Tatra 813 6x6

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Odpovědět
Slick7
Senior člen fóra

Re: Tatra 813 6x6

Příspěvek od Slick7 »

Michal Boček píše:Můj názor ? - Perfektní model , perfektně provedený :D . Akorát k tomu zvuku motoru při navíjení , jestli jsem to dobře pochopil , máš na modelu dva přepínače , kterýma to lze volit , což se mě zdá docela nepraktické :? . Já bych to udělal takto : zv. modul SMX výstup na agregát , po jehož sepnutí se ti zvednou otáčky motoru (zvuk) . A při tůrování motoru vyřadíš rychlost - teda pokud to převodovka od Tatry Dojčar umí . A ještě to "dřevěné tažné" :shock: ? - jestli to i něco utáhne :D . Ale i tak je to už těď velmi podařený model .

Michal Boček
Ahoj Michale, diky za pochvalu, jinak co se tyka tve pripominky ohledne prepinacu a vyvodu agregatu na SMX modulu, tato funkce u zvukoveho modulu (pokud jsem pochopil z navodu) neni urcena pro plynule ovladani otacek el.motoru, nemluve o tom, ze nevim, zda by to vubec slo.
" Tato funkce sepne zvuk volnobeznych otacek- slouzi k simulaci pridavneho motoru.Pro sepnuti se hodi napr. Multiswitch. Vstup muze byt take pripojen primo na pohonny motor hydraulickeho cerpadla nebo jeho vladac. (Pouze ale v pripade, kdy toto ovladani je pouze zap/vyp-nikoliv pokud by byl ovladan regulatorem)"
Tolik presna formulace z prilozeneho navodu k pouziti. 8)
No, myslim, ze me reseni je mnohem jednodussi a hlavne mam jistotu, ze jedine co muzu odpalit, je ten spinac :D Co se tyka vyrazeni, to sice prevodovka umoznuje, ale vetsinou ne, protoze servo, ktere ho ovlada, je nastaveno pouze na dve polohy a to stupen jedna a stupen dve, nic vic, je to tim, ze mam-e k dispozici na vysilacce pouze dvoupolohovy prepinac, tripolohovy v mem pripade je prirazen prave zvukovemu modulu. Jeste uvazuju o moznosti ovladani pres jeden volny kanal co mam na krizovem ovladaci. Ale pokud se tyka jen takoveho predvadeciho-exhibicniho predvadeni turovani motoru, je podle me, lepsi varianta to, ze je motor zcela odpojen.
Co se tyka tazneho, jak napsal Pepa, jedna se uz o odlitek, jeho pevnost proveri cas,(co jsem zatim zkousel, mel by vydrzet dost na to, aby to stacilo na tahani privesu) nam se jednalo hlavne o jeho rychlou vyrobu, protoze se jedna o docela slozity a na vyrobu narocny dil, takhle usetrime spoustu casu.
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32
Michal Boček
Junior člen fóra

Příspěvek od Michal Boček »

... a hlavne mam jistotu, ze jedine co muzu odpalit, je ten spinac :D ...
Tak jako bezpečnostní prvek je to určitě dobré , jál sem to bral tak , jako že bys nemusel za tím modelem chodit a přepínat . A "tažné z Resinu" už zní líp než "tažné ze dřeva" :)

Michal Boček
bocektransport.cz
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Michael Hille »

Chtěl jsem se zeptat jaký rozměr má tažné???
Sice dělám liazku ale to se taky bude hodit,pokud je nějaký náčrtek tak ten by byl taký dobrý.
Jinak hezký model.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Pokud vím, tak takové tažné žádná Liazka nikdy neměla. :roll:
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

Chtěl jsem se jen optat p.Dojčar,trochu mě to zajimá,bohužel poblíž nestojí žádnej náklaďák na kterým bych to oměřil.
Po Liazáckým tažným jsem se taky pídil,ale ještě se mi nedostalo odpovědi,tak jestli máte někde nákres TZ na Liazku tak jestli bych o něj mohl poprosit.
Jozef Dojčar
Expert fóra

Rád bych pomohl, ale sám takové informace nemám. Možná bude vědět někdo na liazáckém fóru. http://www.liaz.cz/forum/index.php?sid= ... e7cb2ee4ba
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

Děkuji p.Dojčar za odkaz,už jsem se regnul a uvidíme co z toho vyleze,liazáci toho vědí hodně podle těch témat.
Děkuji.
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Michael Hille píše:Chtěl jsem se zeptat jaký rozměr má tažné???
Sice dělám liazku ale to se taky bude hodit,pokud je nějaký náčrtek tak ten by byl taký dobrý.
Jinak hezký model.

