Dalším modelem který jsem si pořídil je Praga UV80. Myslím, že o konstrukci toho tady moc psát nemusím. Podrobnější informace jsou na stránkách Aleše Papouška a JPM.
Model je teď přímo z výroby v základním provedení, úpravy budou postupně následovat.
Abych řekl pravdu nejsu ještě úplně rozhodnutej. Zadní plošinu jsem chtěl černou, když je ale z překlišky asi ju napustím bezbarvím lakem.
Kabinu tmavě zelenou a ty výstupky na ní černou, na to nálepky.
Ale možná se to změní
Dal jsem ho tam z toho důvodu, že mi u něj nefunguje brzda a u pragy není potřeba. S regulací jízdy jsem zatím spokojený ale ještě jsem toho moc nenajezdil.
No, protože už to letos s návštěvama v lomu vypadá bledě - kvůli počasí, chodím teď čím dál tím častěji jen tak ven a řádím na hlíně. Udělal jsem i pár změn, oddělal jsem kryt a kastli dal níž. V normálním terénu je to tak lepší a lépe se to pak i čistí.
Tak, podvozek je provizorně osazen. Samozdřejmě teď tomu můžu říkat Tatra ale už jste někdo viděl Tatru s pevnýma nápravama na portálech???
No, třeba vymysleli v Kopřivnici nový prototyp
Váha je teď 6 kilo a přední pneu dostaly vycpávky. Kabina dostane lak a pár věcí se ještě musí dodělat. Ještě uvidím co s tou zadní nádstavbou