníze nebo si rovnou připlatí a koupí si výrobek přesně pro svůj model.
Druhá věc je jestli chce propracovaný model nebo funkční model, který z dálky připomíná skutečné vozidlo.
Toto je pouze můj osobní názor.
Aleš
NO, tak koukam, ze se nam to tady, konecne zase rozepsalo. Tak k te kabine a rozumne cene. Jak tady nekdo napsal, je to o tom, ze nabizime s Pepou kabiny vysoke kvality, co se tyka detailu a provedeni, tomu odpovida jeji cena, ktera se nam diky odlivani podarila stahnout na rozumnou cenu k tomu si ovsem musime pricist naklady na vyvoj a vyrobu modelu, ktery jsme formovali a ty nebyly tak male. :? Pak na tom potrebujeme taky neco vydelat, aby jsme mohli zaplatit dalsi vyvoj a vyrobu kabin, to da rozum, ze, zadarmo ani kure nehrabe. No a spocitejete si, kolik asi tak musime prodat kabin, aby se nam zaplatila napr. forma na predni kyvne napravy, ktera prisla se slevou, bratru na 30 000,- :o :o Hodně. Vzheledem k tomu, ze potrebujete kabinu v meritku jinem, nez standartne delame a predpokladam, ze ji chcete mit pekne propracovanou, musim predelat celou vykresovou dokumentaci, pak musim zadat vyrobu znovu vsech dilu nutne k jejich sestaveni a zde, je take ten nejvetsi penezozrout, protoze rezani se provadi na CNC masinach, ktere, jak vsichni vime, stoji par milionu a ty musi vydelavat. Jestlize dily na kabinu v meritku 1:14 prisly na 1 500,-, pocitam ze na vetsi kabinu to bude drazsi, logicky, hadam tak o 500,-. To jeste pocitejte s tim, ze cena, kterou vam rekli pred mesicem, stale plati, ne vzdy to tak totiz je a pak vas vetsinou, ceka nemile prekvapeni. Pak si musime zapocitat material, ktery musime koupit, co dneska stoji Cu plechy se muzete podivat na netu, pak musite dodat jeste dve desky ABS plastu, kazda jina tlousta, 1mm tl. o rozmeru 1x2m stoji 300,-, 3mm tl. pak uz 1 200, nikoho nezajma, ze potrebujete jen napr neceleho pul metru ctverecniho, desky se v obchode proste nerezou. :? Takze jezdite, ve sve volne chvily, svym vlastnim autem (spalujete benzin, ten taky neco stoji) od tech obchodu do vyrobny atd. nakonec to jeste balite a posilate, aby ten, kdo si to objedna jen vyzvedl doma na poste a poskladal dohromady. Nakonec zjistite, ze vam to za ty 3 000,- ani nestalo a ze jste na tom jeste prodelali, byt vam zustal material, ktery mozna do dvou let na neco vyuzijete. Takze si prosim polozte otazku, jsme normalni? :? :?
Takze, pokud se to i tak, zda nekomu porad hrozne drahe a nerozumne, muze si vzit ve svem volnem case metr, podivat se kde stoji originalni predloha a zacit merit, protoze tak se totiz s vyrobou vlastni kabiny zacina, preju dobre vysledky. :D :D :D
Takze, pokud se to i tak, zda nekomu porad hrozne drahe a nerozumne, muze si vzit ve svem volnem case metr, podivat se kde stoji originalni predloha a zacit merit, protoze tak se totiz s vyrobou vlastni kabiny zacina, preju dobre vysledky. :D :D :D