Tatra 815 GTC 1:10
Re: Tatra 815 GTC 1:10
Napiš si ježíškovi o přímotop a můžeš stavět celou zimu :) Jinak držím palce udělat takovouhle expediční tatru pěkně maketovou nebude jednoduchý. Měl jsem ji jako hračku.
Moc pěkné, kolego !!!
-
martin-v10
- Nováček na fóru
Ježíšek letos dostal jiný instrukceLukas M píše:Napiš si ježíškovi o přímotop a můžeš stavět celou zimu :) Jinak držím palce udělat takovouhle expediční tatru pěkně maketovou nebude jednoduchý. Měl jsem ji jako hračku.
Takže se budu přes zimu doma věnovat elektronice.
Díkytangokes píše:Moc pěkné, kolego !!!
-
martin-v10
- Nováček na fóru
Připravuju si testovací prostor na elktroniku

Tohle přinesl Ježíšek.
Světelné spínače, popruh na rc, servo na řízení, serva na řazení a zadní nárazník, magnety a panty

14 kanálová souprava

Ještě jsem musel objednat externí BEC protože to 50kg servo bylo už moc.
Už proběhlo i testování serv a světel. zatím jsem dost spokojenej.

Jen motor s reglem bude jinej , tenhle má 9závitů co mi zbyl z drift modelu
Tohle přinesl Ježíšek.
Světelné spínače, popruh na rc, servo na řízení, serva na řazení a zadní nárazník, magnety a panty
14 kanálová souprava
Ještě jsem musel objednat externí BEC protože to 50kg servo bylo už moc.
Už proběhlo i testování serv a světel. zatím jsem dost spokojenej.
Jen motor s reglem bude jinej , tenhle má 9závitů co mi zbyl z drift modelu
-
martin-v10
- Nováček na fóru
Proběhl další test osvětlení a nejsem moc spokojenej. Jsou tam dva problémy se kterejma si nevím moc rady.
1: při pohybu serva řízení problikávaj dálkový světla
2: při vracení serva řízení do středové polohy se mi stále zapínaj výstražné blinkry a nemůžu je přenastavit
nemá někdo zkušenost se světelným modulem DSS2?
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
S modulem DSS2 jsem docela bojoval několik týdnů. A když mi nakonec konečně všechno fungovalo, po asi týdenním odstavení a znovu zapnutí mi zase nejedou blinkry. U všech nastavení hrají velkou roli výchylky páky, je to fakt alchymie trefit správnou polohu. V návodu je napsáno, že blinkry lze zapnout krátkou výchylkou páky řízení při stojícím modelu. Pokud je tedy aktivní páka plynu, k zapnutí všech blinkrů by nemělo dojít. Bohužel zatím nevím o lepším modulu. Mám doma modul světel od DSYS, ale ten jsem zavrhul. Jeho programování je naprostá katastrofa a jedna vlastnost která se mi nelíbí, brzdová světla svítí jenom po dobu vracení páky plynu do neutrálu.
-
martin-v10
- Nováček na fóru
Proto jsem ten DSS2 bral, přišel mi asi nejrozumější cena vs. funkce.Jozef Dojčar píše:S modulem DSS2 jsem docela bojoval několik týdnů. A když mi nakonec konečně všechno fungovalo, po asi týdenním odstavení a znovu zapnutí mi zase nejedou blinkry. U všech nastavení hrají velkou roli výchylky páky, je to fakt alchymie trefit správnou polohu. V návodu je napsáno, že blinkry lze zapnout krátkou výchylkou páky řízení při stojícím modelu. Pokud je tedy aktivní páka plynu, k zapnutí všech blinkrů by nemělo dojít. Bohužel zatím nevím o lepším modulu. Mám doma modul světel od DSYS, ale ten jsem zavrhul. Jeho programování je naprostá katastrofa a jedna vlastnost která se mi nelíbí, brzdová světla svítí jenom po dobu vracení páky plynu do neutrálu.
Zkušebně jsem zkoušel nastavit hraniční impulsy pro všechny blinkry s pákou nadoraz vlevo a stejně se spouštěj už tak ve čtvrtině vychýlení do leva,takže tam asi dělám něco špatně.
Zapoměl jsem tam dopsat že to problikávání dálkovejch světel při zatáčení asi nemá spojitost s tím DSS modulem, světla potkávací a dálkový mám na jiným kanále přes Spínač postupný dvojitý a světelnou houkačku mám přes další kanál spínačem třetího kanálu na spínači který se vrací na střed.
Po delší době vás zase zdravím.
Stejný problém jsem teť řešil taky. Mě problikávaly při pohybu serva řízení zase blinkry.
Nakonec jsem to vyřešil kondenzátorem připojeným na výstup serva řízení u příjímače.
Ten kondík je 3300uF 16V. Po menším boji jsem nastavil i ty blinkry.
Stejný problém jsem teť řešil taky. Mě problikávaly při pohybu serva řízení zase blinkry.
Nakonec jsem to vyřešil kondenzátorem připojeným na výstup serva řízení u příjímače.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
S tímhle asi poradí už jenom p. Švagerka z s-hobby. A nebo to ještě zkus několikrát znovu naprogramovat.Zkušebně jsem zkoušel nastavit hraniční impulsy pro všechny blinkry s pákou nadoraz vlevo a stejně se spouštěj už tak ve čtvrtině vychýlení do leva,takže tam asi dělám něco špatně.
-
martin-v10
- Nováček na fóru
Děkuju za radu. Vyzkouším.Libor píše:Po delší době vás zase zdravím.
Asi tam fakt dělám nějakou chybu, protože jsem zkoušel přenastavit brzdy a taky bez uspěchu.Jozef Dojčar píše:S tímhle asi poradí už jenom p. Švagerka z s-hobby. A nebo to ještě zkus několikrát znovu naprogramovat.Zkušebně jsem zkoušel nastavit hraniční impulsy pro všechny blinkry s pákou nadoraz vlevo a stejně se spouštěj už tak ve čtvrtině vychýlení do leva,takže tam asi dělám něco špatně.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
U těch brzd je velmi důležité nastavení momentu rozběhu motoru v programování couvacích světel. Citlivost jsem dal největší. Projdi pečlivě každý krok v postupu nastavování brzd a couvacích světel. Mně fungují normálně.
-
martin-v10
- Nováček na fóru
Já dělám chybu v tom programování, protože jsem nezaznamenal žádnou změnu v chování před a po programování.Jozef Dojčar píše:U těch brzd je velmi důležité nastavení momentu rozběhu motoru v programování couvacích světel. Citlivost jsem dal největší. Projdi pečlivě každý krok v postupu nastavování brzd a couvacích světel. Mně fungují normálně.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Opakování je matka moudrosti. Taky jsem to nedal na poprvé, ale až na poněkolikáté....Hlavně to chce dodržet postup v návodu.
-
martin-v10
- Nováček na fóru
Abych si trošku oddechnul od elektra.
10kg PB lahev, polotovar z 3D tiskárny.

