Ruská vozítka

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Odpovědět
Střelec

Re: Ruská vozítka

Příspěvek od Střelec »

kawa píše:Pri Ruske zime a kabriolet no fuj jde mi az mraz po zadech .....chudaci pasazeri uz ted je lituji.....
Co máš na mysli " Kawa " ??? Toho Gaze nahoře ??
kawa
Nováček na fóru

Příspěvek od kawa »

Jestli je to Gaz to nevim rusky neumim ale kabryolet snad poznas ne ....do terenu to vypada dobre jen bez strechy a v zime je to na zmrznuti azvlast v Rusku -40 a vic...
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Střelec píše:Tady je lepší záběr zadní nápravy ZILu.
A jakýho?!? Podobnou má MAZ 537, ale že by nějakej Zil měla tyk nezávislý zavěšení zadku?
Anebo vidim blbě?
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Je to pravda a tady je MAZ-537 - přední náprava. :mrgreen:

Obrázek
Střelec

Příspěvek od Střelec »

A tady je zadní z MAZ-537 :arrow: :wink:

Obrázek
Střelec

Příspěvek od Střelec »

M.S píše:
Střelec píše:Tady je lepší záběr zadní nápravy ZILu.
A jakýho?!? Podobnou má MAZ 537, ale že by nějakej Zil měla tyk nezávislý zavěšení zadku?
Anebo vidim blbě?
Tento snímek na který se ptáš " M.S " je z roku 2004 tohoto vozu od výrobce ZIL s označením КАЛАМ.

Obrázek
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

A je to nějaká seriovka? Mě to zavěšení (doufam asi na všech nápravách) přijde jako skoroprovizorium. Jakoby fikli nějaký starší banjo a symbolicky ho tam přidělali.

Jinak truck samotnej docela hezkej. Až to trochu smrdí kopií Oshkosh HET neo MTVR, ale s opravdu OCHUZENÝMA nápravama...
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

kawa píše:Jestli je to Gaz to nevim rusky neumim ale kabryolet snad poznas ne ....do terenu to vypada dobre jen bez strechy a v zime je to na zmrznuti azvlast v Rusku -40 a vic...
Ta plátěnka je GAZ 66 , pro výsadek - uz jsme ho tu jednou řešili i s hystorií.

Co se týká té nápravy , mám dojem , že podobnou má BYČOK - Zilovská napodobenina Unimoga. Ten Kalam vypadá jak prodlouženej Byčok ale s dost jinou kapotou.

Dokonce bych dal krk na to , že ta fotka zadku s nápravou ke Kalamu nepatří to je určo BYČOK , nebo něco takovýho menšího.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

M.S píše:A je to nějaká seriovka? Mě to zavěšení (doufam asi na všech nápravách) přijde jako skoroprovizorium. Jakoby fikli nějaký starší banjo a symbolicky ho tam přidělali....
Tak tady pro " M.S " další pohled na ověření pravosti. :mrgreen: :wink:

Obrázek
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Roman píše:...Dokonce bych dal krk na to , že ta fotka zadku s nápravou ke Kalamu nepatří....
Tady je obrázek ke kterému patří ta fotka s pohledem na zadní nápravu a s pohledem na sajtny. :mrgreen:

Obrázek

a potřebný pohled 8)

Obrázek

:D :mrgreen: :wink:
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Co říkáte tomuto pánové. :arrow: :mrgreen: :mrgreen:

Obrázek
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:arrow: A co toto ?? Není to výzva na stavbu modelu ?? :wink: 8) :mrgreen: :mrgreen:

Obrázek
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:arrow: :?:

Obrázek
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Když voooon máááá táááák nešťastně velkej rozvor :x Jinak je to krasavec - nedávno tady někde byla fotka vojenské verze - lépe řečeno jednoho z Kamazů vyrobenejch do potřebnýho počtu série kvůli zařazení tohodle dravce na Dakar :|

Tady je :wink:

Obrázek

a kráááásně špinavej - sluší mu to neeee??? :wink:
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:) To je fakt Romane. Je správně zablácený.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:arrow: Dotaz na kolegy,nevíte co je to za nákladní vůz??Nějak nemohu definovat co to je. :?: :?:

Obrázek

:arrow:

Obrázek
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

To bude nějakej BAZ tak šedesaty a sedmdesaty léta - 5ková řada- v současnosti BZKT ( Брянский завод колесных тягачей (БЗКТ) Ti se na tyhle plovoucí potvůlrky s "kolečkem uprostřed" :lol: specializovali. Tenhle jsem kdys potkal jakožto součást raketovýho komplexu - myslím že se to menovalo Točka nebo tak nějak :roll:
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Jo , jo - je to vono třínápravový byla myslím ta Točka a tyhle čtyřnápravy byly o něco mladší šestková řada - Oka

Obrázek

No a tahle krasavice je raritka - Oka -U

Obrázek

Na fotkach jsou myslim prototypy už to moc nepamatuju - zajímavý , že prototyp byl dycky hezčí než série :wink:
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Roman píše:To bude nějakej BAZ tak šedesaty a sedmdesaty léta - 5ková řada- v současnosti BZKT ( Брянский завод колесных тягачей (БЗКТ) Ti se na tyhle plovoucí potvůlrky s "kolečkem uprostřed" :lol: specializovali. Tenhle jsem kdys potkal jakožto součást raketovýho komplexu - myslím že se to menovalo Točka nebo tak nějak :roll:

Neměl by jsi Romane nějaké bližší informace,abych se mohl něčeho chytnout při pátrání internetu?? :?: :?:
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:) Tak mi to Romane nedalo a musel jsem něco najít na netu přes Google ohledně 9K79 Točka.
Podle odborníku z jiného nejmenovaného fóra je toto vozidlo z Taktického raketového komplexu a je to modernější verze za starší taktický raketový komplex FROG-7.

http://www.fas.org/man/dod-101/sys/miss ... /ss-21.htm

http://www.fas.org/man/eprint/story.htm

A to - 9P129 - odpalovací zařízení na podvozku BAZ-5921
- 9T218 - nabíjecí přepravník na podvozku BAZ-5922
Toto je BAZ 5939:

Obrázek

Obrázek

Toto je BAZ-6944 z teto stránky :arrow:
- http://www.geocities.com/MotorCity/Spee ... z6944.html

Obrázek
Odpovědět