Ruská vozítka

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Odpovědět
Baterfly
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Baterfly »

Velmi pěknej kousek. Nebylo by vice renderů podvozku? V čem to modeluješ?
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

3Déčka jsem si jen vypujčil , sám je neovládám :cry: tak mi zůstává pracovat tužkou :wink: Nápravy se snažím udělat univerzální , pro měřítko 1:14 tak i 1:10 . Doufám , že se mi do nich podaří nacpat převody bez větších problémů :roll: no uvidíme. V každém případě , se nejedná o plnohodnotný trialový nápravy, budou sice hliníkový, ale převody v nápravě nebudou na plnej trial dimenzovaný.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Roman píše:.... se nejedná o plnohodnotný trialový nápravy, budou sice hliníkový, ale převody v nápravě nebudou na plnej trial dimenzovaný.
Prosim tě,Romane : převody v nápravě nebudou na plný trial - tak to bude model jen na rekreační ježdění??
Střelec

Příspěvek od Střelec »

8) 8) 8) tady jsem si dovolil představit dalšího drobečeka najdutého na internetu s nahlédnutím o představě ruského truck trialu,který drží skvěle krok s dobou.

Obrázek
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Hoj Střelec :wink: Jen rekreačně bych taky neřekl , třo bych asi nevydržel. Mám v plánu Vám všem tady - a hlavně začátečníkům navrhnout ještě jednu kategorii - něco jako Dakar - truck, případně Raly truck . Pokud nás sem s tímna forum trialáci pustěji :lol: Viděl bych to spíš na modely 1:14 , které nebudou stavěny a dimenzovaný přímo na trial, ale spíš na rychlejší lehčí trati - nejlíp paralelní závod a podobně. Pokud by se náprava osvědčila a vydržela , tak možná jezdit i RC-TT v nejnižší kategorii , čemuž by pak nahrávaly i rozměry modelu 1:14. Co vy na to ?? :wink:
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Výhodou je ,že Ural 4320-641 4x4 není až tak běžným vojenským autem a chci ho spíš stavět jako ruskej trial - tak nebude rám až tak na závadu :) Co se týká možné nové kategorie je mi jasné , že někdo může říct, že Ural třeba Dakar nejezdí :? ale co můžeme vědět jestli se na příštím Dakaru neobjeví šílenec - nadšenec s tímhle mazlíkem - samozřejmě řádně vylepšeným a nadupaným :wink: Na pneumatiky jsi narazil zcela správně - ty budou u makety pěkný oříšek :? Budu muset udělat formu a odlít je ze silikonu - použitené budou ale jen na maketě při jízdě na asfaltu a lehkém terénu. Pokud budu jezdit těžkej terén , tak uvažuju použít klasiku šípáky , jako používají rusové na trialu. Na kabinu už mám šablony, ale bude to piplačka a hlavně zabrušovačka - je to samá oblina :roll:
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Baterfly píše:Myslim ze otevrit debatu o nove kategorii by nebylo marny. Me osobne by zajimalo neco podobneho s tim ze by jezdily auta dle skutecne predlohy. nejak mi nesedi davat ram na vojensky Ural ci Maz.
Budes stavet asi maketu jestli se nemylim, Jak budes resit kabinu a pneu?
Omlouvám se :oops: výše uvedená odpověď patřila k tomuhle dotazu v jiném tématu :roll:
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Našl jsem pár fotek Truck trialových Uralů a vypadají velice dobře.
http://totalcar.hu/magazin/sport/soskut05/ kliknout na obrazek a otevře se galerie. Jen by mě zajímalo jestli ten rám na kabině může odpovídat předloze nebo musí být upraven dle RC Truck trialových pravidel?
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Joónapot :wink: Pišta Báči to nem Ruský ale Maďarský trial :wink: Ale vozítka tam mají teda nádherný :shock: Treba ten Veterán Man 6x6 , nebo upravený Uraly se 6ti :shock: šesti řiditelnejma nápravama !! Taky tatru Dakar tam mají :shock: Koukám , koukám že v Maďarsku je trial na hoooodně vysoký úrovni (teda pokud to není závod v Rakousku)ještě jsem neměl čas celej článek přečíst jen jsem nakouk :)
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

:oops: Ehmmm - sem se upsal - samozřejmě , že jsem myslel 3 řiditelný nápravy a 6 kol :? Tak zbytečně nehledejte mezi těma fotkama stonožku Urala :lol:
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Baterfly píše:Našl jsem pár fotek Truck trialových Uralů a vypadají velice dobře.
http://totalcar.hu/magazin/sport/soskut05/ kliknout na obrazek a otevře se galerie. ......

Baterfly - kouknul jsem a jsem udiven. Fakt dost zajimavé a dost poučné a obrázky se dají dobře zvětšít, zaostřit na detaily na případné detailní práce na modelech. Díky, jen tak více takových odkazů,fotek atd. :wink: 8)
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Další mazánek truck trialu

Obrázek
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Kampak na ně chodíš, dej k tomu kdyžtak link. Díky.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Prolézám internet a to všude,abych dodal nějaké informace a nějakou motivaci k modelaření na trucky.Třeba jako tendle.

:lol: :) :) :D

Obrázek
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Střelec

Příspěvek od Střelec »

Je tam sice pěkný kamion, ale si myslím,že ten asi bude patřít do jiné kategorie. :wink:
Baterfly

Příspěvek od Baterfly »

Ja vim ale je ruskej a nadhernej.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

http://www.cardatabase.net/search/photo ... size=large

:shock: Tak tenhle je dost dobrý,mrkám na dráty.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Pro případné modeláře jsem si vypůjčil z netu dalšího mazánka. 8) :)

Obrázek
Odpovědět