kabina

Do tohoto fóra prosím pište příspěvky a dotazy na témata, která nejdou zařadit nikam jinam :-)
huhlous
Nováček na fóru

kabina

Příspěvek od huhlous »

Nazdar všichni mam prosbu nevíte kde by se nechala sehnat kabina TATRY 148 cca 180-220 široka(nepohrdnu i jiným rozměrem)stavim triala a nemam popravdě žádné skušenosti s balsou.tak bych raději zaplatil než nějaké marné pokusy.Díky všem za odpověď.Hanéz. :roll:
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Šířka kabiny pro 148čku je 250 mm při měřítku 1:10 . Tomuto měřítku
zhruba odpovídá kabina známé hračky Tatry 148 na pískoviště. Hodně
RC trialistů ji používá na své modely. Kabiny na 138čku mají Hanys
a pan Papoušek. Obě tatry najdeš na hlavní stránce. Možná by pomohli.
huhlous
Nováček na fóru

re

Příspěvek od huhlous »

to je už pro mě trochu moc ideální pro mě je 180 šířka.ale i tak díky za radu.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Re: re

Příspěvek od Jozef Dojčar »

huhlous píše:to je už pro mě trochu moc ideální pro mě je 180 šířka.ale i tak díky za radu.

Šířka 180 mm odpovídá zhruba čtrnáctině, takže ji budeš muset vyrobit a pro začátek sis nevybral nic jednoduchého.
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Jozef Dojčar píše:
huhlous píše:to je už pro mě trochu moc ideální pro mě je 180 šířka.ale i tak díky za radu.

Šířka 180 mm odpovídá zhruba čtrnáctině, takže ji budeš muset vyrobit a pro začátek sis nevybral nic jednoduchého.
A nemas ji v planu vyrabet, Pepi?
Jozef Dojčar
Expert fóra

Slick7 píše: A nemas ji v planu vyrabet, Pepi?
I ty jeden, neříkej že by sis ji taky koupil.
huhlous
Nováček na fóru

re

Příspěvek od huhlous »

já bych se taky pripojil s prosbou o výrobu :lol: :lol: :lol: pleeeeaaaasssseeeee :lol:
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

No, pokusíme se, ale nic neslibujeme, protoze jste nas pekne zklamali uz jednou a to kdyz jsme se ptali, kdo by mel zajem o kabinu na T 815, to bylo zajemcu plna pr... a kdyz jsem ji udelali tak zajemci byli mrtvi :(
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

ono jabych ji bral kdyby byla 1:10 určitě
Jozef Dojčar
Expert fóra

jirka píše:ono jabych ji bral kdyby byla 1:10 určitě
Desetinu Tatry 148, 138 určitě dělat nebudeme. V našem klubu ji nikdo nemá kromě Martina Hanáčka a když se někde sejdeme, tak může jezdit jenom někde bokem a to určitě na náladě člověku nepřidá. Jinak zatím bych počkal i s tou čtrnáctinou. Matin Pluhař teď pracuje na dalších verzích kabin T 815, střední a dlouhá, takže jak se k nám přikutálejí nějaké penízky, investujeme je do dalších forem.
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Jozef Dojčar píše:
jirka píše:ono jabych ji bral kdyby byla 1:10 určitě
Desetinu Tatry 148, 138 určitě dělat nebudeme. V našem klubu ji nikdo nemá kromě Martina Hanáčka a když se někde sejdeme, tak může jezdit jenom někde bokem a to určitě na náladě člověku nepřidá. Jinak zatím bych počkal i s tou čtrnáctinou. Matin Pluhař teď pracuje na dalších verzích kabin T 815, střední a dlouhá, takže jak se k nám přikutálejí nějaké penízky, investujeme je do dalších forem.
no já myslel na t 815 ne 138,148, ale pro mě je již pozdě měnít měřítko, pár dílku svojí 8x8 již mám a čekám na soustružníky. Snad se dočkám :? (nějak se jim do toho nehce) a pokud do té doby pochopím a zjistím jak tu dávat fotky tak se taky pochlubím v kategorii můj model
Fugas
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Fugas »

