Zimní minizávody 2007

Klubové RC Truck trialové závody na Mořině
Flare
Administrátor

Re: Zimní minizávody 2007

Příspěvek od Flare »

sebanktm píše:akkuvrtačku přivezem a jaký průměr vrtáku mám vzít?
Sroubovakovej jako na brcka. Taky vrtacku beru.
/Flare

Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Minimax
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Minimax »

vezmeme jí taky a nějaké vrtáky k tomu. Honza
P2 - xxxxxx
budsky
Junior člen fóra

Příspěvek od budsky »

akku vezmu taky.a číslo na auto jsem vymyslel stačí 211. :)
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Na základě tel. hovorů upřesňuji. AX10 pro svoji šířku 254 může jít do kategorie P1 ale nemůže do kategorie S2 (nemá rám). Samozřejmě může být i v kategori OFF-ROAD.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

JirkaW píše:Na základě tel. hovorů upřesňuji. AX10 pro svoji šířku 254 může jít do kategorie P1 ale nemůže do kategorie S2 (nemá rám). Samozřejmě může být i v kategori OFF-ROAD.
Rekl bych, ale to je na uvazeni jezdce, ze kategorie offroad je urcena pro zacatecniky a AX10 je pomerne special na to, ze by se mohl poprat se Snailery, takze myslim, ze by bylo fajn, pokud by byl v P1.

Jak jsem psal, cilem bude aby trat byla stejna - planuju dve trate trochu delsi nez jsou obvykle, aby byly videt i prejezdy nicmene branky budou s vyssi obtiznosti na jedne trati a na druhe trochu lehci a spise na predvedeni aut. Proto i offroad a pripasne S3/P2 by mely jet stejnou trat, jen rozsirime branky.
/Flare

Salvatore
Junior člen fóra

Příspěvek od Salvatore »

Já s AX-10 startuji (aspoň si to myslím) jednoznačně v P1 - tam si myslím to auto patří. A věřím, že nebudu sám...

Co se Off Roadu týče vezu sebou F350 a co se kolem mne tak hemží, tak to taky rozhodně nevypadá na ojedinělý kus!
Mirek Valášek
rcauta.net
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Přátelé,

dnešní nulté závody se myslím povedly jak účastí tak i závodní atmosférou. Tratě možná byly pro offroad auta hodně těžké, ale šlo o nultý závod a limitaci časem, takže proto na vyzkoušení a taktizování určitě příště bude víc poučených. Rozhodně rozdělíme závod na lehčí a těžší sekce pro speciály a pro offroad udělámě něco maličko jiného (někteří již viděli dneska kde a jak to asi bude vypadat pak po obědě).

Doufám, že jste byli spokojeni a za organizátory se těším na další akci.

Takže pro shrnutí zde jsou výsledky:

Obrázek

(ke stažení v excel formátu: http://rctrucktrial.flare.cz/071230-vys ... ory_00.xls)

P.S.: pokud jste někdo fotil, pošlete mi prosím SZ, děkuji.
/Flare

JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Tak máme za sebou závody a můžeme trochu bilancovat. Zkusím popsat své poznatky, ostatní mě možná později doplní.
1. vyšlo nám počasí (teď momentálně venku pěkně leje a je krásná ledovka), také umístění tratě v hlubokém údolí (ti co zažili vítr od vody v Žampachu vědí o čem je řeč) se ukázalo jako příznivé. Ráno jsem dokonce zaznamenal i sluníčko. Prostě ruce k páčkám nepřimrzali.
2. Budeme muset stavět trialovou a offroudovou trať pro každou kategorii samostatně. Možná budeme muset rozdělit tratě na začátečnické a soutěžní. Doufám, že Ti co popadali v prvních brankách na závody nezanevřeli. I když si vzpomínám, že na svých prvních závodech jsem poslal Snailera přes boudu tuším na třetí brance. Ale spíš si myslím, že v takovém terénu prostě ještě nikdy nejeli, chce to trochu taktiku.
3.Na vyvrtání děr pro více tratí bude potřeba více vrtaček. Dnes jsme potřebovali tři vrtačky na dvě sekce. Někdo zkoušel dloubat díru šroubovákem samozřejmě bez úspěchu.
4. Větší počet tyček. Tyčka se tak 2 až 3x ohnula a pak v pohodě praskla. V létě jev takřka neznámej.
5.Překvapila mě brána č.9 v 1. sekci. Na ledě. Přesto, že na rovině tak dělala dost starostí jí trefit. Asi ty chybějící diferenciály.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

