motorek ze steracu

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Odpovědět
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Zvažoval som aj tú možnosť ale ked kúpi dve nápravy, pneu a rafky tak je na cene cca 4 500Kč. Dokupiť Al profil, nejakú bižuteriu, kardany, motor a je nad cenou Cloda. Ten môj návrh je asi najekonomickejšie riešenie na začiatok. Musíš brať do úvahy aj skúsenosti a vedomosti budúceho majstra dielne. :wink: Ísť cestou prestavby je pre neho najlepšie riešenie. Poprípade ak chce cestný nákladák tak treba pozreť výrobky CEN alebo Carson. Mám taký dojem, že som tam videl UNIMOG a nejaký race tahač do 7 500Kč ako RTR set.
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Přesně tak, nehledě na fakt, že Clod Buster obsahuje regec (byť mechanický), 8 pružin, kola s pnematikama, které nejsou nejhorší... a 2 serva na zatáčení (tuším), pokud ne, většina levných RC souprav má 2 serva v ceně..
S průměrem pneumatik 165mm a zatáčením na všechny kola si to přímo říká o kategorii P3.
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

ale ak by som nerobil trial, tak by mi stacila aj jedna naprava...pneu som este nezvazoval, ale popravde ma zaujala metoda pecenia pneumatik, a musim povedat, ze aj ked moje znalosti v oblasti elektriky su mizerne, ohladom strojariny je to lepsie, a vlastne pri mne stoji moj otec, ktory ma moznost sustruzenia atd.....a vlastne mal by som moznost vyrobit vsetko..takze mozno aj vytocit nejaku tu formu..ale to najskor nie....a stale ma laka aj ta naprava aku ma pan honza.P..uz sme sa o nej bavili.trial ma velmi nelaka..su to krasne stroje, ale ja radsej nejaku maketu original stroja....ked raz budem mat skusenosti ako vy, tak potom aj daky trial hadam spravim....ale podla vsetkeho co pisete, mi asi treba nejaku dobru brigadu si najst :wink:
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Pokud jedinou nápravu, stačí zajít na:
http://www.s-hobby.cz/rctruck/stranky/index.html
Nezapomeň na kola, převody, unášeče kol, rám atd. Vše je na té stejné stránce, ceny astronomické :D
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

tak tie posledne dve slova ma asi rychlo odradia....ale vravim, budem sa z celej sily snazit urobit taku napravu, ako ma pan honza....velmi sa mi to paci....
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Má to len taký malý háčik, pán Honza sa stavbou zaoberá pomaly poloprofesionálne a má pekných pár rokov modelársko-konštrukčno-výrobnej praxe za sebou. Nuž a zaručene aj pekných pár tisícoviek vyhodených z okna pri rôznych pokusoch než kápol na to správne riešenie. Treba si uvedomiť, že vlastná stavba polomakety je v konečnom dôsledku vždy fest drahá. Hodnoty modelov p. Honzu sa pohybujú rádovo v desiatkach tisícov Kč, cca od nejakých 25 do 40 tis. :wink: Modelárstvo nie je lacná zábava. Napríklad aj ja som musel túto sezonu odložiť autíčka bokom. Proste prachy došli, treba naškudliť dalšie. :(

Nakoniec len taká poznámočka, ak budeš sústružiť formu na pneu tak vysústruž aj mne. Vidíš, aj tu máš čo dohánať. Bud treba doštudovať alebo používať správnu strojársku terminológiu. :wink:
Naposledy upravil(a) rcrogi dne 13 čer 2007 20:39, celkem upraveno 1 x.
Igor
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

a aka je asi cena ten napravy od tamyie?aj som pozeral na odkazoch, aj v teme MAN 8x8 ale som to tam nevidel....
to rcrogi:myslis(budem tikat ok?)ze u vidrov by sa dalo daco take objednat?
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

V BB tažko, možno v Trnave alebo priamo na tom odkaze čo ti tu už kolegovia dávali. Preboha nemôžeš čakať, že ti všetko dáme na zlatom podnose. Ved si aj ty trocha zoder prsty na klávesnici a nebud lenivý použiť Google a aj podrobne preštudovať linky čo sa ti tu dávaju. Pozorným prezeraním týchto odkazov načerpáš tiež veľa vedomosti.
Igor
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Ono stačí zajít na ten link kterej sem před chvílí dal. Pročpak sem ho asi psal...
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

ja som tie odkazy pozeral..len som to nevedel najst..ale uz to vidim :oops:
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

