Tamiya Wild Dangger - Unimog 411 1955 - ROSS

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
PAPAN
Senior člen fóra

Tamiya Wild Dangger - Unimog 411 1955 - ROSS

Příspěvek od PAPAN »

Zdravim vás ldičky ze severu Čech. Sem šílenec do jízdy v terénu, před časem sem přišel o prostory a tim o svou stařičkou PV3S a S5T. Teď sem mašel vaše stránky a chuť si postavyt nějakou šílenou trialovou potvoru. Pro začátek sem si pořídil staršího daggera. Taky bomba stroj.
Par ukazek: http://www.youtube.com/watch?v=AWcws6hcHwM
Co nejdříve bych se chtěl dostat na nějakou vaší akci.
Naposledy upravil(a) PAPAN dne 28 zář 2010 13:39, celkem upraveno 3 x.
PAPAN
Senior člen fóra

Re: Tamiya Wild Dangger

Příspěvek od PAPAN »

Trochu jsem to rozebral. Vyměnil ložiska za kuličková, kardany, naboje kol, motory sem tam dal Clash 18. Při zkušební jízdě víkon dobré a jede rychleji ale ty původní Johnson typ 540 maj větší krouticí moment, dam do nich nová ložiska a pujdou zpět.
Přílohy
GO.jpg
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:wink: Co máš v plánu stavět za model?? 4x4,8x8.special?? :?:
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Tohle rozhodnutí je pro mě čím dál tim těší.
1, Mam vhlavě special 4x4. V každym kole motor zvlášť ovládanej, na to zatim nemam.
2, Podle mých dosavadních zkušeností s velkýmy auty se mi zamlouvá koncepce tahače Tatra 815 6x6 a PV3S. Na model se zatim necítim. Tak že to bude něco mezi nimi. U tatry vadí občas rora, vejda zase nezatačí. Takže koncepce popdvozku bude vycházet z obou. Vejda pozpátku nebo tara bez roury, jak se to veme. Dělené nápravy, přední 2 žízené v kolech portály. Ztěch mam však největší strach, kde je seženu a zdali na ně budu mýt finance. Motor s převodovkou a větší část elertroniky mam. Pak nemam jasno zdali to mam stavět v šířce 265 nebo 320 mm.
Přílohy
05cim003.jpg
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Po mém prvním závodě v Plzenci jsem si krapet ujasnil jakou konstrukci použiji na svuj trialový special. Bude to 6x6. To bude však běch na delší trať.
Prozatím chci upravit Daggera. Zadní nápravu jsem uzavřel zalitím tavným lepidlem. Tak jak jsem se zde dočetl. Funguje to výborně. Teď příjde na řadu přední náprava. Táž je potřeba vyměnit servo. Přemýšlím nad tímto: MG 995 Tower pro, Moment : 13kg (4,8V) ; 15kg (6V). Dále hledam způsob jak zpomalit převody. Zatím mi připadá že bude nejvhodnější pro tento model použít kolové reduktory. Něco jako v UV 80.
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Přední nápravu jsem též uzavřel. Do předních kol jsem umístnil závaží z vyřazených vnitřních kroužků ložisek.
Obrázek
Průjezdnost terénem se znatelně zlepšila. Vyvstal však problém se slabým servem.
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Chybka se vloudila. Tavné lepidlo v diferencialech nevydrželo, začaly se protáčet. Zalil jsem je znovu ale tentokrát průmyslovym tavnym PU lepidlem. Ktré je o poznání pevnější.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Jen takový bláznivý nápad,co tam kápnout trochu montážní pěny??Třeba to udrží. :?:
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Střelec píše:Jen takový bláznivý nápad,co tam kápnout trochu montážní pěny??Třeba to udrží. :?:

Opravdu bláznivý. :lol: :lol: :lol:
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Jen mě to tak napadlo,protože ta montážní pěna je ve větším množství schopna roztrhat i plech.Osobně jsem toho byl svědkem a sám jsem si také s tímto materíálem způsobil dost problému jak na autě tak i na stavbě domu. :wink: :D Nesmí se jí dát moc,má dost velkou sílu v rozpínavosti.
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Střelec píše:Jen mě to tak napadlo,protože ta montážní pěna je ve větším množství schopna roztrhat i plech.Osobně jsem toho byl svědkem a sám jsem si také s tímto materíálem způsobil dost problému jak na autě tak i na stavbě domu. :wink: :D Nesmí se jí dát moc,má dost velkou sílu v rozpínavosti.
To jo. Ja však potřebuji něco pevného a případně rozebyratelného.
frenisek
Nováček na fóru

Příspěvek od frenisek »

Zdarec,skus použít dvousložkovy tmel.Jsou to většinou šedé válečky s černým středem.Nešetři tím a vydrží to ,,vše,,.
TL01B - T 148 NT 4x4
Minimax
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Minimax »

na Twin Detonátorovi nám k uzavření diferáků na trial naprosto stačilo naplnit je komplet starou hustou vazelínou (myslím, že to byla nějaká nulka). Vydrželo to v pohodě celou sezónu a ještě to kladlo solidní odpor při vyndavání. :D
P2 - xxxxxx
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Asi tomu dávam větší čočky nebo co. Zalil sem to poctivě tavnym lepidlem a po týdnu se to protočilo. Teď jsem použil průmislové, zatim je klid. Hodně se mi vymačkavají unašeče poloos. Chtěl jsem koupit tuningové tvrzené, zas je memaj. :roll:

Přinejhoršim dojde na víše zmíněné lepidlo.
Minimax

Příspěvek od Minimax »

hlevně nekupuj ty kardany v celku. Nakoupil jsem si je za super cenu z venku a nevydržely vůbec nic. Normálně se ustřihnou...
P2 - xxxxxx
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

ddptv píše:hlevně nekupuj ty kardany v celku. Nakoupil jsem si je za super cenu z venku a nevydržely vůbec nic. Normálně se ustřihnou...
Myslíš tyhle :?:
http://www.elva-elektro.cz/eshop/produc ... ts_id/1978
Minimax

Příspěvek od Minimax »

ano, přesně tyhle. Nechci poškozovat tu firmu. Já je měl z venku, ale myslím, že to bude podobné. V tom kloubku to ned uletí. Sice se ze začátku zmenší vůle a funguje to hezky, ale jen do většího odporu (zatížení).
P2 - xxxxxx
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

Doufam že tyhle co sem koupil vydrží. Namontoval jsem silnější servo MG995.
Hned jsem to šel vyztkoušet.
http://papanhe.rajce.idnes.cz/slovan/#P1100332.jpg
Naposledy upravil(a) PAPAN dne 22 zář 2009 06:24, celkem upraveno 2 x.
PAPAN
Senior člen fóra

Příspěvek od PAPAN »

ddptv píše:ano, přesně tyhle. Nechci poškozovat tu firmu. Já je měl z venku, ale myslím, že to bude podobné. V tom kloubku to ned uletí. Sice se ze začátku zmenší vůle a funguje to hezky, ale jen do většího odporu (zatížení).

Tak a je to, už mi to uletělo. :x Nějak to poskládam ze zbytku aby to alespoň jezdilo. Co dál :?: :?: :?:
Minimax

Příspěvek od Minimax »

trochu se tomu dá pomoct tím, že zmenšíš rozsah zatáčení, ale je to na úkor jízdních vlastností
P2 - xxxxxx
Odpovědět