Lepení PSH
Lepení PSH
Zdravím s dotazem na lepení PSH na mosazný plech. V létě jsem udělal pokus, kdy jsem kus PSH přilepil na Ms plech Mamutem Glue. Druhý den jsem PSH zkoušel utrhnout, ale bez šance. Včera jsem stejným postupem znovu přilepil PSH na Ms plech, podotýkám lepidlem ze stejné tuby. Dneska jsem zkoušel odtrhnout, bohužel se to povedlo vcelku bez problému. PROČ??? Navíc lepidlo bylo jakoby nevytvrzené. Může to být teplotou, pomohlo by zahřátí?
Zkoušel jsem i vteřiňák, také nedrží. Epoxid prý také nedrží.
Máte někdo zkušenosti s nějakým lepidlem co opravdu drží? Šroubování bych chtěl až jako poslední možnost, i proto že to potřebuju řešit i na místech pro vrtačku nepřístupných.
Díky.
Zkoušel jsem i vteřiňák, také nedrží. Epoxid prý také nedrží.
Máte někdo zkušenosti s nějakým lepidlem co opravdu drží? Šroubování bych chtěl až jako poslední možnost, i proto že to potřebuju řešit i na místech pro vrtačku nepřístupných.
Díky.
j.p.m
Re: Lepení PSH
No, jestli mě naučíš letovat mosaz s PSH, tak se ti budu klanět a uctívat jako pánaboha. 
j.p.m
j.p.m píše: 14 říj 2022 11:15 No, jestli mě naučíš letovat mosaz s PSH, tak se ti budu klanět a uctívat jako pánaboha.![]()
Jinak jak si psal že prvně to drželo, pak už ne, tak to možná bude problém jen v tom že to lepidlo bylo delší dobu načaté, třeba kdyby si koupil čerstvé a zkusil to znovu, tak by to drželo.
Já si myslím, že každé kontaktní lepidlo ve spreji to musí přilepit...
Marek - na to abych na pár lepení vždycky kupoval novou velkou kartuši mi nějak nepřebejvaj peníze. Spotřebuju tak desetinu kartuše a zbytek můžu vyhodit. Odmáčknul jsem špunt a ještě nějaký lepidlo. Udělám ještě pokus se zahřátím.
Míla - kontaktní lepidlo ve spreji jsem koupil jednou, bylo dost drahý a stálo za ho.no. Tak jsem jim ho vrátil
Navíc potřebuju to lepidlo nanášet i na proužky třeba jenom 5ti mm. Na to by se sprej moc nehodil.
Hledám a zkouším dál.
Míla - kontaktní lepidlo ve spreji jsem koupil jednou, bylo dost drahý a stálo za ho.no. Tak jsem jim ho vrátil
Navíc potřebuju to lepidlo nanášet i na proužky třeba jenom 5ti mm. Na to by se sprej moc nehodil.
Hledám a zkouším dál.
j.p.m
Mamut dělají i 25ml tubu.
-
Aleš Papoušek
- Klub RC Truck Trial Praha
A co zkusit kvalitní oboustrannou lepící pásku?
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
Aleši, co je kvalitní oboustranka? Dřív jsem používal 3M a byla dobrá. X let už jsem nic nekupoval, dojíždím zásoby a nemám přehled co je a není kvalitní.
Budu zkoušet a porovnávat a uvidím.
Budu zkoušet a porovnávat a uvidím.
j.p.m
Tavné lepidlo nepomůže?
/Flare
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)