Bezdrátová kamera na model

Baterie, nabíječky, RC soupravy, regulátory a další..
Odpovědět
HonzaP
Občasný přispěvatel fóra

Bezdrátová kamera na model

Příspěvek od HonzaP »

Nemáte někdo nějaký typ na bezdrátovou kameru?

Rád bych si do svého modelu přidělal kameru s vysílačem, abych ho mohl řídit od televize :-)

Vlastnosti by měly být asi:

barevná kamera
IR přisvětlení v noci
napájení do 12V
dosah minimálně 100m
co nejnižší cena :-)

Máte někdo něco odzkoušeno?
Delta
Nováček na fóru

Re: Bezdrátová kamera na model

Příspěvek od Delta »

Ahoj Honzo,něco jsem našel sice to odzkoušené nemám ale snad to bude fungovat.Vyrábý to firma FLAJZAR(http://www.flajzar.cz).
obj.č.RFK10A (vnitřní provedení)....................2640kč
obj.č.RFK11A (venkovní s infra).....................3099kč
parametry:
-barevná bezdrátová kamera v sadě spolu se čtyřkanálovým přijímačem,kabely,napájecími zdroji
-frekfence2,4GHz ,4kanály ,dosah ve volném prostoru 100m
-přenáší obraz 380TV řádkú a zvuk (kamera má mikrofon)
-napájení kamery8V/80mA,napájení přijímače9V/250mA
-rozměry kamery jen 22x22x25mm,přijímače130x80x20mm

ahoj Delta :lol:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Ahoj,chtěl bych jenom připomenout, že uvedené zařízení pro přenos na dálku se dá koupit i v GM elektronik, ale nezapomeň že je určeno pro pevnou montáž, pravděpodobně nebude vybaveno stabilizací obrazu, což bys musel řešit jinak.
J.P.M
Solamyl

Příspěvek od Solamyl »

zdar panove,

zrovna uvedenou kameru RFK10A jsme zkouseli ve dvou letadlech (elektrolet cessna a na spalovaci motor benji) a vysledek nebyl uplne 100%. i kdyz mezi vysilackou a prijimacem temer vzdy byla prima viditelnost, tak prenos signalu byl velmi zasumely. dobry prenos byl pouze kdyz letadlo startovalo, jak se vzdalilo, tak to byla hruza. teda bylo poznat kontury a kde co lezi, ale do ostreho obrazu to melo hodne daleko :-((
anouncovaný dosah 100m se mi zda teoreticky.
od dalsiho cloveka jsem pak zjistil, ze v letadle mu zacla uspokojive fungovat az kamera cca za 5 tisic s upravenou antenou.
neco jsem nasel i na inetu, neni to presne ta stejna kamera, ale asi bude dost podobna:
http://www.rc-cam.com/hk_video.htm

mejte se
stepan

-- solamyl@seznam.cz
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Solamyl píše:zdar panove,

zrovna uvedenou kameru RFK10A jsme zkouseli ve dvou letadlech (elektrolet cessna a na spalovaci motor benji) a vysledek nebyl uplne 100%. i kdyz mezi vysilackou a prijimacem temer vzdy byla prima viditelnost, tak prenos signalu byl velmi zasumely. dobry prenos byl pouze kdyz letadlo startovalo, jak se vzdalilo, tak to byla hruza. teda bylo poznat kontury a kde co lezi, ale do ostreho obrazu to melo hodne daleko :-((
anouncovaný dosah 100m se mi zda teoreticky.
od dalsiho cloveka jsem pak zjistil, ze v letadle mu zacla uspokojive fungovat az kamera cca za 5 tisic s upravenou antenou.
neco jsem nasel i na inetu, neni to presne ta stejna kamera, ale asi bude dost podobna:
http://www.rc-cam.com/hk_video.htm

mejte se
stepan

-- solamyl@seznam.cz
Dosah asi u trial modelu palit tolik nebude. Osobne mam zkusenost s kamerou (spise web kamera) fungujici v pasmu 2.4 Ghz, nicmene u ni je problemem docela znacna velikost. Naopak jeji vyhodou je to, ze obsahuje v sobe i primitivni webserver a soft na stream videa primo v realvideo nebo mpeg2 formatu - ale bude vyzadovat pocitac s WLAN kartou - nezkousel jsem ale zda pujde peer to peer propojeni, ne jen v rezimu client-server. Dosah je pak tak do 20-30m, pozadavky na antenu docela maly, napajeni 9V. Cena ale pres 4000 Kc.
Carlos
Nováček na fóru

Příspěvek od Carlos »

Ahoj,
Bezdrátové kamery jsou vhodné pouze do 5O metrů volného prostoru, jinak jsou obrázky jen šum a čáry...
- alespoň ty, které se ještě dají sehnat za normální peníze.
Jinak samotná kamera stojí pár stovek cca do 2.000,-
ale přijímač stojí náct a více tisíc.
Karel (P.K.)
Návštěvník

problém bezdrátové kamery jsem řešil dlouho, testoval jsem různé věci, a následující řádky rozhodně neberte jako návod. Po mnoha marných pokusech jsem koupil bezdrátovou barevnou kameru se zvukem , údajný výkon 200 mW, včetně přijímače který má výstup AV. Koupeno v místě kterému říkáme Saigon, vietnamská tržnice v Brně Černovicích. Celá souprava stála 1300,- /tisíc tři sta CZK/ Anténu která k tomu byla na straně přijímače jsem vyhodil a udělal si ziskovější / kus plechu jako reflektor a dělený dipol před ním/ kvalita obrazu super, dosah při 100% kvalitě min. 300 metrů /z letadla. No a ta špatná zpráva nakonec, pracovní kmitočet okolo 1 GHz, že by to mělo homologaci hodně silně pochybuju. Ale vycházím ze situace že lítám cca 25 km za Brnem , v segmentu okolo 1GHz není žádná životně důležitá radiokomunikační služba, a že těch deklarovaných 200 mW taky nebude pravda, odběr z dvoučlánku 7,4 V Lipoly je 90mA, což je čistý příkon 82 mW, takže to vysílá s bídou 50 mW a to je fakt málo na to aby to někomu vadilo. Hlavně, takhle kamerka za 1300 od vietnamců má podstatně lepší výstup než vše co jsem zkoušel a byla tam i kamera za 8 tis
L.
Návštěvník

