Náprava
Re: Náprava
Pokud myslíš nápravu z Tamiya trucků a chceš to skládat po dílech, tak mam fungl diferáky, který bych prodal dost levnějš. Kdyžtak napiš SZ.
-
Michael Hille
- Občasný přispěvatel fóra
začínám se stavbou liazu 100.55D,zatim je většina na papíře ale začal jsem už na rámu. Myslel jsem,když koupim komplet přední nápravu od tamije tak jestli jsou u toho tyče řízení co vedou k servu.
A kde jí chceš koupit celou???
Buď od š-hobby celou, ovšem kromě spojovací tyče řízení, unášečů kol atd. anebo tam sežeň plánek nápravy a po dílech si jí objednej. Doma to složíš a cena by měla být teoreticky menší. V tom případě bych ti nabídl cenu ještě snížit prodejem těch diferů s pastorkama...
Buď od š-hobby celou, ovšem kromě spojovací tyče řízení, unášečů kol atd. anebo tam sežeň plánek nápravy a po dílech si jí objednej. Doma to složíš a cena by měla být teoreticky menší. V tom případě bych ti nabídl cenu ještě snížit prodejem těch diferů s pastorkama...
-
Michael Hille
nápravu prodávaj jako stavebnici,to by snad nebylo tak těžké dát dohromady,když vezmu v potaz že ještě dělám do drážní modelařiny a tam je to např 160krát zmenšený tak by to nemělo být složité.
Nápravy bych si ani nemusel objednávat,do hradce to je z liberce kousek a vlak mám zadarmo.
Nápravy bych si ani nemusel objednávat,do hradce to je z liberce kousek a vlak mám zadarmo.
-
Michael Hille
Chtěl jsem se zeptat zda někdo neví jaký je převodový poměr v samostatných nápravách Od Tamiye pro kamióny?????
-
Michael Hille
tak už vím převodový poměr,nemusíte už hledat :)
Nevíte někdo co znamená označení materiálu (OH. CE): PROFIL U 25/20/2 OH.CE.11 343.0 ??
Dík moc Adam
Dík moc Adam
Zdarec,chtěl bych poprosit chytré hlavy o drobnou radu.Nápravy-každá vlastní motor(EM 35 50:1,napětí 12V,ot.120/min,kr.m. 90N/min. od Š-HOBBY)a místo diferenciálu kuž.kola1:2.Kola průměr cca 160 mm.Co vy na to?bylo by možno toto použít-dost pomalé a silné? Dík za každou i neg. radu. p.s.Váha modelu cca 3-3,5 kg max.
TL01B - T 148 NT 4x4
Zaprvé kroutící moment má jednotku Nm. S-hobby uvádí 90Ncm což je 0,9Nm.
Vynásobeno př. poměrem 2 máš na každý ose 1,8Nm. Pokud M=F*r, pak
F=M/r čili síla pohánějící nápravu dopředu se vypočítá jako kr. moment dělenej poloměrem kola.
F= 1,8 / 0,16 = 11,25 N na ose, pokud bude mít auto tedy 2 nápravy, celková síla modelu dopředu by měla být 22,5 N, což je 2,25 Kg svísle.
Podle mých zkušeností s motory EM35 a Pragovkou je to málo..
Vynásobeno př. poměrem 2 máš na každý ose 1,8Nm. Pokud M=F*r, pak
F=M/r čili síla pohánějící nápravu dopředu se vypočítá jako kr. moment dělenej poloměrem kola.
F= 1,8 / 0,16 = 11,25 N na ose, pokud bude mít auto tedy 2 nápravy, celková síla modelu dopředu by měla být 22,5 N, což je 2,25 Kg svísle.
Podle mých zkušeností s motory EM35 a Pragovkou je to málo..
Mám dotaz na nápravy:
Synovi jsem na vánoce koupil RC auto 1:10 JEEP v provedení monstertrak za pár kaček po rovině a v mírném terénu jezdí dobře, ale má absenci pohonu přední nápravy a celkově je ten podvopzek héooodně křechky (jednou týdně lepím). Kluk chce abych muto předělal na 4x4.
