hydraulika
-
Michal Boček
- Junior člen fóra
hydraulika
No já osobně tuto hydrauliku sice nemám , ale známý co ji měl v bagru ji musel vyhodit , protože to moc nefungovalo a teď tam má toto: http://rc-smolin.xf.cz/
Michal Boček
Michal Boček
Re: hydraulika
Stále mě láka doplnit muj budoucí model hydraulickou rukou, chci se zeptat nemáte náhodou někdo nějakou perokresbu ruky s označením FASSI 650590C1K236/2F s výrobcem se nějak nedomluvím (mluvím jen česky)
- Přílohy
-
- A01_Fassi_Defence_pict04.jpg (14.33 KiB) Zobrazeno 18383 x
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Je i český prodejce hydrauliky FASSI
tak sem našel http://www.avia-kv.cz/ "prodejce hydr. ruk fassi" ;)
-
Michal Boček
- Junior člen fóra
hydraulika
Měl bych takový dotazy : Jak se sem dostal můj příspěvek, když sem ho sem nevložil ??? A dá se nějak zobrazit ta příloha ?
Michal Boček
Michal Boček
bocektransport.cz
Mohl ho přesunout druhý admin :-) Kam jsi ho dával?Michal Boček píše:Měl bych takový dotazy : Jak se sem dostal můj příspěvek, když sem ho sem nevložil ??? A dá se nějak zobrazit ta příloha ?
Michal Boček
Příloha je tak jak je, není to velký obrázek, ale jen ten malý. Lepší vkládat jako odkaz na umístěný obrázek.
/Flare
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
-
Michal Boček
- Junior člen fóra
No původně je stále tady : http://forum.rc-trial.com/phpBB3/viewto ... ?f=1&t=280 , ale proč by ho někdo kopíroval ???
Michal Boček
Michal Boček
bocektransport.cz
tak jsem se konečně dopátral te ruky jednalo se speciálni zakázku pro spojené arabské emiráty v celkovém počtu kolem 600 kusu. Žádné další informace výrobce nedal k dispozici. Ruka má sloužit k manipulaci s munici a má možnost dálkového ovládaní a tím bezpečí před příp. explozí. To mi napsal jeden zástupce FASSI v ČR. Doporučil mi typ F65A, je ji co se týče vlastnosti a tech. parameru asi nejblíže. Jinak pokud to někoho zajímá, zatím nepočítám s možnosti RC ovládání, ale chci ji uďelat tak aby bylo možno hydrauliku bez větších úprav dodělat ( :( finance momentálně velí). Kdo ví třeba někdy na závodech budu zbírat vaše stroje

to jen pro uplnost mého dotazu!
to jen pro uplnost mého dotazu!
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Chtěl bych se zeptat, měl by někdo chuť pustit se do výroby prototypu hydraulického čerpadla? Průměr ozubených kol by měl být 7,7 mm. Jde mi o vyzkoušení, jak moc se dá čerpadlo zmenšit aby ještě fungovalo. Jde o to, že pan Kameník je časově velmi zaneprázdněný a já bych rád dotáhnul vlek PS2 do finále.
-
Aleš Papoušek
- Klub RC Truck Trial Praha
Pepo, musíš napsat víc požadovaných parametrů od čerpadla. Už nějakou dobu se motám okolo hydrauliky, tak třeba bych se o něco mohl pokusit.
Co očekáváš od čerpadla - tlak, množství oleje...??? Na požadovaný průměr by se daly použít kola 10 zubů s modulem 0,7 nebo 0,6. Vyrobit se dá skoro vše, ale bojím se o objemovou účinnost, ta asi nebude moc vysoká.
Co očekáváš od čerpadla - tlak, množství oleje...??? Na požadovaný průměr by se daly použít kola 10 zubů s modulem 0,7 nebo 0,6. Vyrobit se dá skoro vše, ale bojím se o objemovou účinnost, ta asi nebude moc vysoká.
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Jak jsem psal, chtěl bych co nejmenší čerpadlo, ale aby ještě fungovalo. Navrhnul jsem vlastní v podstatě jenom zmenšené čerpadlo, jako mají vysokozdvižné vozíky. Nemám ale žádné zkušenosti a rád bych se vyvaroval začátečnických chyb, s čímž mi pan Kameník odmítl pomoct. Dneska už mám doma prototyp těla čerpadla jako je na obrázku, schází mi udělat do něj ozubené kola a potřebuju ještě nějaké malé kolínka a trubky pro rozvody oleje. Použiju kola o průměru 7,7 mm M 0,7, délka kol bude 12 mm. Doufám, že délka vykompenzuje menší průměr kol. Nemám představu o množství oleje, ale snad to bude schopno zvednout korbu vleku. Pokud ne, budu muset zkoušet dál.