Anonymous píše:problém bezdrátové kamery jsem řešil dlouho,...
...,
takhle kamerka za 1300 od vietnamců má podstatně lepší výstup než vše co jsem zkoušel a byla tam i kamera za 8 tis
L.
ach jo, má tak někdo kliku :-)
burnout

Příspěvek od burnout »

Ahoj, koupil jsem si bezdrátovou barevnou kameru za ňákých 1400 a musím říct, že jsem byl velice překvapen kvalitou obrazu. Nedalo mi to a ihned jsem ji zabudoval do samokřídla Toro 300 a vyrazil pouštět. Při klidném letu bez vylomenin nebyl šum skoro vůbec i na vzdálenost větší než udávaných 100m. Mám z toho i video. Špionáž u sousedů přeci nikdy neuškodí:). Ještě vyzkouším upravit anténu na přijímači, jako kolega přede mnou. Třeba to bude ještě lepší. Ale na tu cenu si myslím, že je to velmi dobré. Jen by to chtělo asi nějaké klidnější letadlo

burnout@seznam.cz
repkin
Nováček na fóru

kamery

Příspěvek od repkin »

na aukro.cz v sekci elektronika jsou bezdrátové kamery, kamera jde připojit na 9V baterii dosah 30-200m zalezi na typu a ceny se tam pohybujou kolem 1500,- ale zas asi bych dal na radu odbornika, jestli to blbne na vic jak 50m i pres dobry dosah ... nevim nevim no ... :roll:
js
Nováček na fóru

Příspěvek od js »

Pohledal jsem na netu a našel jsem web http://www.kuncicky.cz/bezdratove-kamery/
maji tam celkem výběr
repkin
Nováček na fóru

ted mi tak doslo

Příspěvek od repkin »

myslim, ze v praze je firma, ktera dela pomoci modelu helikoptery fotky ze vzduchu, asi taky pomoci kamery, tak to zkuste pohledat z netu a pak jim napsat, co pouzivaj za vybaveni oni
Slávek
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Slávek »

Sice je poslední příspěvek starý skoro rok, ale připojím odkaz na bezdrátový kamerový mikro systém, širokoúhlá kamera (52°) !!! Váha 16g, Rozměry 21x21x24 mm !!! a cena 1500,-

http://www.heli-shop.cz/store/goodsdeta ... 26-RFA_010
Carlos
Nováček na fóru

Příspěvek od Carlos »

... už dlouho přemýšlím o mikrokameře do RC modelu.

objektiv kamery spolu s tišťákem o velikosti cca 20x20x9mm se vejde takřka kamkoli, největší na celé kameře je zdrojový kabel a anténka.

ale kde budu jezdit??? - přijímač signálu z kamery připojený k počítači, a nahrávat video? - nebo k televizi, a ovládat auto na dvorku před domem? - pro to se nevyplatí kamerový systém kupovat.

Aby toto všechno mělo smysl, potřebujete buď slušný noutbuk s videokartou nebo drahé nahrávací zařízení a výkonou baterii v baťohu.

Nebo to jde i jinak, když budu chtít si nahrát hodinu jízdy s modýlkem, kilometry od domova???
Karel (P.K.)
j.p.m
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od j.p.m »

Třeba by se dalo něco víc zjistit na této adrese http://www.escadtrade.cz/ prodej kamerových systémů.
j.p.m
j.p.m
Slávek
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Slávek »

Carlos napsal:
ale kde budu jezdit??? - přijímač signálu z kamery připojený k počítači, a nahrávat video? - nebo k televizi, a ovládat auto na dvorku před domem? - pro to se nevyplatí kamerový systém kupovat.

Aby toto všechno mělo smysl, potřebujete buď slušný noutbuk s videokartou nebo drahé nahrávací zařízení a výkonou baterii v baťohu.

Nebo to jde i jinak, když budu chtít si nahrát hodinu jízdy s modýlkem, kilometry od domova???

docela hezká věcička je - ActionCam ATC2000 - cena cca 130 euráků

Obrázek

http://www.graupner.de/en/freie-artikel ... c2000.html

má možnost zázhnamu na SD karty, ty sou ve většině fotoaparátů, zaznamenává v rozlišení 640x480bodu a 30snímků za vteřinu, po nahrání potřebnejch záznamů se to zkopíruje rovnou do kompu a upraví, žádný rušení, žádný antény, má to vlastní baterie 2xAA a váha 125g.
Doporučuju skouknout ! :D
Tomáš Přikryl
Nováček na fóru

Příspěvek od Tomáš Přikryl »

Taky jsem našel nějaké kamery: http://www.escadtrade.cz/grand-kit-soup ... amery.html
Sice wifi ale můžou se na to připojit až 4 kamery najednou!!
Tomáš Přikryl
Youtube.com : www.youtube.com/user/Tom3938?feature=mhw5
Odpovědět