Nemáte někdo plánek , nebo tip na nějaké nápravy co bytam mohly pasovat? docela by se mi líbily i pevné něco jako má originál. po pravdě semi nechce vymýšlet, co již možná někdo má vymyšlené. Na zahraničních stránkách nic nerozluštím, a co jsem našel u nás mi moc nepasuje. Případně bych i něco koupil hotové. Dík za pochopení.
Synovi jsem na vánoce koupil RC auto 1:10 JEEP v provedení monstertrak za pár kaček po rovině a v mírném terénu jezdí dobře, ale má absenci pohonu přední nápravy a celkově je ten podvopzek héooodně křechky (jednou týdně lepím). Kluk chce abych muto předělal na 4x4.
Nemáte někdo plánek , nebo tip na nějaké nápravy co bytam mohly pasovat? docela by se mi líbily i pevné něco jako má originál. po pravdě semi nechce vymýšlet, co již možná někdo má vymyšlené. Na zahraničních stránkách nic nerozluštím, a co jsem našel u nás mi moc nepasuje. Případně bych i něco koupil hotové. Dík za pochopení.
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
To vypadá na spoustu problémů a nakonec pujdeš koupit něco jiného. Pokud je ta kastle hodně povedená, koupit třeba venouše: http://www.mz-racing.net/p4010-ven-8300 ... awler-kit/ a dát jí na to. :thinkjirka píše:Mám dotaz na nápravy:
Dagger - Unimog - ROSS. :) http://www.youtube.com/watch?v=m8ZsO1Uthlc
Venom je dobrej,ale na tohle se hodí SCX10.
Jsem si vědom problémustím spojených, jemi jasné že nejde o přestavbu, ale spíš o nové auto s starou kastli. Já jsem uvažoval již dříve o něčem takovém a ta kastle semi docela líbí. Právě bych spíš šel do originální koncepse pevných náprav , rám,.... .
je dobré si budku poměřit a pak hledat vhodně širokej podvozek
Tak jsem to úpměřil, šířka karoserie je 168 mm, rozvor náprav je 250 mm, v současném provedení je šíře (střed - střed) kol 230 mm.
Tady se se synem názorově rozcházíme, on by nejraději zústaal u podobné koncepce a já radši šel do originálu, pjekně kola pod blatníky. Zákeží na tom co seženeme.
Tady se se synem názorově rozcházíme, on by nejraději zústaal u podobné koncepce a já radši šel do originálu, pjekně kola pod blatníky. Zákeží na tom co seženeme.
- Přílohy
-
- Picture0091.jpg (56.7 KiB) Zobrazeno 7685 x
-
- Picture0095.jpg (94.68 KiB) Zobrazeno 7685 x
to odpovídá třeba na mini losi crawler,ale ten je dost drahej
no právě cenu potřebuji co možná nejníž - musím něco nechat na svou LIWU :wink:marek jk píše:to odpovídá třeba na mini losi crawler,ale ten je dost drahej
-
Michal Boček
- Junior člen fóra
Co tam nacpat něco takové: :wink:
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/343263/
http://inzerce.modelbazar.cz/inzerat/343263/
bocektransport.cz
Leo-X je moc ouzký - tedy přesněji nápravy jsou moc úzké mají zhruba 100mm a zbytek je nahnaný ofsetem disku těch širokánských kol.Nápravy mají plastovej pajšl a nestandartní unašeč, ale jinak vcelku spokojenost, mám je doma a čekají nedočkavě až vybude trocha času na dodělání Nifky 1:14
Pánové prosil bych o váš názor, do jaké míry je výhodné velké křížení náprav? nevím zda to píšu srozumitelně, ale u většiny OFroadu jsou pevné nápravy řekněme na listových pérech a propružení je mezi 10 - 20 cm ( odhadem) , ale (nevím jestli to píšu správně, tak se radši PŘEDEM OMLOUVÁM) u kavlinku to je mnohem víc. co je lepší pro model a kdy?
Hmm snad jse pochopili oco mi jde :wasntme
Hmm snad jse pochopili oco mi jde :wasntme