Převodovka
-
HonzaC
Převodovka
Převodovka od tamiye ma jen jeden vývod na kardan,jak mám udělal to abych to udelal na dvě napravy (4x4).
Honza
Honza
Re: Převodovka
Pravdepodobne mas na mysli tristupnovou prevodovku Tamiya, ktera je standartne dodavana s hrideli pro vystup na jedne strane. Tato hridel se da nahradit delsi, ktera bude mit po vlozeni do prevodovky vystup na obou stranach. Mnohem elegantnejsi reseni ovsem je pridelat na prevodovku rozvodovku, na ktere si jeste muzes upravit vystupni otacky a je niz nez hlavni prevodovka. Udelal to tak treby Lukas na svem MB Unimog.HonzaC píše:Převodovka od tamiye ma jen jeden vývod na kardan,jak mám udělal to abych to udelal na dvě napravy (4x4).
Honza

Ta co je v TLT bude moc rychla pokud s tim chces jezdit trial. Chce to zpomalit. A pokud jde o mne, ja sem zvolil 3st. tamiyu s rozvodovkou a su tim uplne spokojenej, pac je to pomaly presne jak chci v terenu a motor se nedusy v hodne pomalych otackach ( jezdim na 1/4 plynu plazenim vpred) a na rovince to rozpalim na 3 stupen a du rychle za autem (dobry na presuny).
Pokud bych si mel znovu zvolit tak by sem udelal to samy. A ma to jeste dalsi vyhodu a to ze model jezdi dyl pac motor si jen tak toci skoro naprazdno i v tezkym terenu.
Pokud bych si mel znovu zvolit tak by sem udelal to samy. A ma to jeste dalsi vyhodu a to ze model jezdi dyl pac motor si jen tak toci skoro naprazdno i v tezkym terenu.
-
Aleš Papoušek
- Klub RC Truck Trial Praha
Nabídnu trochu jiné řešení. Použít dvoustupňovou převodovku mé konstrukce, kterou vyrábí j.p.m. Můžeš si ji prohlédnout na http://www.sweb.cz/j.p.model/prevodovka/menu.htm Ja ji požívám v Pragovce a jsem s ní spokojený. Na argument, že je to jenom dvoustupňovka, tak odpovídám, že mi třetí stupeň v Pragovce vůbec nechybí. Mezi jedničkou a dvoujkou je hodně velký rozdíl a s kombinací s předimenzovaným motorem (speed 600 na model s váhou 4,5 kg) je pokryt velký rozsah rychlostí (I 0-1,3 km/h, II 0-7,5 kn/h). Další argument pro tuto převodovku je, že je celokovová včetně ocelových kol, velmi kompaktní, slučuje v sobě převodovku a rozvodovku a co hlavně - má nízko uložený motor (je těsně nad výstupním hřídelem, níž už to opravdu nejde). V případě použití tamiya převodovky a rozvodovky se dostává motor hodně vysoko a to hodně ovlivňuje těžiště celého auta.
Aleš
Aleš
Naposledy upravil(a) Aleš Papoušek dne 07 čer 2006 12:31, celkem upraveno 1 x.
-
Aleš Papoušek
Cena je taková jaká je, musíš vzít v uvahu, že je z kategorie nezničitelných a dovoluji si tvrdit, že přežije auto ze stavebnice. Ozubená kola byla vyráběna v menší sérii, takže jde o polosériovou výrobu. Dalo by se ušetřit na samotné skříni převodovky. pokud by se jí podařila odlít z hliníku rovnou, ale to chce opravdu větší sérii a do toho se pouštět nehodlám. Stačilo jedno dobrodružství s kardany, kde všichni chtěli kvalitní kardany a když jsou k dispozici, tak ejhle je nikdo nechce.
Převodovka je navržená přesně na konkrétní převod, takže moc prostoru pro výměnu kol tam není. Někde by se dalo zvýšit počet zoubků a jinde pár ubrat, ale protože to nejsou obyčejná ozubená kola, takže by se muselo každé kolo dělat na míru a to by vedlo k dalšímu zvyšování ceny.
Aleš
Převodovka je navržená přesně na konkrétní převod, takže moc prostoru pro výměnu kol tam není. Někde by se dalo zvýšit počet zoubků a jinde pár ubrat, ale protože to nejsou obyčejná ozubená kola, takže by se muselo každé kolo dělat na míru a to by vedlo k dalšímu zvyšování ceny.
Aleš
Ne ze by sem chtel byt "vopruz", ale ta Tamiyacka prevodvka je do mensich modelu hodne dobra (nevim jak se dokaze vyrovnat s tezsim modelem). Moje auto ma +/- 3kg (presne sem to jeste nevazil) a po odjeti par desitek hodin sem ju rozdelal a zadne poskozeni sem nenasel (a to sem ze zacatku neradil zrovna setrne). Netroufam si tvrdit jak bude vypadat za rok dva, ale zatim su s nou spokojenej i kdyz jak pise Ales ma motor celkem hodne vysoko. Ale jinak je to luxus mit tam tri kvalty i kdyz trojka je pouzivana jen zridka. A ve spojeni se Speed 600 je to k nezastaveni.
Alesi kolik vazi ta tvoje prevodovka?
Alesi kolik vazi ta tvoje prevodovka?
-
Aleš Papoušek
-
HonzaC