JirkaW píše:Tak máme za sebou závody a můžeme trochu bilancovat. Zkusím popsat své poznatky, ostatní mě možná později doplní.
1. vyšlo nám počasí (teď momentálně venku pěkně leje a je krásná ledovka), také umístění tratě v hlubokém údolí (ti co zažili vítr od vody v Žampachu vědí o čem je řeč) se ukázalo jako příznivé. Ráno jsem dokonce zaznamenal i sluníčko. Prostě ruce k páčkám nepřimrzali.
2. Budeme muset stavět trialovou a offroudovou trať pro každou kategorii samostatně. Možná budeme muset rozdělit tratě na začátečnické a soutěžní. Doufám, že Ti co popadali v prvních brankách na závody nezanevřeli. I když si vzpomínám, že na svých prvních závodech jsem poslal Snailera přes boudu tuším na třetí brance. Ale spíš si myslím, že v takovém terénu prostě ještě nikdy nejeli, chce to trochu taktiku.
3.Na vyvrtání děr pro více tratí bude potřeba více vrtaček. Dnes jsme potřebovali tři vrtačky na dvě sekce. Někdo zkoušel dloubat díru šroubovákem samozřejmě bez úspěchu.
4. Větší počet tyček. Tyčka se tak 2 až 3x ohnula a pak v pohodě praskla. V létě jev takřka neznámej.
5.Překvapila mě brána č.9 v 1. sekci. Na ledě. Přesto, že na rovině tak dělala dost starostí jí trefit. Asi ty chybějící diferenciály.
ad 1) pocasi super, ale zima byla, prestoze jsem byl v moiře pod oblečením tak od nohou zima, ponaučení nezapomenout moira ponožky :-)

ad 2) tratě už probíráme a byly dneska těžší (ne nejtěžší), příště je uděláme zase jinak maličko, víc na efekt a možná spíš než prudké sjezdy a výjezdy tak něco speciálního, nechte se překvapit. Co mě ale těší je obrovská konkurence v P1, kde sice ještě mazáci vyhráli ale druhé místo AX10 od "nováčka" je famózní úspěch.

ad 3) spíše bych ji měl nabít tu moji předem :-)

ad 4) tyček mám dost, byly i náhradní, jen se pro ně musí dojít. Teď jsem tyčky opravoval a zkracoval, asi půlka je prasklá, přitom v teple je ohnu a nic, materiál je dobrý (no ono brčka balík asi ta 100 Kč sakra musí být dobrý) ale ten mráz no.

ad 5) branka 9 na ledu byla super, přesně to myslím tím překvapením na příští sekce, tj. trochu brod, trochu mechu, trochu toho a tamtoho .. a samozřejmě nějakej pěknej sjezd, ono se všichni naučí brzdit a jet pomalu, tohle nejsou rychlostní závody :-)

P.S.: tyčka 9 bylo tohle http://www.ukazto.com/?img=1578827,PB082949.jpg
/Flare

JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

No Moiru se měl taky, nahoře i dole, ale radši sem si ještě koupil nějaké boty, za mých mladých časů jsme jim říkali sněhule, ale uvnitř je nějaká vložka v hliníkový folii. Takže nohy byly v teple. Jenom mě trochu tuhly prsty při zapisování bodů.
Těch bodů s poznatkama bylo celkem 12, nevím kam se ten zbytek ztratil. Zkusím si vzpomenout a znovu je popsat.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

6.AX kontra Snailer. AX je určitě schopné závodit v kategori P1, ale s jednou vyjímkou. Sjezdy. Bude to chtít přídavnou převodovku nebo jiný regl. Druhá sekce hned po startu ukázala asi jedinou větší slabinu modelu. AX po startu slítlo ke stromu u branky č.1, nějak jí projelo a pak prolítlo branku č.2. Kdo se po startu o strom nezastavil, tak prolít na dno rokle a brány 1. a 2. neměl šanci projet. Snailer tento úsek projížděl bez sebemenších problémů. Cenou je AX někde jinde než Snailer, ale když si vzpomenu kolik kotrmelců jsem už se Snailerem prodělal bez jediného problému, nevím nevím jestlo to AX s plastovýma náprava vydrží. To ukáže až Plzenec a kutálení s cca 5-metrového srázu. Pro upřesnění Snailer skončil na 1. 3. a 4. místě.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

7. Vítěz závodu Šebek st. si vzal asi 2 roky starou baterku a měl jen přesně spočítaný. V první sekci od startu za první branku sebou serva škubaly jak na diskotéce, pak se baterka zahřála a měl klid. V druhé sekci před bránou č.9 už Snailer vyvracel kola ( tak Snailer říká svému páníčkovi, že motorová baterie už toho má plný kecky). Ale podařilo se mu ho přehoupnout přes horizont a protože polední brána a cíl byly z kopce, tak vyhrál.
8. Druhý v pořadí Michal měl zase u svého AX promáčklou levou přední a pravou zadní gumu. V druhé sekci před bránou č.6 byl pěkný kořen. Ti co k němu dojeli tak chvíli nechali klouzat po kořeni zadní nápravu a pak bránu projeli za cenu zlomení. Michalovi guma svým vykousnutí zapadla do kořenu a pak zcela v pohodě vysadila auto na kořen. Jednoduché a elegantní.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

9. Budský a regulátor. Jediný model, Který neodstartoval, nepodařilo se nastavit zpátečku u regulátoru. Doporučuji aby si uvažoval o chladiči nebo jiném regulátoru. U leteckého ragulátoru se počítá s chlazením od vrtule. Když dáš tento regec do auta tak v lepším případě bude při přehřívání vypínat v horším ho upečeš. Taky mi z těch pár pokusů o jízdu připadalo slabé servo řízení a malý průměr kol.

