motorek ze steracu
Re: motorek ze steracu
Zdravim . nevim jestli je to tu i o motorech ale zajimalo bi mne jak tezke auto utahne motor Graupner Speed 600 eko... s trial prevodovkou ... jde mi o zivotnost .... mate nekdo zkusenosti s timto motorem v kamionech....diky ....
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Dá se v tý převodovce vyměnit motor? Jakože bych vykuchal ten starej, co všichni řikaj vyžere baterku hned a dal tam něco novějšího?
Ptoč by nedalo, když vyřešíš sundání původního ozubení a nalisování na novej motor bez poškotení těch zubů... .
Jednoduší by asi bylo říct, že ne. :DLuděk píše:Ptoč by nedalo, když vyřešíš sundání původního ozubení a nalisování na novej motor bez poškotení těch zubů... .
Říkám rovnou - NE
Šnek motorku ze stěračů pohánějící šnekové kolo je součástí hřídele motoru (rotoru) a sundat z ní nejde.
Šnek motorku ze stěračů pohánějící šnekové kolo je součástí hřídele motoru (rotoru) a sundat z ní nejde.
Souhlasim nejde sundat aspoň škodovackej. Měl sem to nedavno rozebrané. Navýc jakmile rozebereš moror a případně uřízneš hřídel motoru od části se šnekem. Tato část hřídele ostane na jednom ložisku. Převod je 1:58, Kdo má technicke vybavení by to určitě dokazal upravyt.
Dagger - Unimog - ROSS. :) http://www.youtube.com/watch?v=m8ZsO1Uthlc
V tomto problém není pokud to chcete použít jako oddělenou převodovku . Stačí motor a převodku propojit kardanem , nebo pokud budou v ose a na pevno tak i obyčejnou přechodkou. Záleží na tom NA CO to chceš použít (přídavná převodovka , rozvodovka ...)
Už se to tady řešilo - koukni do temat.
Už se to tady řešilo - koukni do temat.
-
Aleš Papoušek
- Klub RC Truck Trial Praha
Doporučil bych se použitím převodovky od stěračů vůbec nezabývat. Důvod: slabý výkon k velikosti, příšerně těžké a převody nic nevydrží (jednou mi přimrzly gumyčky k oknu a po zapnutí stěračů jsem očesal šnekové kolo). V současné době už je možno řešit převod šnekem jednodušší cestou (myslím tím řešení co něco vydrží a je vhodné do modelu).
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