Sehnal jsem odpovídající špalek duralu, zespodu přišrouboval hranol aby to celý šlo upnout do svěráku a z vrchní strany zarovnal.
Davidova krájecí mašinka mi poskytla 21 řezů po jednom milimetru, při jejich zpracování jsem do středové rysky umístil dva body aby jednotlivé šablony na sebe přesně pasovaly. Jako středící kolíčky posloužily dva vrtáky. 3D model z papírových šablon vzniknul pomocí milimetrových pásků vložených mezi jednotlivé vrstvy papíru. Mohl jsem si říct, že vidím (načítám) 3D model do svého CNC přímo v reálné podobě :mrk
Podle největší ze šablon jsem ojel obvod celého špalku. Jo, to CNC! Ne žádný Computer Numeric Control, tedy počítačem řízený stroj. Moje CNC znamená CELKEM NORMÁLNÍ CVRKOT, tedy ručně točené kličky a obrábění podle okem sledované rysky :whew

Abych mohl používat šablony a hlavně je měl stále na co položit, musel jsem začít frézovat od "spodní" hrany. Výška jednotlivých "stupňů" byla různá, podle toho jak se mi to zdálo nejlepší, ale vzdálenost od "základny" byla vždy podle počtu šablon. Čím se mašinka posouvala výš, tím míň materiálu se ubíralo a tím míň mě bolely ruce

Výsledkem byl kýbl špón :rofl a k tomu i kopyto na střechu kabiny. Konečnou povrchovku zajistila opět rašple, která zarovnala i případné výkyvy posuvů CNC.