Koukám podle rachejtlí co lítaj za oknem, že o půlnoci to tady bude hustý. Psi už všichni hákujou v obýváku na gauči (velký) nebo pod ním (malý).

10. Že tratě opravdu nebyly jednoduché bylo znát na Tatře. Z počátečního 8x8 se postupně dopracovala až na 8x2. No a když prasklo lano na navijáku tak se musela nechat odtlačit (malý RC-TT-TT). Když porovnám charakter tratí jaké se jezdili v Plzeňci loni a jaké modely zvládají letos, tak se jako piloti fakt zdokonalujeme. Až tady jednou pojedeme nějaké mezinárodní závody, tak to ostatním dost znechutíme.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

11. No a ještě moje maličkost. Že 16-ková karoserie na 10-novém nevypadá dobře to vím. Ale mě Snailer prostě nepřipomínal auto. Karoserii Mercedesa Sprintera jsem si vybral proto, že je kulatá. Zde se jasně ukazuje její výhoda při převrácení. Musím uznat, že podle autora Snailera FG ten kdo ho převrátí má fakt "ruce volšový", ale na druhou stranu když už přes budku jde, tak málo kdy se sám nevrátí na kola. AX jak se dostane na záda, tak už nemá šanci (taky bylo k vidění. Trochu jsem se obával co provede karoserie v mrazu, ale výsledek mě nadchl. Že strácím podběhy, to už je takový můj folklór. Úpravu už mám připravenou jenom zatím nemám lidi na práci. 1.kolo brána č.6. Najížděl jsem jí pozpátku, přesto Méďa udělal elegantní kotrmelec. Rána to byla taková, že upad přední nárazník a otevřeli se levé dveře (vypadalo to jakoby se Méďa usmíval, rozhodně se smáli ostatní piloti). Ale do cíle dojel. Pak přišlo druhé kolo a brána č.7. Opět budka tentokrát několik výkrutů až opadali sajtny z valníku. Bohužel dopad byl tak tvrdý, že praskl led a zadní kolo se dostalo pod led a byl konec. Takže konečné 4.místo je úspěch. Důležité ale bylo, že stačilo opět zacvakat zámky a Méďa byl zase OK.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

12.To je vše, co jsem udělal za poznatky na našich průzkumných závodech. Ukázalo se, že zimní závody jsou životaschopné a to je důležité.
Takže
Vše nejlepší v Novém roce
přeje
JW
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
j.p.m

Příspěvek od j.p.m »

Ahoj všichni, moc mě mrzí že jsem se nemohl účastnit zimního poježdění,marodění mě to zatím neumožňuje. Moc mě mrzí že se u Tatry 8x8 znovu projevila závada, je to způsobeno nekvalitními jehlami do ložisek. Model už je na operačním stole a bude provedena úprava. Doufám že potom už bude vše v pořádku a Tatra bude kvalitním soupeřem.
Všem přeji vše nejlepší do Nového roku a těším se na setkání.
j.p.m
j.p.m
sebanktm
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od sebanktm »

Závody byly super až na tu zimu.Je pravda že dva roky starý baterky v takový zimě moc nevydrží ale už jsem si objednal nový a nemůžem se dočkat na další závody.Teď si hraju ze scorpionem je to asi dobrej konkurent snailera.
j.p.m

Příspěvek od j.p.m »

Zákeřná nemoc Tatry objevena, pacient podstoupil náročnou operaci a již zase stojí na všech osmi. :D
j.p.m
j.p.m
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

j.p.m píše:Zákeřná nemoc Tatry objevena, pacient podstoupil náročnou operaci a již zase stojí na všech osmi. :D
j.p.m
Na odladění je to výborné, je ale pravda, že trať která tam v neděli byla byla docela těžká, ale zase to prověří auta, techniku i ruce.
Viděl bych to tak, že předběžně další "minizávod" v půce ledna, co vy na to? Mohl by být sníh a tím i veselejší tratě s menšími kopci a větším hrabáním se v závějích. Dalo by se jezdit blíž silnice (na stejném místě), prijde k ruce lopata pokud by napadlo.

Co tedy predbezne 20.1. ?
/Flare

Zamčeno