Obroušená ,slepená a přidanej ventil.

Jen jsem zjistil že je asi o 3mm vyšší než bych potřeboval, takže jí v půli rozříznu,
ubrousím a zase slepím.
10kg PB lahev, polotovar z 3D tiskárny.
Obroušená ,slepená a přidanej ventil.
Jen jsem zjistil že je asi o 3mm vyšší než bych potřeboval, takže jí v půli rozříznu,
ubrousím a zase slepím.
Hmmmm,moc pěkné.Šikovná tiskárna.
-
martin-v10
- Nováček na fóru
Díky, jen je škoda že ta tiskárna není moje.tangokes píše:Hmmmm,moc pěkné.Šikovná tiskárna.
Ještě jsem přidal regulátor a hadici.
A to je také vytištěné? Jestli jo,tak to je bomba.
-
martin-v10
- Nováček na fóru
Není. Ventil jsou dvě matičky a kousek měděnýho drátu, regulátor je šroubek z boku k němu přiletovaná podložka a cín, hadička je kousek oranžovýho kablíku.tangokes píše:A to je také vytištěné? Jestli jo,tak to je bomba.
Ale vypadá to moc dobře!!!
Sakra, koukam že se tady pořad staví, ja jsem se u kraba zaseknul na stěračích, čekám na šroubky, pak musím taky to svoje vlákno oživit :-)