Začátečník

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Zdenek
Nováček na fóru

Začátečník

Příspěvek od Zdenek »

Ahoj,rád bych si pořídil RC soupravu se čtyřkolkou. Jsem začátečník a rád bych od vás dostal radu, co bych si jako začátečník měl pořídit a co by bylo pro mě nejvhodnější za model. Investovat bych chtěl asi kolem 5000 Kč. Díky za Vaši radu a odpověď. Ahoj Zdeněk
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Nutno specifikovat co chceš jezdit: off-road, on-road, trial...
Budu vycházet z toho, že se ptáš na diskuzi trialových šílenců, tak chceš začít s trialem. V tom případě bych doporučil koupit v bazaru Twin Detonátora nebo Will Deggra, dát na něho plastovou kabinu z Tatry 815 a začít jezdit. Na prvních závodech uvidíš spoustu dalších úprav a pak mužeš spekulovat o dalším. Projdi si i ostatní témata na diskuzi a uvidíš, že tam najdeš i nepřímé odpovědi na tvoji otázku.
Aleš
David D.
Nováček na fóru

Příspěvek od David D. »

Zdravim,jsem uplný začátečník , chtěl bych začít také jezdit truck trial.Pokud možno vyrobit si vlastní auto.ale nevím jaké. nemohli by jste mi nějaké doporučit (jednoduší na výrobu)
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

koukni na tuto diskuzi http://forum.rc-trial.com/viewtopic.php ... sc&start=0 tam najdeš odpověď. Pokud si budeš myslet, že stále nevíš čím začít, tak si z toho nic nedělej. Je spousta názorů jak udělat první auto. Musíš si vybrat sám.
Aleš
David D.
Nováček na fóru

Příspěvek od David D. »

děkuju.hned jsem o něco chytřejší.původně jsem chtěl stavět tatru 805 nebo zila 131.ale ten speciál by taky nebyl špatnej.uvidim
Lukas M z BRNA

Příspěvek od Lukas M z BRNA »

Je potřeba u seriovyho Twin Detonatora při uprave na trial měnit servo a převodovku nebo stačí jen uzavřít diferenciál, popříadě provést jiné ůpravy??? Dik za odpověď
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Uzamceny diferaky je zaklad. kdyz todle udelas mozna zistis ze servo ktery ti zataci uz nedokaze zatocit kola na miste a tak bys potom mel dat silnejsi. Co se tice prevodu tak si myslim ze Twin Detonator je jako vsechny stavebnicovy auta zbytecne rychlej na trial ale s tim moc nic nenadelas tak by sem se prevodovkou zatim nezabyval.
A jeste kdyz ses z Brna tak mam takovou otazecku: kam chodis jezdit?
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Medzi motor a prevodovku vložiť ešte jednu prevodovku od MPJ. Bud štandartnú pre motory radu 600 alebo planetovku. je tam zaujímavá s prevodom 3,8:1
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Lukas M

Příspěvek od Lukas M »

Dik za odpověď, přesněji jsem z Řícmanic to je asi 6km od Brna a zatim nikam jezdit nechodim jelikož neni z čím. TW si chci koupit někdy na jaře, jelikož ho tu pro začatečniky doporučujete, naučit se slušně jezdit a přišti rok zkusit trial.
Lukas M

Příspěvek od Lukas M »

S trialem to myslím opravdu vážně, bohužel studuji na VŠ a nemám teď momentálně na stavbu TW čas a ani peníze ale plánuji o prázdninách s nákupem a stavbou začít a přijed se podívat na nějáký závody.Doufám, že ho do zimy postavím a začnu jezdit.
Lukas M

Příspěvek od Lukas M »

Jo a mužete mi poradit jak zvětšit u TW světlou výšku na trial se mi moc nezdá (asi jiné tlumiče jaký typ aby se hodily na trial) viděl jsem že Robert Seltz nechal seriovy jen zvolil jiné uchycení.
Carlos
Nováček na fóru

Příspěvek od Carlos »

Ahoj,
hele nevim jestli sv. výška TWINDÉČKA bude tou prioritní úpravou na truck trial
- na závody ti sv. výška sice pomůže, ale jezdí se to i s mnohem nižším chassis,
je to spíš v převodovce - pomalej a HLAVNĚ silnej stroj je výhodou

- a doporučuju hned dokoupit přední ramena se závěsy kol, táhla, další servo, a mít zatáčecí obě nápravy
Karel (P.K.)
Lukas M

Příspěvek od Lukas M »

To jo ale za tu cenu včetně RC soupravy a příslušenství bych už měl rovnou TXT1 bez RC.
Carlos
Nováček na fóru

Příspěvek od Carlos »

no to je fakt, já si svůj první model skvěle užil, byl to TA-01 Ford F150 sice na trialu by chudinka zaostával, ale já s tím byl nadšenej.

Teď si stavím nějakej hybrid s pomocí frézky a soustruhu a cizích šikovnejch rukou. těším se na první závody trial trucků. kde pochytám můzu a vychytám mouchy.
Karel (P.K.)
Lukas M

Příspěvek od Lukas M »

Taky se těším určitě se na nějáký závody přijedu podívat a ve Středu du na Model Hobby.
Lukas M

Příspěvek od Lukas M »

Ještě bych se chtěl zeptat je lepší twin detonátor nebo super clod buster?
a musí se u clod bustera měnit mech. regulátor za el. reg. u twina ho měnit budu jestli nekoupim radši clod bustera ještě nevím
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Zdravim. Já jsem taky začátečník v oblasti Truck Trialu. Omlouvám se jestli tady už někde tento dotaz byl, ale já jsem ho nenašel a toto téma bylo podle mě asi nejvhodnější místo kam ho dát. Potřeboval bych vědět jakým způsobem se brzdí modely, pouze motorem asi ne!
Lukas
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas »

Co vim tak nikdo nepouziva bzdu klasickou ale motorovou. Jelikoz v autech je velkej prevod tak to motor s prehledem ubrzdi.
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Přesně jak Lukin říká-záleží i na tom co to bude za vozítko-hlavně jakej převod. U trialáku ti to motor v pohodě ubrzdí , pokud budeš mít rychlejší švihadlo , tak musíš počítat s nějakým krátkým dojezdem (ještě chvilku po odstavení motoru ti kousíček pojede) Na to je potřeba dát bacha při předváděčkách -třeba takový 12ti kilový BVP mezi dětma není žádná sranda. Já jsem to na Kačce řešil použitím šnekovýho převodu v rozvodovce namísto ozubenýho - v kopci stojí jak přibitá a při zastavení z rychlé jízdy jde krásně houpavě do kolen jako originál.
Adam6600
Junior člen fóra

Příspěvek od Adam6600 »

Já jsem se ptal protože mám silniční Xsaru WRC a Hummera H1, který jedou dost rychle a brzdit se tomu motoru moc nechce. S nějakym švihaldem nepočítám, bude spíš do pomala, ale přeci jemon díky za odpověď. :D
Odpovědět