No ak by bola desatina kabiny t815 za rozumnu cenu tak by som mal urcite zaujem aj ja. 8)
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Tu je návod ako pridávať obrázky:

http://forum.rc-trial.com/viewtopic.php ... a7259531f6
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Jozef Dojčar
Expert fóra

Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

Fugas píše:No ak by bola desatina kabiny t815 za rozumnu cenu tak by som mal urcite zaujem aj ja. 8)
Co je pro vas rozumna cena? T815 v desetine muzeme dodat, ale budete si ji muset sestavit, protoze bude po jednotlivých dilech, nebude se skladat z peti dilu, jako ta, kterou odlivame, ale asi tak z 60 dilu. Musel bych ji pro Vas desitkare trochu upravit, ale mohlo by to jit, material bude plast, takze se vam s tim bude dobre delat. Ma odhadovana cena by byla okolo 3 000,- Co vy na moji nabidku ? 8)
Fugas
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Fugas »

Slick7 píše:
Fugas píše:No ak by bola desatina kabiny t815 za rozumnu cenu tak by som mal urcite zaujem aj ja. 8)
Co je pro vas rozumna cena? T815 v desetine muzeme dodat, ale budete si ji muset sestavit, protoze bude po jednotlivých dilech, nebude se skladat z peti dilu, jako ta, kterou odlivame, ale asi tak z 60 dilu. Musel bych ji pro Vas desitkare trochu upravit, ale mohlo by to jit, material bude plast, takze se vam s tim bude dobre delat. Ma odhadovana cena by byla okolo 3 000,- Co vy na moji nabidku ? 8)
No neviem ci je mozne tuto cenu povazovat za rozumnu. Prave preto som sa priklanal k nazoru ze ak by bola vyroba vo vacsom mnozstve pre viac zaujemcov cena by bola nizsia.
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

:lol: :lol: :lol: Tak tedy pánové, co se týká rozumné a nerozumné ceny , musíte se vrátit zpátky na zem a uvědomit si co si představujete pod pojmem "kabina" Jestli perfektní modelový výlisek se všemi detaily a prosklením, který nasadíte na rám, nebo stavebnici z výlisků , kterou budete muset slepit,vytmelit,zabrousit nebo hrubý laminovaný kus , který budete řezat, brousit, tmelit, doplňovat detaily a pod. (koukněte třeba na článek o stavbě Hanysovi 137 ). Laminoval jsem už pár kabin a co se týká ceny , tak bych si netroufl jit při kusové výrobě v měřitku 1:10 pod náklady 1000,- kč , při opakované pod 600,-/ks. Mluvíme , ale o kopytu z PS , jehož životnost je tak cca 5 ks. Taky si můžete koupit kabinu z náklaďáku na pískoviště, která vás přijde na cca. 500,- kč Tomu říkám opravdu "rozumná" cena - ale je to opravdu to co si představujete ??? No řekněte :wink:
Fugas
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Fugas »

