Šnekové soukolí
-
Doška
Šnekové soukolí
Dobrý den pánové chtěl bych se zeptat na internetové stránce http://www.litomysky.cz/BIX/satek.htm
by jste mi doporučili šnekové soukolí šnek a ozubené kolo chtěl bych stavět model podle podvozku Liazky HonzyP.
S pozdravem děkuji Tomáš
Email : chalto@seznam.cz
by jste mi doporučili šnekové soukolí šnek a ozubené kolo chtěl bych stavět model podle podvozku Liazky HonzyP.
S pozdravem děkuji Tomáš
Email : chalto@seznam.cz
-
Doška
Šnekové soukolí
Nebo takhle se zeptám je tam mosazný obousměrný šnek o průměru 5,5 mm a potřebuju poradit jaké to kolečko koupit ( k tomu šneku ) jaký počet zubů.
Děkuji Doška
Děkuji Doška
šnekové soukolí
Jen v rychlosti: V první řadě tě odkážu na forum stavba,téma Převody a ozubená kola – pročti si celé, kolem šneků jsme se tam i s Honzou bavili ponejvíc na straně 5. Na kolečka pana Šátka jsem už taky narazil , ale nedostal jsem se zatím k tomu mu zavolat a zjistit podrobnosti moc práce=málo času a chuti . Upozorňuju, že jsou to šnekovky pro malé lehké mašinky , tudíž je potřeba dát pozor na velikost otvoru pro hřídel ve šneku a kolečku a taky aby to vůbec sneslo větší zatížení v trialáku a neohulilo se to při první jízdě. Co se týká rozměrů a počtu zubů , tento je pro tebe důležitý spíš po stránce konstrukční-aby se ti to TAM vlezlo, pokud si objednáš stejný modul šneku a kola pasovat na sebe budou vždycky ať má zubů kolik chce. Počet zubů v souvislosti s převodovým poměrem a rychlostí auta bych asi v tomto případě neřešil, předpokládám ,že se bavíme o šnekovce v domečku-rozvodovce = málo místa , tak že hlavní zpřevodování stejně musíš řešit převodovkou. Pokud bych měl poradit přesněji , musíš napsat víc-kam ten převod-šnek hodláš použít, typ auta a tak.
Má rada: 1.přečti forum , 2. zavolej p.Šátka a vyzvídej 3. prosba – pokud se dozvíš rozměry a tak to zkus tady zveřejnit , budem rádi , informací není nikdy dost. :)
Má rada: 1.přečti forum , 2. zavolej p.Šátka a vyzvídej 3. prosba – pokud se dozvíš rozměry a tak to zkus tady zveřejnit , budem rádi , informací není nikdy dost. :)
-
Návštěvník
Re: šnekové soukolí
Roman píše:Jen v rychlosti: V první řadě tě odkážu na forum stavba,téma Převody a ozubená kola – pročti si celé, kolem šneků jsme se tam i s Honzou bavili ponejvíc na straně 5. Na kolečka pana Šátka jsem už taky narazil , ale nedostal jsem se zatím k tomu mu zavolat a zjistit podrobnosti moc práce=málo času a chuti . Upozorňuju, že jsou to šnekovky pro malé lehké mašinky , tudíž je potřeba dát pozor na velikost otvoru pro hřídel ve šneku a kolečku a taky aby to vůbec sneslo větší zatížení v trialáku a neohulilo se to při první jízdě. Co se týká rozměrů a počtu zubů , tento je pro tebe důležitý spíš po stránce konstrukční-aby se ti to TAM vlezlo, pokud si objednáš stejný modul šneku a kola pasovat na sebe budou vždycky ať má zubů kolik chce. Počet zubů v souvislosti s převodovým poměrem a rychlostí auta bych asi v tomto případě neřešil, předpokládám ,že se bavíme o šnekovce v domečku-rozvodovce = málo místa , tak že hlavní zpřevodování stejně musíš řešit převodovkou. Pokud bych měl poradit přesněji , musíš napsat víc-kam ten převod-šnek hodláš použít, typ auta a tak.
Dobrá moc děkuju za rady a ten šnek chci dát do zadní nápravy vývod na obě kola v přední jen na jedno kolo bude to takhle fungovat????
Takže počet zubů není důležitý ,ale čím víc tím líp???
Děkuju Doška
-
Michal Boček
- Junior člen fóra
tři kola
.... ve předu jen na jedno kolo .... To bude mít tři kola
??? Nebo jak si to myslel
Určitě by bylo lepší mít čtyři kvůli ploše dotýkající se s podkladem a stabilitě . A Honzova Liazka má taky čtyři kola ...
Michal Boček
Michal Boček
Šnečky
Nemyslel jsi to tak , že budeš mít vzadu dvě nápravy (4kola) a vpředu jednu nápravu (2 kola) hnané ?? Protože hnát vpředu jen jedno kolo, je docela škoda a nic si s tím nepomůžeš ani pokud by ti šlo o nedotáčivost, jelikož stejně nebudeš mít diferáky vzadu ani vpředu.