Jestli vše vyjde , tak dnes nebo v neděli ti nafotím to tažné na Liazu, je to na hasičské L 101
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

To Jirka: jestli to půjde tak děkuji,snad se to montovalo na všechny typi,jiné jsem neviděl.
Brázděj tu okolo našeho baráku samí Tatry,ale Líza žádná tak mám smůlu.
Tak za fotky předem děkuji.
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Tak se to povedlo, fotky sice nejsou v nejlepší kvalitě foťák nebyl muj a v garáži nebylo světlo (liazka mimo provoz a naprodej,tak je odstavena mimo hasičárnu)
Přílohy
P1010004.JPG
P1010003.JPG
P1010002.JPG
Naposledy upravil(a) jirka dne 13 pro 2007 17:21, celkem upraveno 1 x.
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

další
Přílohy
P1010006.JPG
P1010005.JPG
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

poslední s metrem, ale blesk to přesvítil snad něco odměříš, jinak bych musel v neděli vzít papír, tužku a metr a zajet to poměřit samozdřejmě pokud to neprodají do té doby
Přílohy
P1010007.JPG
P1010008.JPG
P1010009.JPG
Michael Hille
Občasný přispěvatel fóra

to jirka:děkuji,to pro začátek je dobrý,pokud by byl pak nějaký rozměrový nákres tak bych se nezlobil,něco z toho vyčtu ale moc to neni.
DRracer
Expert fóra

Příspěvek od DRracer »

Temer dokoncena Tatra 813 TP 6x6 se predstavila na akci Modely Brno 2008. Diky sve vyssi hmotnosti si dokazala velmi dobre poradit s narocnym terenem, coz ostatne muzete sami posoudit na tomto videu:
http://www.youtube.com/watch?v=W7_dwA1hxXM

PS: Navijak fungoval naprosto skvele ;) .
Jozef Dojčar
Expert fóra

Hezký sestřih. Je vidět, že řidič to má v ruce i když v kabině zrovna není. :wink:
Michal Boček
Junior člen fóra

DRracer píše:PS: Navijak fungoval naprosto skvele ;) .
Ještěže tam ten naviják byl, jinak bych v tom kamenolomu trčel dodnes :D Jinak pěkné video.
Michal Boček
bocektransport.cz
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

PS: Navijak fungoval naprosto skvele ;) .[/quote]

A neni někde zachycena práce toho naviáku? :wink:
Slick7
Senior člen fóra

Příspěvek od Slick7 »

jirka píše:PS: Navijak fungoval naprosto skvele ;) .
A neni někde zachycena práce toho naviáku? :wink:[/quote]

Bohuzel, prace navijaku, nebyla kamerou zachycena :D ,ale do budoucna na to budeme pamatovat a snad se zadari. Bohuzel to neni jen o prilezitosti, nekoho zapadleho tahat, ale i o tom, ze nektera auta (vetsina) neni na neco takoveho ani patricne vybavena a teprve az se vytahlo lano, ze se bude vytahovat, se na autech hledalo vhodne mistecko, kde se to heftne. U nekterych dokonce doslo k poskozeni auta, po te, co bylo pouzito nevhodneho chytu :D :D
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32
DRracer
Expert fóra

Příspěvek od DRracer »

obavam se, ze prace navijaku zachycena byla, bohuzel o tech zaberech lze mluvit pouze v minulem case :cry:

Verim ale, ze si to brzo vynahradime :idea:
Michal Boček
Junior člen fóra

To je škoda, že není to video. No ale příležitost určitě ještě bude, mě je potřeba furt z někama tahat :D a tažné mám na většině aut :wink: Horší je, když to už nejde vytáhnout ani těžkou mechanizací :
http://www.uds.unas.cz/obrazky/Drnovice/img00044.jpg
:D
Michal Boček
bocektransport.cz
Odpovědět