Začátečník
Začátečník
Ahoj,rád bych si pořídil RC soupravu se čtyřkolkou. Jsem začátečník a rád bych od vás dostal radu, co bych si jako začátečník měl pořídit a co by bylo pro mě nejvhodnější za model. Investovat bych chtěl asi kolem 5000 Kč. Díky za Vaši radu a odpověď. Ahoj Zdeněk
-
Aleš Papoušek
- Klub RC Truck Trial Praha
Nutno specifikovat co chceš jezdit: off-road, on-road, trial...
Budu vycházet z toho, že se ptáš na diskuzi trialových šílenců, tak chceš začít s trialem. V tom případě bych doporučil koupit v bazaru Twin Detonátora nebo Will Deggra, dát na něho plastovou kabinu z Tatry 815 a začít jezdit. Na prvních závodech uvidíš spoustu dalších úprav a pak mužeš spekulovat o dalším. Projdi si i ostatní témata na diskuzi a uvidíš, že tam najdeš i nepřímé odpovědi na tvoji otázku.
Aleš
Budu vycházet z toho, že se ptáš na diskuzi trialových šílenců, tak chceš začít s trialem. V tom případě bych doporučil koupit v bazaru Twin Detonátora nebo Will Deggra, dát na něho plastovou kabinu z Tatry 815 a začít jezdit. Na prvních závodech uvidíš spoustu dalších úprav a pak mužeš spekulovat o dalším. Projdi si i ostatní témata na diskuzi a uvidíš, že tam najdeš i nepřímé odpovědi na tvoji otázku.
Aleš
-
Aleš Papoušek
- Klub RC Truck Trial Praha
koukni na tuto diskuzi http://forum.rc-trial.com/viewtopic.php ... sc&start=0 tam najdeš odpověď. Pokud si budeš myslet, že stále nevíš čím začít, tak si z toho nic nedělej. Je spousta názorů jak udělat první auto. Musíš si vybrat sám.
Aleš
Aleš
-
Lukas M z BRNA
Uzamceny diferaky je zaklad. kdyz todle udelas mozna zistis ze servo ktery ti zataci uz nedokaze zatocit kola na miste a tak bys potom mel dat silnejsi. Co se tice prevodu tak si myslim ze Twin Detonator je jako vsechny stavebnicovy auta zbytecne rychlej na trial ale s tim moc nic nenadelas tak by sem se prevodovkou zatim nezabyval.
A jeste kdyz ses z Brna tak mam takovou otazecku: kam chodis jezdit?
A jeste kdyz ses z Brna tak mam takovou otazecku: kam chodis jezdit?
-
Lukas M
-
Lukas M
-
Lukas M
Ahoj,
hele nevim jestli sv. výška TWINDÉČKA bude tou prioritní úpravou na truck trial
- na závody ti sv. výška sice pomůže, ale jezdí se to i s mnohem nižším chassis,
je to spíš v převodovce - pomalej a HLAVNĚ silnej stroj je výhodou
- a doporučuju hned dokoupit přední ramena se závěsy kol, táhla, další servo, a mít zatáčecí obě nápravy
hele nevim jestli sv. výška TWINDÉČKA bude tou prioritní úpravou na truck trial
- na závody ti sv. výška sice pomůže, ale jezdí se to i s mnohem nižším chassis,
je to spíš v převodovce - pomalej a HLAVNĚ silnej stroj je výhodou
- a doporučuju hned dokoupit přední ramena se závěsy kol, táhla, další servo, a mít zatáčecí obě nápravy
Karel (P.K.)
-
Lukas M
no to je fakt, já si svůj první model skvěle užil, byl to TA-01 Ford F150 sice na trialu by chudinka zaostával, ale já s tím byl nadšenej.
Teď si stavím nějakej hybrid s pomocí frézky a soustruhu a cizích šikovnejch rukou. těším se na první závody trial trucků. kde pochytám můzu a vychytám mouchy.
Teď si stavím nějakej hybrid s pomocí frézky a soustruhu a cizích šikovnejch rukou. těším se na první závody trial trucků. kde pochytám můzu a vychytám mouchy.
Karel (P.K.)
-
Lukas M
-
Lukas M
Přesně jak Lukin říká-záleží i na tom co to bude za vozítko-hlavně jakej převod. U trialáku ti to motor v pohodě ubrzdí , pokud budeš mít rychlejší švihadlo , tak musíš počítat s nějakým krátkým dojezdem (ještě chvilku po odstavení motoru ti kousíček pojede) Na to je potřeba dát bacha při předváděčkách -třeba takový 12ti kilový BVP mezi dětma není žádná sranda. Já jsem to na Kačce řešil použitím šnekovýho převodu v rozvodovce namísto ozubenýho - v kopci stojí jak přibitá a při zastavení z rychlé jízdy jde krásně houpavě do kolen jako originál.