Tatra made in France.

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
jerry mouse
Nováček na fóru

Tatra made in France.

Příspěvek od jerry mouse »

Dnes som nahodou na jednom fore nasiel toto. :shock: Zaujimalo by ma co si o tom myslia tatrovaci ty skalny. :arrow: :arrow: http://www.scale4x4rc.org/forums/showthread.php?t=39682
,MLST-2, Ford 350.Expedicion
Jozef Dojčar
Expert fóra

Re: Tatra made in France.

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Já jako skalní tatrovák bych to radši nekomentoval.
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

No mi setam objeví na místo fotek jen křížky
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Dave+-
Senior člen fóra

Příspěvek od Dave+- »

Jozef Dojčar píše:Já jako skalní tatrovák bych to radši nekomentoval.
Proč??
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

jako skalni tatrovak, muzu jen rict ze tohle je "tatra paskvil" a nezaslouzi si nazyvati tatrou....
Petr Janeček
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny

One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
Jozef Dojčar
Expert fóra

Dave+- píše:
Proč??
Takže to nakonec musím komentovat.... Nechci říct, že by ten model byl udělaný špatně. Kabina vypadá čistě a podvozek je technicky myslím taky v pořádku. Jenom to není Tatra. Chápu ten ochranný rám, pán chce jezdit trial, ale v reálu snad nic takového neexistuje, takže další mínus.
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

Jozef Dojčar píše:
Dave+- píše:
Proč??
Takže to nakonec musím komentovat.... Nechci říct, že by ten model byl udělaný špatně. Kabina vypadá čistě a podvozek je technicky myslím taky v pořádku. Jenom to není Tatra. Chápu ten ochranný rám, pán chce jezdit trial, ale v reálu snad nic takového neexistuje, takže další mínus.
Souhlasím s tím, že model je udělaný dobře, ale opravdu to není tatra.
K trialu: mít T815-7 na velkým trialu by asi nebylo nejlevnější a dodatečně pancéřovaná kabina nemá šanci být vpuštěna na závody bez ochranného rámu. Pokud se rozhodnu zůčastnit RC trialu s 817, dám na ni kabinu z raketometu ať ji nemusím "prznit" rámem...
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

:roll: Prostě se jim líbí , tak ji chtějí :wink: buďte rádi .
Prostě není jednoduchý zmáknout doma rouru. Jinak v německu jsou další tři kousky a v itálii taky dvě v různejch konfiguracích - o USA uz ani nemluvím :clap
Sisma
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Sisma »

No neni to tatra, ale asi bych to ouplně neodsuzoval. Sice tam z tatrovácký koncepce neni nic, jízdní vlastnosti v terénu budou asi taky jinde, rám je k týhle kabině divnej, ale až bude komplet hotová, mohla by vypadat celkem fajne.
Já sám mam v plánu stavět 815 6x6 s použitím těhle Tymia náprav, získal jsem je za slušnou cenu.. Na trubkovou tatra klasiku si zatim netroufnu. Snad mě tu neukamenujete, až se mi po zimě povede vyjet a někde se třebas potkáme např. na velkym trialu, ale myslím, že to neni jen o stoprocentní maketovosti, já třeba ocenim víc práci a zapálení pro modelařinu, než když někdo koupí nádhernou maketu se 100% podobou a funkčností a pak jen sklízí ovace...
Mack 6x6 Tial
MAN 6x6 Trial
Globík 6x4 tahač + podvál + Kolový nakladač
M26 Pershing, Mack 6x6 tahač, T815 dakar 1:9,5
PejaTruck
Expert fóra

Příspěvek od PejaTruck »

ja to neodsuzuju, je to hezky udelany,museji na tom byt mraky hodin prace, ale jen rikam, ze bych to nenazyval tatrou, coz neni podstatny, podstany je pocit stavitele/majitele :)
Petr Janeček
Rozestavěno (1:10): Tatra 813 8x8
Dokončeno (1:10) Vybavení dílny

One machine can do the work of fifty men. No machine can do the work of on extraordinary man. - Elbert Hubbard
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

A já se přiznám, že se mi to líbí, celkem "logicky" dal převodovku na střed, což je hrozný, ale ten zbytek na čistě domácí práci je docela povedený - nehodnotím maketovost, ale snahu.
/Flare

Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Každý nemá možnost výdoby podvozku, tak použil co je dostupné. Dělat maketově podvozek tatry je hodně náročné. Chtěl Tatru, tak jí uděl pohledově a myslím, že i zdařile. I ten ochranný rám tam sedí a v trialu by splnil podmínky ochranny posádky (možná ještě nějakou šikmou vzpěru vzadu by to chtělo).
Umístnění převodovky je spíš z nouze, pod kabinu se nevleze, tak kam s ní. Když na to udělá nějaké maskování, tak proč ne.
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
David
Senior člen fóra

Příspěvek od David »

Já tento model neodsuzuju protože mám stejně stavěnou tu moji Tatru ale já teda tam mám alespoň polonápravy a jinak taky se musí vzít ohled na to co kdo má doma jak to může udělat atd. :D
David
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Tak tedy ještě jedno píchnutí do vosího hnízda :chuckle
Tentokrát TATRA Brasil :
t1.JPG
t1.JPG (30.53 KiB) Zobrazeno 7134 x
a postupně to roste
Přílohy
t2.JPG
t2.JPG (37.94 KiB) Zobrazeno 7134 x
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

Roman píše:Tak tedy ještě jedno píchnutí do vosího hnízda :chuckle
Tentokrát TATRA Brasil :
a postupně to roste
Proč píchat do hnízda, kabina je šíleně jednoduchá na výrobu, stačí vyříznout nebo nechat vypálit z plechu či jiného materiálu, slepit nebo svařit. Nikde žádná oblina jako na Krazu nebo na T815, T148 apod. A na jakej se to dá podvozek záleží na "vkusu" a možnostech každého soudruha.
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
Jaskl
Junior člen fóra

Příspěvek od Jaskl »

Jak již bylo řečeno, tak podle mě to je pěkně udělané, ale toto není Tatra. Každý si nemůže udělat podvozek doma jak má být tak vychází z toho co je dostupné. Podle mě jinak tatra musí mít centrální rouru-to je alespoň znak tatry, podle mě :oops:
Rozestaveno (1:10) : Tatra 813 8x8
(1:10) : Cestovní auto 2wd
Michal Boček
Junior člen fóra

Příspěvek od Michal Boček »

Do třetice všeho (ne)Tatrovského:
Obrázek
Nápravy ala buggy, nevypadá to zas tak zle ...
http://modelltruck.net/showthread.php?t=26997
bocektransport.cz
Jozef Dojčar
Expert fóra

Každý má tak trochu pravdu. I já jsem měl tendenci začít podobně, ale nedalo mi to a radši jsem si nechal některé díly vyrobit, než bych prznil Tatru tuhými nápravami. Bydlím v paneláku 2+1 a taky nehýřím výrobními možnostmi.
jerry mouse
Nováček na fóru

Příspěvek od jerry mouse »

Jaskl píše:Jak již bylo řečeno, tak podle mě to je pěkně udělané, ale toto není Tatra. Každý si nemůže udělat podvozek doma jak má být tak vychází z toho co je dostupné. Podle mě jinak tatra musí mít centrální rouru-to je alespoň znak tatry, podle mě :oops:
Suhlasim s Jasklom ze tatra je tatrou s tou centralnou rurou, a asi vetsina stavitelov o tom nema ani sajnu. Tatra ma jedinecny podvozok o ktorom niet pochyb, a preto iba par jedincov na svete ma na to aby zoztrojila skoro absolutne dokonali podvozok tatry, ktore som mal moznost vidiet na tom to fore :clap :clap a v com tkvie aj prava podstata scale.Jednoducho robme veci poriadne a nie trapne pagiaty. :roll: Ja ked by som robil 4napravu tak dam budku napr z MAN-na, alebo cokolvek ine kto pouziva pevne napravy a bolo by to aj kosher. Tak mi to pripada ako prznenie Tatry ktora si to jednoducho nezasluzi.
:yes :yes
Naposledy upravil(a) jerry mouse dne 30 říj 2009 00:25, celkem upraveno 2 x.
,MLST-2, Ford 350.Expedicion
Papi
Nováček na fóru

Příspěvek od Papi »

Michal Boček píše:Do třetice všeho (ne)Tatrovského:
Obrázek
Nápravy ala buggy, nevypadá to zas tak zle ...
http://modelltruck.net/showthread.php?t=26997
No, tady je aspoň nezávislý zavěšení, to je podle mě menší prznění, než pevný nápravy
Odpovědět