Ale ano ja tomu rozumiem ze to nebude hruby laminatovy kus. Ale na druhej strane na jazdu v blatitom terene a rozne drobne nehody co su v truck triale bezne nebudem kupovat perfektnu kabinu so vsetkymi detailami za 3-tisicky
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Nedá mi to a musím se zapojit do diskuze o cenách. O ceně se bude diskutovat pořád a bude záležet, zda diskutující bude výrobce nebo kupující. Není to tak dávno, kdy právě Slick7 vykřikoval, že nabízené výrobky je schopen vyrobit za poloviční ceny a nyní nabízí sám výrobky za podle něho rozumné ceny.
Na jedné straně je kupující s přestavou čínských seriových cen (viz bazar - koupík rolbu v měř. 1/7 za 1500...) a na druhé ceně výrobce s českými kusovýmiúmalosériovými cenami, kde musí zohlednit všechny dodatečné náklady (od softwaru na kostrukci až po daně).
Já se řadím spíš k výrobcům a musím říct, že za čínské ceny se v české kotlině nedá dělat. Navíc si za svými výrobky/konstrukcemi stojím a zaručují odolnost až nezničitelnost.
Ať si každý rozmyslí, jestli si koupí něco za čínskou cenu a bude to různě upravovat a časem na náhradních dílech zaplatí další peníze nebo si rovnou připlatí a koupí si výrobek přesně pro svůj model.
Druhá věc je jestli chce propracovaný model nebo funkční model, který z dálky připomíná skutečné vozidlo.
Toto je pouze můj osobní názor.
Aleš
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

NO, tak koukam, ze se nam to tady, konecne zase rozepsalo. Tak k te kabine a rozumne cene. Jak tady nekdo napsal, je to o tom, ze nabizime s Pepou kabiny vysoke kvality, co se tyka detailu a provedeni, tomu odpovida jeji cena, ktera se nam diky odlivani podarila stahnout na rozumnou cenu k tomu si ovsem musime pricist naklady na vyvoj a vyrobu modelu, ktery jsme formovali a ty nebyly tak male. :? Pak na tom potrebujeme taky neco vydelat, aby jsme mohli zaplatit dalsi vyvoj a vyrobu kabin, to da rozum, ze, zadarmo ani kure nehrabe. No a spocitejete si, kolik asi tak musime prodat kabin, aby se nam zaplatila napr. forma na predni kyvne napravy, ktera prisla se slevou, bratru na 30 000,- :o :o Hodně. Vzheledem k tomu, ze potrebujete kabinu v meritku jinem, nez standartne delame a predpokladam, ze ji chcete mit pekne propracovanou, musim predelat celou vykresovou dokumentaci, pak musim zadat vyrobu znovu vsech dilu nutne k jejich sestaveni a zde, je take ten nejvetsi penezozrout, protoze rezani se provadi na CNC masinach, ktere, jak vsichni vime, stoji par milionu a ty musi vydelavat. Jestlize dily na kabinu v meritku 1:14 prisly na 1 500,-, pocitam ze na vetsi kabinu to bude drazsi, logicky, hadam tak o 500,-. To jeste pocitejte s tim, ze cena, kterou vam rekli pred mesicem, stale plati, ne vzdy to tak totiz je a pak vas vetsinou, ceka nemile prekvapeni. Pak si musime zapocitat material, ktery musime koupit, co dneska stoji Cu plechy se muzete podivat na netu, pak musite dodat jeste dve desky ABS plastu, kazda jina tlousta, 1mm tl. o rozmeru 1x2m stoji 300,-, 3mm tl. pak uz 1 200, nikoho nezajma, ze potrebujete jen napr neceleho pul metru ctverecniho, desky se v obchode proste nerezou. :? Takze jezdite, ve sve volne chvily, svym vlastnim autem (spalujete benzin, ten taky neco stoji) od tech obchodu do vyrobny atd. nakonec to jeste balite a posilate, aby ten, kdo si to objedna jen vyzvedl doma na poste a poskladal dohromady. Nakonec zjistite, ze vam to za ty 3 000,- ani nestalo a ze jste na tom jeste prodelali, byt vam zustal material, ktery mozna do dvou let na neco vyuzijete. Takze si prosim polozte otazku, jsme normalni? :? :?
Takze, pokud se to i tak, zda nekomu porad hrozne drahe a nerozumne, muze si vzit ve svem volnem case metr, podivat se kde stoji originalni predloha a zacit merit, protoze tak se totiz s vyrobou vlastni kabiny zacina, preju dobre vysledky. :D :D :D
Odpovědět