Tatra V 377

Technické informace, zajímavé stránky a další...
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Tak jsem byl v tom archivu muzea a musím vás zklamat, neboť krom toho co jiš zde je, není nic víc ani tam. Důvodem je , že se jednalo pouze o jeden prototyp. Možná by snad něco bylo přímo v archívu Tatry, nebo někde v nějakém archívu vojenském. Co se stalo s tím prototypem nikdo neví.
Jedna rada ode mne pro odměření rozměru: měly by tam být použity díly z T25 např chladič to mi potvrdili i v tom muzeu.
Tak se snažte a když tak své výtvory ukažte, ještě z :wink: kusím ten archív v Tatře, to ale bude opravdu na dlouho.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:cry: :cry: To je škoda,že tam nemají něco více na informace pro budoucí modely tohoto rázu,ale přesto ti Jirko děkuji za snahu s pomocí o sehnání informací. :D :)
DRracer
Expert fóra

Příspěvek od DRracer »

jirka píše: Jedna rada ode mne pro odměření rozměru: měly by tam být použity díly z T25 např chladič to mi potvrdili i v tom muzeu.
a vida, presne tohle mne napadlo, kdyz jsem TV377 zkoumal detailneji - motor je totiz tentyz, jako mel prototyp tahace T25, moc bych se nedivil, kdyby TV377 vznikla naporcovanim puvodniho prototypu T25 - tedy sirka kabiny by mohla poslouzit pro kalibraci

Ted by tedy bylo dobre poshanet co nejvice fotek prototypu T25 - jeho zamerenim bychom dostali 3d model a z jeho rozmeru uz pujde zkalibrovat TV377.
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

DRracer píše:
jirka píše: Jedna rada ode mne pro odměření rozměru: měly by tam být použity díly z T25 např chladič to mi potvrdili i v tom muzeu.
a vida, presne tohle mne napadlo, kdyz jsem TV377 zkoumal detailneji - motor je totiz tentyz, jako mel prototyp tahace T25, moc bych se nedivil, kdyby TV377 vznikla naporcovanim puvodniho prototypu T25 - tedy sirka kabiny by mohla poslouzit pro kalibraci

Ted by tedy bylo dobre poshanet co nejvice fotek prototypu T25 - jeho zamerenim bychom dostali 3d model a z jeho rozmeru uz pujde zkalibrovat TV377.
tak já tu T25 ofotím a vložím,materiálu je celkem dosti a tuším že i základní rozměry mám - podívám se a uvidím.
Mám ale dojem, že motor měla 377 s větším vrtáním
DRracer
Expert fóra

Příspěvek od DRracer »

jirka píše: Mám ale dojem, že motor měla 377 s větším vrtáním
to mas pravdu - s vetsim vrtanim nez seriova T25.

Prototyp T25 mel prave motor (zrejme tentyz) jako TV377, viz.
http://www.tatraportal.sk/?ukaz=popisky/t25_sk&lang=sk
proto je dulezite sehnat co nejvice informaci o prototypu T25 (to je ten s "buldoci" kabinou).
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:P :P To je dobrý nápad chlapy,je vidět,že máte přehled. DRracer koukal jsem na odkaz a je dost zajímavé o teto stránce jsem nevěděl. :oops:
jirka
Expert fóra

Re:

Příspěvek od jirka »

Robert Seltz píše:Tyjo koukám kolik ten motor má povolenejch otáček.To mě překvapilo.
Omlouvám se tam byl překlep, až teť jsem si toho všiml o jednu nulu míň 1500 1/min.(už jsem to opravil) :oops:
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
jirka
Expert fóra

Re: Tatra V 377

Příspěvek od jirka »

Tak tu T 25 jsem již vložil, ale jako samostatnou -pro lepší přehled ostatních.
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
DRracer
Expert fóra

Příspěvek od DRracer »

jirka píše:Tak tu T 25 jsem již vložil, ale jako samostatnou -pro lepší přehled ostatních.
Skvela prace!

Ja bych se take chtel omluvit za dezinformaci, prototypy T25 mely ctyrvalec z T24 (jednak je to videt na fotce samostatneho podvozku a jednak by se sestivalec nevesel do "buldociho" cumaku)
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Ahoj kluci,
oslovil jsem jednoho svého kamaráda, který je podle mě v tomto oboru dost dobrý znalec a tady mám jeho odpověď. Třeba to pomůže.

Němci za války samozřejmě tatru využívali jak se dalo a její pásové a polopásové konstrukce předali Kolínské strojírně (ne nad Rýnem..ale té naší,na Labi.. :-)) ) ..tady se vyráběly "halftraky" sWS (schwerer Wehrmacht Sschleper) z tohodle auťáku pak vznikla po válce Tatra T810R užívaná naší armádou jako OT-810. Další válečně "sesterská" firma Tatry byla fi.Büssing..ale ta dělala jen kolový obrňáky..např.: 8rad-SdKfz234/1 až 8rad-SdKfz234/4..ale polopás který se V377 podobal nejvíc stavěl dokonce seriově myslím Saurer (ale tady si názvem firmy nejsem moc jist)..ale je fakt,že přechod z kol na pásy a naopak měl tenhle pancéřák řešený jinak.. Ale kdoví..?!
DRracer
Expert fóra

Příspěvek od DRracer »

Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Zajímavé drncátko :wink:
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:shock: To by jezdilo truck trial jedna báseň. :wink:

http://forum.axishistory.com/viewtopic. ... 5a1c8e2357
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Pásy v TT nejsou povoleny, ale jako funkční model je to dobrá výzva.
Aleš
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Prolézám neustále internet a koukám po různých informacích ,ale detailnější informace než ty co jsme zde uvedli nikde nejsou. A ohledně prototypu Tatry T25 je nejlepší odkaz od " DRracer ".Je fakt,že po detailní analýze vozu SdKfz 254 od " DRracer " jak uvedl Joska v předchozím příspěvku,mu dávám za pravdu.Je jiné zavěšení kolopásů něž na Tatře V 377. :idea:
Odpovědět