noooo..to se tedy máš..mne to nějak otrávilo..asi sem to špatně poskládal..budu muset vymyslet trochu jiné uspořádání elektroniky..a vyzkoušet rady, co jsem dostal. no nic, škoda, tajně sem doufal, že tyhle problémy mít nebududdptv píše:s tímhle se poslední dobou taky s klasickou desetinou perem. To odrušení motoru funguje, ale pokud nemáš spectrum, tak se to občas stejně může projevit. Já ho objednal z venku za super cenu a tak jsem zvědav, zda už bude konečně pokoj. Víc případně na SZ.
rc trial
Re: rušení
Re: rušení
ahoj Jeníku..pokoušel sem se poslat SZ, ale ono to není povolený..ddptv píše:s tímhle se poslední dobou taky s klasickou desetinou perem. To odrušení motoru funguje, ale pokud nemáš spectrum, tak se to občas stejně může projevit. Já ho objednal z venku za super cenu a tak jsem zvědav, zda už bude konečně pokoj. Víc případně na SZ.
dotaz...co je zač to spectrum??? taky to funguje na odrušení?
vysílač
spektrum jede bez krystalů a okolí ho neruší a můžeš se na to podívat např. tady: http://www.hobbyteam.cz/script/popis.as ... 73&Okruh=6
tak mi napiš na maila pokud něco potřebuješ. H.
tak mi napiš na maila pokud něco potřebuješ. H.
Re: spectrum
no..hned sem chytřejší...:))ddptv píše:díky za info, takže si mám dávat pozor aby při výjezdu z tunelu nenabralo rychlost a nezmizelo za horizontem.... :D
tohle snad při našem používání nehrozí
ale asi zkusím nejdřív osvědčený způsob..odruším motor..
no a jak pokračuješ ty, Honzo, se stavbou?
Re: twin
no já se snad o víkendu taky dostanu ven..:)) kondíky už mám..ted nastal problém..pájka nepájí..musím někde splašit jinou..tak uvidíme, jestli to odrušení pomůžeddptv píše:pokus o řiditelný zadek se docela povedl, teď už jen čekám na správné díly a pak honem do přírody zkoušet, trénocvat a taky se kochat. určitě dám včas vědět a přiložím i dokumentaci. H
Re: spectrum
tak to je super...já se ještě nedostal k úpravám..bohužel je spousta práce okolo...ddptv píše:musím se pochlubit, že spectrum přišlo tak jsme ho nahodili a auto jezdí nádherně a po rušení ani stopa. je to sqělé....
a propo..vím, že si řešil na twinu problém s motorem a převodovkou..jak to máš udělaný?
převodovky
včera jsem si s tím trochu hrál, ale nebylo moc času. Zatím to vypadá, že to pasuje, jen je problém s tím, že příruba té převodovky od MPJ nemá vyvrtáné závity na přišroubování k rámu v požadované rozteči. Jsou tam jen takové vybrání i když na správných místech. Pokud nevymyslím něco lepšího budu muste dát z druhé strany řroubů matky, ale na ty se bude špatně dostávat. Ale fungovat to bude...
Re: převodovky
a co si tedy použil..jakej motor a převodovku i já bych asi rád trochu svůj model "zpomalil" na tom TLku je taky 540 Johnson a je to docela kalup, když jededdptv píše:včera jsem si s tím trochu hrál, ale nebylo moc času. Zatím to vypadá, že to pasuje, jen je problém s tím, že příruba té převodovky od MPJ nemá vyvrtáné závity na přišroubování k rámu v požadované rozteči. Jsou tam jen takové vybrání i když na správných místech. Pokud nevymyslím něco lepšího budu muste dát z druhé strany řroubů matky, ale na ty se bude špatně dostávat. Ale fungovat to bude...
převodovky
na "normální" ježdění máme v Twinovi klasické motory Corraly 17 závitů se stříbrnými uhlíky. jede to super a nepálí kotvu. Na terén budeme dávat stavebnicvý Johnson na který je přidaná planetová převodovka od MPJ která to výrazně zpomaluje. Zatím jsem s tím takhle nejel, to nás čeká až v sobotu, Ale při běhu těch motorů mimo auto se to zdá velmi dobré.
