Land Rover Defender

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Slick7
Senior člen fóra

Re: Land Rover Defender

Příspěvek od Slick7 »

Moc pekna prace, asi jeden z nejpracneji vyrobenych ramu co jsem tady kdy videl, jde videt i velice vypracovany smysl pro detaily. Velice podobny je tomuto, dnes jiz legendarnimu modelu od fy. Tamiya.
Obrázek
Jsem zvedavy na celkovy vysledek. :D :D
Naposledy upravil(a) Slick7 dne 24 říj 2007 14:42, celkem upraveno 1 x.
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32
Kiwi obecný
Nováček na fóru

Příspěvek od Kiwi obecný »

dík, tímhle modelem jsem se nechal inspirovat
Tim
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Tim »

tamiya bruiser že jo?
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Kiwi obecný píše:S tím lisováním asi budeš mít pravdu, takhle když s tím viklám jen tak v ruce tak to drží (ale to držely ty náprávy taky :D ) ale za jízdy je tam přece jenom větší namáhání . .
Nech si to u někoho heftnout COčkem , to by mělo stačit .Svár pak trošku přeleštíš a bude to :wink: Bylo by škoda to dělat celý znova :?
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Obrázek

Hoď do toho rozměry domečku a převod. kol. Mrknu , jestli se v mém revíru nenachází něco do čeho by to šlo napasovat.
Kiwi obecný
Nováček na fóru

no já tu vidlici musím předělat, protože tam budu dávat klasický kardany a ty by se tam nevešly

tady je
Obrázek
Slávek
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Slávek »

Hoď sem prosím obr. nebo odkaz jakej typ kastle u toho Rovru budeš dělat, možná máš speciální nápady jako třeba kajak na střeše nebo něco takovýho :lol: jo a barvu jakou ??
Kyosho - NISAN TERANO 1:9
samo domo - Toyota Pickup 4x4 1:8
Kiwi obecný
Nováček na fóru

tady je

Obrázek

bude to pick-up jako tenhle, ale rám na korbě bude trochu jinej a rezerva nebude na kapotě, ale vzadu. A barva? Ještě přesně nevím, ale asi zelená v kombinaci s černou, rám asi stříbrnej
Tim
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Tim »

tak co nějakej pokrok?
Kiwi obecný
Nováček na fóru

jo pokrok je. mám už skoro hotový nový celokovový nápravy :D , ještě mě zbývá pár drobností. Zatím ale nemám žádný nový fotky, ale brzo (snad do konce týdne) sem něco pošlu.
Slávek
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Slávek »

Kiwi obecný píše:nový celokovový nápravy
tak to sem zvědavej :P
Kyosho - NISAN TERANO 1:9
samo domo - Toyota Pickup 4x4 1:8
Kiwi obecný
Nováček na fóru

Tak posílám nějaký fotky tý nový nápravy, předem chci říct, že ještě nejsou hotový, ještě musím připájet příruby, udělat hřídele, a vyrobit uchycení k listovým pružinám a uchycení tlumičů, no a samozřejmě obrousit a možná i vyleštit. Nový nápravy mají klasický kardany, díky tomu i větší rejd, jsou o trochu širší (oproti původním asi o 3cm), takže to snad bude mít lepší stabilitu, ale hlavně to víc šířkově sedne k budoucí kastli. Všechno je teda zase z hliníku a ručně dělaný (proto to trvalo tak dlouho :) ) Přední víko ještě není hotový, ale na něm se taky usilovně pracuje :D .

Tak a teď pár fotek:

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

tak to je prozatím všechno. Zadní náprava je v podstatě hotová taky, tam mi zbývá zase jenom připájet trubky a udělat hřídel (a přední víko).
Tim
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Tim »

Hezká náprava. :shock: a poradil bych ti s tim odpružením,protože když budeš mít listový pružiny tak to bude pružit hrozně málo jako high lift od tamiye , takže bych tam udělal 4link jestli chceš aby ti to něco vyjelo a něco propružilo.Jo a odkud máš tu závitovou tyč která ti drží řízení?
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

to Kiwi: Krásný nápravy, ale teď už se nevymlouvej, že jsi na to nepoužil soustruh :wink: ..

to Tim: Závitovky seženeš v jakýmkoliv normálním obchodě se šroubky...
Kiwi obecný
Nováček na fóru

to M.S: soustruh na to opravdu není použitej :) , jestli narážíš na ty těhlice, tak ty jsou udělaný tak, že jsou do sebe zalisovaný dvě trubky no a ta skříň diferenciálu, je ze dvou obdélníkových bočnic, a dvou čel, a ta vrchní a spodní zaoblená část je udělaná z trubky s vnějším průměrem 60mm. Zatím je mám přilepený jenom oboustrankou, ale nakonec to bude připájený.

to Tim: já to dělám spíš pro radost, nedělám si iluze o nějakých špičkových vlastnostech v náročným terénu, kdybch dělal nějakej speciál, tak bych určitě použil 4link a hlavně bych servo umístil na nápravu ( nehledě na to že už to nechci předělávat, bych měl šasi celý rozvrtaný :D )
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

krásná práce apokud to vyleštíš, to teprve bude něco !!
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
polda100
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od polda100 »

A nyní se zeptám nakolik ty nápravy přišli protože jinak se budou hromadit dotazy zda to uděláš za 500,-Kč :lol: ale jinak moc hezká práce.
Kiwi obecný
Nováček na fóru

díky, a na kolik mě přišli to ani nevím, hliník sem doma měl, kardany sem si vypiloval, něco stály ložiska a soukolí. Do pětistovky se s materiálem nevejdu, a co se týká ceny práce tak to ani nepočítám. Takže to odhadnu: hodně. :D (ještě že tu práci si nemusím sám sobě platit :D )
j.p.m
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od j.p.m »

Ahoj, taky ti musím pochválit práci, na to že to děláš bez strojů to vypadá dobře, jenom jsem trochu na pochybách jak píšeš že máš díly nalisované. Pokud by došlo k nějakým krkolomným pádům, kterých je během závodů dost.
Taky se mi líbí jak jsi ocenil vlastní práci. Většinou každý počítá jenom ten materiál, ale pokud by spočítal hodiny práce a schánění, případně kreslení dokumentace, a hned je to o něčem jiném. Držím ti palce.
j.p.m
j.p.m
Kiwi obecný
Nováček na fóru

jo díky :) , s tím lisování máš pravdu, Aleš Papoušek mi to už tady taky psal, a jelikož máte určitě v tomhle víc zkušeností než já, tak když sem začal stavět tuhle nápravu tak sem už jí dělal s tím že ji spájím a nebo možná ještě líp a nechám si to svařit
Odpovědět