MAN TGA 4x2 - 1:16

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Odpovědět
dunga
Junior člen fóra

MAN TGA 4x2 - 1:16

Příspěvek od dunga »

Zdravím chlapi.
Není to trialový speciál, ale aspoň náklaďák jo, tak snad to nebude úplně off topic. Původně jsem to sem chtěl vložit, až bude auto hotové a po jízdních zkouškách, ale...
Chtěl jsem si postavit na ježdění doma náklaďák, ale Tamiyu jsem zavrhl. Poskládat hotovku dokáže kde kdo (ačkoliv souhlasím, že jsou krásné). Někde jsem viděl přestavby hraček Bruder, ale byly na podvozcích Tamiya a tak jsem váhal. Jelikož jsou Tamiye v měřítku 1:14 a Bruder 1:16, tak by kola vyčuhovala, byla veliká atd. Rozhodl jsem se pro cestu nejnepohodlnější a po pravdě dost neekonomickou, ale o to víc zábavnou (občas). Co jde, to si dělám sám, nebo upravuju díly z různých modelů.

Aktuálně mám rám podvozku, zadní náprava čeká na zaformování a odlití, přední náprava čeká jednak na nové kulové čepy a jednak jsem se ještě nerozhodl mezi dvěma, které zvažuju. Nedostatek prostoru je trochu limitující u tak malého modelu, ale pořád to jakž takž jde.

Co se vzhledu týká, tak určitou insprací mi byl tento model, ale nástavba bude trochu upravená (spíš takový valník bez bočnic).

Obrázek

Fotky z dosavadní stavby jsou tady (postupem času je budu doplňovat):

http://dunga8.rajce.idnes.cz/MAN_TGA_4x2/

Rady, tipy, kritiku, vše vítám :wink:
dunga
Junior člen fóra

Re: MAN TGA 4x2 - 1:16

Příspěvek od dunga »

Jestli je nějaký tvor na téhle planetě pomalý, pak to není želva, ale já :D
Nicméně se snažím využít dovolenou, co to jde, tak jsem ve volné chvíli aspoň připájel světla... Diody jsou bílé, 3mm průměr. Vnější plánuju jako tlumené, vnitřní jako dálkové, ale jelikož jsou diody stejné, tak je to asi celkem jedno :)

http://dunga8.rajce.idnes.cz/MAN_TGA_4x2/#svetla02.jpg

Další v plánu jsou blinkry, ale musím splašit ,,servokabel"... :)
A proběhla jedna malá-velká změna, rozhodl jsem se pro jiné nápravy, které jsem upravil, zaformoval a zkusím je odlít z epoxydové pryskyřice...
Odpovědět