ondro píše:a aka je asi cena ten napravy od tamyie?aj som pozeral na odkazoch, aj v teme MAN 8x8 ale som to tam nevidel....
to rcrogi:myslis(budem tikat ok?)ze u vidrov by sa dalo daco take objednat?
Zadní náprava Tamiya kamion 990 Kč, přední necelých 700 Kč, pneu tě vyjdou do 700 Kč, disky a tu ostatní bižuterii si můžeš vysoustružit.
Jinak věř rcrogimu. Ten nikdy nelže.
:wink:
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

ano ..uz som to pozeral...a ja mu verim :wink: ..opat som cakal vyssie ceny, ale zas ked si pripocitam postovne, a este ked to dam na slovenske koruny, tak ma to vynde aspon na 2200sk :cry: ..cisto len napravy....pojdem do modelarstva aj do NR, tam maju tiez Rc modely, tak sa aj tam spytam...
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Cesta do Nitry je zbytočná. Ked tak navštív Trnavu,Pieštany, Žilinu. Poradie určuje podľa mojích skúseností ochotu predajne objednať aj neštandartné veci. Trnava sa špecializuje na Tamyia.
Igor
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

a pocujte, neviete adresu predajne v ziline???zajtra tam idem na skolsky vylet....
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Fakt ma začínaš dopaľovať. :evil: Na Slovensku je tak veľa modelárskych predajní, že je problém ich najsť.!? Vieš používať Google? Troška vlastnej iniciatívy nezaškodí. Trochu ti napoviem, majiteľ sa volá p. Ščepko.
Igor
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

ondro píše:ano ..uz som to pozeral...a ja mu verim :wink: ..opat som cakal vyssie ceny, ale zas ked si pripocitam postovne, a este ked to dam na slovenske koruny, tak ma to vynde aspon na 2200sk :cry: ..cisto len napravy....pojdem do modelarstva aj do NR, tam maju tiez Rc modely, tak sa aj tam spytam...
To je právě to, co ti tady všichni od začátku vysvětlují, ale ti mladí si nedají říct a nedají říct :roll: :roll:
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

rcrogi píše:Fakt ma začínaš dopaľovať. :evil: Na Slovensku je tak veľa modelárskych predajní, že je problém ich najsť.!? Vieš používať Google? Troška vlastnej iniciatívy nezaškodí. Trochu ti napoviem, majiteľ sa volá p. Ščepko.
a to som sa nemohol ani spytat?preco by si mi to nemohol povedat ked to vies?uz som to nasiel...ja len tak :cry:
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Je jiná doba. Před 30 lety část modelářů byla schopná postavit RC soustavu. Ještě před 15 lety se úspěšně adaptovávaly motůrky určené na něco úplně jiného. Opět z nouze. Dnes nouze není, naopak lidi co toto částečně prožili chtějí pomoct, tahle generace to ví, proto je zatěžko zadat do yahoo 3 slova...
Střelec

Příspěvek od Střelec »

:shock: Koukám chlapy ,je tady dost zajimavá řeč o všem - a jak to dopadlo s těmi motory z Hundrta ??? Četl jsem to celé a je to spíše o stavbě upraveného koupeného modelu s názorem domácí výroby určitých dílu. Ondra se ptá pořád dokolečka to je dnes zajimavé jak se to tu točí o kolo náprav a prodejen,alespoň se to tu trochu rozvířilo. :?: :?:
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

tak ako som povodne chcel robit stavbu za nulove prachy, tak teraz sa mi daka ta tisicka nazbierala...takze, som pevne rozhodnuty pre LIAZ 100.55D, co je vlastne prototyp LIAZu 111.154.takze na tento podvozok by sa neskor mohlo urobit aj viacej variant kabin a nadstavieb, a takto spravit napr. viacero druhov dakariek, alebo aj znamy LIAZ 151.809 tzv. AFRIKABUS.no ale najrvp podvozok.vsetko si musim poctivo nakreslit a vsetko budem konzultovat s otcom.nechcem sa nikam ponahlat....tak uvidime..nechcem nic podcenit...naprava bude teda montovana...len myslim ze teda ako snekovy prevod, by bol lepsi prevod tvoreny kuzelovymi ozubenymi kolesami, aby sa branilo spominanemu blokovaniu kolies....materialy mam, a aj vela fotiek som si pozhanal od chalanov z LIAZ.cz, tak uz mi nic nebrani....a videl som za faj cenu iny AKU skrutkovac 14,4 V.cena fajn, no asi bude moj :wink:
Odpovědět