Pohon

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Odpovědět
SQD
Junior člen fóra

Pohon

Příspěvek od SQD »

Mám model OT-64, cca 4kg max. A potřebuji vyřešit pohon zadních náprav (prostě pohon). Momentálně tam mám dvě planetový převodovky cca. 50:1 - což je málo, jede to moc rychle a já bych potřeboval spíš výkon. Když se podíváte, jak to mám vyřešený, hnohým z Vás jistě klesne čelist (údivem, ano .. v negativním smyslu). A proto bych byl rád, kdybyste mi pomohli navrhnout nějákou "pohonnou jednotku" pro tu mojí obludu. Jak mi bylo řečeno, sem spíš na tu karoserii než na mechaniku.

Nápravy jsou dvě každá váží cca. 300g. Motory jsou Mig 400/6V a pohon Pb aku 6V/4,7Ah.

Obrázek
Střelec

Re: Pohon

Příspěvek od Střelec »

8) V jednoduchosti je síla. :)
Michal Boček
Junior člen fóra

Příspěvek od Michal Boček »

No vzhledem k tomu že OT-64 měl polonápravy tak bych si asi koupi dva podvozky TL-01 a planetovou převodovku a z toho bych to nějak zpáchal - tady se tak dělají Tatrovky : http://liaz.cz/forum/viewtopic.php?t=12 ... sc&start=0
Určitě že by to šlo i jinak, ale tohle mi připadá jako nejjednoduší.
Michal Boček
bocektransport.cz
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Přesně tak, když už OTčko, tak TA-01 nebo TL-01, je fantastická rada. Stojí to nějakej peníz, ale koncepcí je to nezávislý zavěšení kol jak originál.
A byl by to pohon 8x8 a ještě bys měl mít vyřešený krásně a jednoduše zatáčení. Vše odzkoušený a funkční. Kolega má naprostou pravdu
SQD
Junior člen fóra

Příspěvek od SQD »

Spíš sem myslel, zkoncipovat z momentálně použitých věcí ..
Nechci nic kupovat, to by už nebylo vono.
George
Nováček na fóru

Příspěvek od George »

Souhlasím s názorem,že TA-01 nebo TL-01 je výborný nápad.Mám toho tady plnou krabici a můžu Ti s tím poradit.Na trial z toho dělám velice dobře fungující podvozky,které jezdí dostatečně pomalu,ale umí i docela slušnou rychlost.Požívám tam převodovky,které vycházejí z těch co používáš Ty a v kombinaci s původními převody je to ideální.
Luděk
Nováček na fóru

Příspěvek od Luděk »

Zdravím, hlásím, že bude další OTčko

http://forum.rc-trial.com/phpBB3/viewto ... 7360#p7360

Zajímaly by mě ty komponenty podvozků TL TA. Po eshopech jsem našel jen mizerné fotky. Nemáte někdo něco s vyšším rozlišením ?

L.
Odpovědět