Už si vyřešil to řízení zadní nápravy?
a jakej to je typ tý planetovky??ddptv píše:na "normální" ježdění máme v Twinovi klasické motory Corraly 17 závitů se stříbrnými uhlíky. jede to super a nepálí kotvu. Na terén budeme dávat stavebnicvý Johnson na který je přidaná planetová převodovka od MPJ která to výrazně zpomaluje. Zatím jsem s tím takhle nejel, to nás čeká až v sobotu, Ale při běhu těch motorů mimo auto se to zdá velmi dobré.
to řízení..no mám problém..je tam díky motoru, kterej je před zadní nápravou, málo místa..ale nějakej nápad už by byl..motor asi přesunu nahoru, hned nad původní rám a pak vydumat nějak propojení..to je asi ten nej problém.prozatím ji tedy mám napevno a problémy řeším postupně :
- nejdřív odrušit
- pak zpomalit
- pořádně odzkoušet
- pak zkusit řízení vzadu ( asi pak dvě serva a propojení V-kabelem )
převodovka
mám tam tenhle typ převodovky:http://www.mpjet.com/news/index.php?opt ... &Itemid=27 na motor 500-600 je to jejich číslo MPJ 8063 s upravenou hřídelí na 3,2 mm kvůli pastorkům.
Pokud jde o to řízení zadní nápravy, tak to "zatím" máme na 2 serva přes V kabel, ale to není ideální. Občas by to chtělo vypnout a to nejde.... Mám objednaný spínač, který bude umět fixovat rovinu a pak to natočit na doraz na jednu nebo druhou stranu. To by pak měl být mazec... Jinak počítej s tím, že poku neovládáš plně 3. kanálem to dduhé servo, tak nenastavíš trimy a ten zadek při jízdě rovně pak není nic moc
Pokud jde o to řízení zadní nápravy, tak to "zatím" máme na 2 serva přes V kabel, ale to není ideální. Občas by to chtělo vypnout a to nejde.... Mám objednaný spínač, který bude umět fixovat rovinu a pak to natočit na doraz na jednu nebo druhou stranu. To by pak měl být mazec... Jinak počítej s tím, že poku neovládáš plně 3. kanálem to dduhé servo, tak nenastavíš trimy a ten zadek při jízdě rovně pak není nic moc
Re: převodovka
hmmm..díkes...už sem si to stáhnul a v klidu se na to doma juknu...a jak sem to tu pročítal, tak ti třeba i Slick radil použít jinej motor..takže si zkusím probrat i tohle, protože tam mám málo místa..ddptv píše:mám tam tenhle typ převodovky:http://www.mpjet.com/news/index.php?opt ... &Itemid=27 na motor 500-600 je to jejich číslo MPJ 8063 s upravenou hřídelí na 3,2 mm kvůli pastorkům.
a s tím řízením..jo, já vím, že lepší by byl 3 spínařč na servo..ale já o tom neuvažoval..myslím, že my postačí, když se dopracuju po úpravách k pomalosti a k řízení té zádní nápravy...
převodovky
tak jsem tu slávu namontovali a zatím - jen tak po zahradě to projeli. Leze to opravdu velmi, velmi pomalu a zdá se, že to bude mít super sílu. Musím ještě doladit pát detailů se zadní napravou a už budu prozatím spokojen.
takže prozatím naprostá spokojenost? no já ted nějak nemám čas, bydlení a zařizování dostalo přednost..:) takže začíná být pomalu ohrožena moje učast na 3.pohárovém závodě..:(ddptv píše:tak jsem tu slávu namontovali a zatím - jen tak po zahradě to projeli. Leze to opravdu velmi, velmi pomalu a zdá se, že to bude mít super sílu. Musím ještě doladit pát detailů se zadní napravou a už budu prozatím spokojen.
závody Starý Plzenec 23.9
Ahoj, chtěl jsem se zeptat, zda někdo nejedete na tyto závody z Prahy a nemáte jedno volné místo v autě. Potřeboval bych tam vzít mladého a musím být tento den v práci. Díky moc. Honza