Ahoj Michale, diky za pochvalu, jinak co se tyka tve pripominky ohledne prepinacu a vyvodu agregatu na SMX modulu, tato funkce u zvukoveho modulu (pokud jsem pochopil z navodu) neni urcena pro plynule ovladani otacek el.motoru, nemluve o tom, ze nevim, zda by to vubec slo.Michal Boček píše:Můj názor ? - Perfektní model , perfektně provedený :D . Akorát k tomu zvuku motoru při navíjení , jestli jsem to dobře pochopil , máš na modelu dva přepínače , kterýma to lze volit , což se mě zdá docela nepraktické :? . Já bych to udělal takto : zv. modul SMX výstup na agregát , po jehož sepnutí se ti zvednou otáčky motoru (zvuk) . A při tůrování motoru vyřadíš rychlost - teda pokud to převodovka od Tatry Dojčar umí . A ještě to "dřevěné tažné"? - jestli to i něco utáhne :D . Ale i tak je to už těď velmi podařený model .
Michal Boček
" Tato funkce sepne zvuk volnobeznych otacek- slouzi k simulaci pridavneho motoru.Pro sepnuti se hodi napr. Multiswitch. Vstup muze byt take pripojen primo na pohonny motor hydraulickeho cerpadla nebo jeho vladac. (Pouze ale v pripade, kdy toto ovladani je pouze zap/vyp-nikoliv pokud by byl ovladan regulatorem)"
Tolik presna formulace z prilozeneho navodu k pouziti.
No, myslim, ze me reseni je mnohem jednodussi a hlavne mam jistotu, ze jedine co muzu odpalit, je ten spinac :D Co se tyka vyrazeni, to sice prevodovka umoznuje, ale vetsinou ne, protoze servo, ktere ho ovlada, je nastaveno pouze na dve polohy a to stupen jedna a stupen dve, nic vic, je to tim, ze mam-e k dispozici na vysilacce pouze dvoupolohovy prepinac, tripolohovy v mem pripade je prirazen prave zvukovemu modulu. Jeste uvazuju o moznosti ovladani pres jeden volny kanal co mam na krizovem ovladaci. Ale pokud se tyka jen takoveho predvadeciho-exhibicniho predvadeni turovani motoru, je podle me, lepsi varianta to, ze je motor zcela odpojen.
Co se tyka tazneho, jak napsal Pepa, jedna se uz o odlitek, jeho pevnost proveri cas,(co jsem zatim zkousel, mel by vydrzet dost na to, aby to stacilo na tahani privesu) nam se jednalo hlavne o jeho rychlou vyrobu, protoze se jedna o docela slozity a na vyrobu narocny dil, takhle usetrime spoustu casu.