Co se týká té velikosti kol ke šneku, tak tam dej takové co se ti tam optimálně vlezou (jde o měřítko v jakém stavíš-nevím) . Pamatuj hlavně , že čím menší bude ta krabice na nápravě :) ve které bude ten převod schovanej, tím větší bude světlost podvozku a nebudeš zachytávat o drn
Zbytečně malý tam taky necpi , může ti ta troška převodu pak chybět ve zredukování a budeš pak muset mít v hlavní ,nebo přídavné převodovce kola jak od žebřiňáku - velký. Ještě jedna věc-snaž se dát šnek nahoru a kolo s hřídelí dolů = taky lepší světlost podvozku. Čas tlačí , snad příště. Klidně se ptej , ale hlavně pročítej forum vše co má v názvu převody , nápravy a tak a taky si prohlídni fotky ze staveb od kluků-moc to pomáhá. PS : Jaký je tvůj idol ?? = co vlastně stavíš ??? Zdar
Co se týká té velikosti kol ke šneku, tak tam dej takové co se ti tam optimálně vlezou (jde o měřítko v jakém stavíš-nevím) . Pamatuj hlavně , že čím menší bude ta krabice na nápravě :) ve které bude ten převod schovanej, tím větší bude světlost podvozku a nebudeš zachytávat o drn
-
Návštěvník
Re: Šnečky
Já vlastně ježtě nic nestavím ale chtěl bych nějakýho trucktriala na podobném podvozku té Liazky já jsem to asi špatně napsal.Takže jestli to dobře chápu tak mám udělat hnaný všechny 4 kola neustále???nebude to mít problémpři dotáčivosti ???Já myslel ze bych to udělal 4x3 ale to je asi nesmysl.Roman píše:Nemyslel jsi to tak , že budeš mít vzadu dvě nápravy (4kola) a vpředu jednu nápravu (2 kola) hnané ?? Protože hnát vpředu jen jedno kolo, je docela škoda a nic si s tím nepomůžeš ani pokud by ti šlo o nedotáčivost, jelikož stejně nebudeš mít diferáky vzadu ani vpředu.
Co se týká té velikosti kol ke šneku, tak tam dej takové co se ti tam optimálně vlezou (jde o měřítko v jakém stavíš-nevím) . Pamatuj hlavně , že čím menší bude ta krabice na nápravě :) ve které bude ten převod schovanej, tím větší bude světlost podvozku a nebudeš zachytávat o drnZbytečně malý tam taky necpi , může ti ta troška převodu pak chybět ve zredukování a budeš pak muset mít v hlavní ,nebo přídavné převodovce kola jak od žebřiňáku - velký. Ještě jedna věc-snaž se dát šnek nahoru a kolo s hřídelí dolů = taky lepší světlost podvozku. Čas tlačí , snad příště. Klidně se ptej , ale hlavně pročítej forum vše co má v názvu převody , nápravy a tak a taky si prohlídni fotky ze staveb od kluků-moc to pomáhá. PS : Jaký je tvůj idol ?? = co vlastně stavíš ??? Zdar
S pozdravem Doška
S nedotacivosti si hlavu nedelej, podklad uhne pokud nebudes jezdit po asfaltu. A 4x3 bych nedelal nikdy, protoze to jedno nehnany kolo ti udela z auta neco tak strasne ovladatelnyho ze se ti o tom ani nezda (znam z vlastni zkusenosti kdyz me praskla poloosa v predni naprave), to uz raci hnanou jenom jednu napravu.
-
Doška
šneky
Dobrá já udělám to neustále hnaný všechny 4 kola.Takže říkáte že počet zubů na kolečku v tom šnekovým soukolí je jedno (čím víc tím líp)Lukas píše:S nedotacivosti si hlavu nedelej, podklad uhne pokud nebudes jezdit po asfaltu. A 4x3 bych nedelal nikdy, protoze to jedno nehnany kolo ti udela z auta neco tak strasne ovladatelnyho ze se ti o tom ani nezda (znam z vlastni zkusenosti kdyz me praskla poloosa v predni naprave), to uz raci hnanou jenom jednu napravu.
-
Doška
Převodovka
Tet trošku odbočím od téma a ptám se jestli k šnek. soukolí budu potřebovat převodovku.
Děkuju Tomáš
Děkuju Tomáš
Převodovka
Pokud nestavíš raketu, ale trialák - (silnej a nemusí bejt rychlej) tak ji budeš potřebovat určitě!!!! Já mám šneky , který převodujou dost do pomala a ještě dvoustupňovou převodovku s manuálním řazením (jen si ručně volím před jízdou převod pomalejší , nebo rychlejší) nemám to přes vysílačku. Čti !!!! Hodně je psáno v tématech - pro tebe teď asi nejdůležitější je ve Foru -STAVBA - téma konštrukčné výpočty - tušim že tam Hanys někomu vypočitaval rychlosti z převodu a otacek motoru. Taky si přečti všechno o převodovkách - je tam spousta dobrejch věcí. Čauky
-
doška
Re: Převodovka
Dobrá já nechci žádnou raketu,ale trialák a chci aby jel klidně jako šnek ale,zabíralRoman píše:Pokud nestavíš raketu, ale trialák - (silnej a nemusí bejt rychlej) tak ji budeš potřebovat určitě!!!! Já mám šneky , který převodujou dost do pomala a ještě dvoustupňovou převodovku s manuálním řazením (jen si ručně volím před jízdou převod pomalejší , nebo rychlejší) nemám to přes vysílačku. Čti !!!! Hodně je psáno v tématech - pro tebe teď asi nejdůležitější je ve Foru -STAVBA - téma konštrukčné výpočty - tušim že tam Hanys někomu vypočitaval rychlosti z převodu a otacek motoru. Taky si přečti všechno o převodovkách - je tam spousta dobrejch věcí. Čauky
Se koukni na tydle http://forum.rc-trial.com/viewtopic.php ... light=#832 a pokud ti budou stacit tak je maji treba na S-Hobby, maji prumer asi 82mm
Doška
Kde bych mohl sehnat tyto pneu od tamiya
S pozdravem děkuji Doška
Tamiya Tire 58063
Je to off roadové pneu s šípovým dezénem
http://rc-trial.com/rs_pneu.php
S pozdravem děkuji Doška
Tamiya Tire 58063
Je to off roadové pneu s šípovým dezénem
http://rc-trial.com/rs_pneu.php
-
Aleš Papoušek