Nevybehnite hned na mna, ale je to prve co ma napadlo. V s120 bola kvapalina na celne sklo hnana zubovim cerpadlem - 12V.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Tenhle a podobný parní stroj už jsou dneska za zenitem. Teď jede vyšší liga.
-
Střelec
To se nedivím,že ti pan Kameník nechce pomoci.Budeš mu fušovat do roboty a i tím do peněz a to se mu asi nelíbí.
-
Aleš Papoušek
Střelče, nepiš o něčem, když o tom nic netušíš. Pan Kameník s hydraulikou končí a chce se zabývat trochu jinou činností. Jakou, to určitě pan Kameník představí časem sám.Střelec píše:To se nedivím,že ti pan Kameník nechce pomoci.Budeš mu fušovat do roboty a i tím do peněz a to se mu asi nelíbí.
-
Aleš Papoušek
Pepo, podle obrázku je tam chyba ve vnitřním tvaru pracovního prostoru pro kolečka. V místě vtoku a výtoku musí být prostor pro rozlití oleje do celé šířky zubů. Řeší se to vybráním hrany, která vzniká stykem válcových ploch, tam kde je vtok/výtok. Snad pochopíš, co jsem chtěl napsat.
-
Michal Boček
- Junior člen fóra
Vypadá celkem malinkaté :wink: , pohon je napřímo motorem?
A majlery už jsou vymyšlené?
A majlery už jsou vymyšlené?
bocektransport.cz
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Díky Aleši za informaci. Vím co myslíš.Trochu jsem uvažoval jak se ten olej dostane z celé plochy zubů do výstupního otvoru. Předpokládal jsem, že dostatečně velký otvor bude stačit. Když to vybrání v čerpadle nemám, bude to dělat nějaký problém?

Majlery ještě nemám. Zatím jenom těsnící kroužky. Pohon budu řešit postupně. Chtěl jsem přímo na motor, nebo čerpadlo montovat na skříň převodovky modelu.

Majlery ještě nemám. Zatím jenom těsnící kroužky. Pohon budu řešit postupně. Chtěl jsem přímo na motor, nebo čerpadlo montovat na skříň převodovky modelu.
-
Střelec
Tak pokud případně spolupracujete na tvorbě něčeho co je už hotové a funkční a co sám p.Kameník již vytvořil a prodává.Tak proč by odmítl radu aby jsi se vyvaroval začátečnických chyb jak píšeš, a s čímž ti pan Kameník odmítl pomoct a nechá tě v tom jak se říká vymáchat.Aleš Papoušek píše:... Pan Kameník s hydraulikou končí a chce se zabývat trochu jinou činností. ....
Ano máš pravdu,nemám aktuální informace jak se mu daří. :nerd
Co se týká hydrauliky tak ji dělal kolega Jirka Zoubek,ale nevím zda ještě bydli zde u nás v kraji.Měl se údajně odstěhovat.Viděl jsem jeho strojky a fungovalo to dobře.Snad by se mi podařilo sehnat na něj kontakt. :wait :wait
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Nechci tady šířit negativní informace. Prostě jsme se na výrobě hydrauliky do vleků nedomluvili.