Tatra 130
-
Michal Boček
- Junior člen fóra
Re: Tatra 130
Je to písek (drť) se sádrou, smíchané na sucho, rozprostřené a pokropené, do horní vrstvy ještě přidávám černou barvu. Akorát sem zrovna měl drcené kamenivo a kluci od drtiče se divili co že jim to z něj střílí :D Pro příště plánuju přichystat roury a horní vrstvu z betonu už doma, aby to bylo víc křupavé.
bocektransport.cz
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Sláva, povedlo se. Ale trvalo Ti docela dlouho, než jsi přišel na to, že musíš tažné vozidlo zatížit. Proč myslíš, že soudruzi v ČSAD vozily na Tatrách TP ty betonové bloky :wink: :wink: ?
Ty koňský vrahu
:ne
A bude salám ?? :think
Opět skvělá reportáž Davide. A mockrát děkuju za záchranu, kdyby nebylo Tebe, tak tam trčím asi dodnes. :D
CNC frézování, 3D tisk -------- culen.jakub@gmail.com ----------
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Mimochodem Kubo, ta Tvoje Liazka, to je luxus. Krásný fotogenický model. Škoda že s ním neděláš takové vylomeniny v přírodě jako David :D
Kubo, díky za pochvalu. Rád jsem pomohl a Pepa už mi vysvětlil, co jsem se tam měl naučit ;) .
A souhlasím, že Tvoje LIAZka má něco, co mnoha jiným modelům schází - takové zvláštní charizma realističnosti. Mně osobně se zejména líbí zadní partie vozu. To vypadá fakt jako ve skutečnosti.
A co se týká přírody - Pepo, umíš si představit silniční LIAZku v lese ve sněhu? Té sluší více modelové staveniště ... kde moje Tatra naopak působí divně.
A souhlasím, že Tvoje LIAZka má něco, co mnoha jiným modelům schází - takové zvláštní charizma realističnosti. Mně osobně se zejména líbí zadní partie vozu. To vypadá fakt jako ve skutečnosti.
A co se týká přírody - Pepo, umíš si představit silniční LIAZku v lese ve sněhu? Té sluší více modelové staveniště ... kde moje Tatra naopak působí divně.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
No nemyslel jsem zrovna hrátky v šumavském pralese a ještě v zimě :F :cool
Moc děkuju za pochvalu. Časem snad něco nafotím a natočím v "přírodě". :wasntme
CNC frézování, 3D tisk -------- culen.jakub@gmail.com ----------
Staveniště je čím dál vychytanější a reportáž jak by smet :rock :yes.
Tatra 148NTt 4x4 1:10
http://panzr.rajce.idnes.cz/Tatra_148_NTt_4x4_1_10/
https://www.youtube.com/channel/UCPGBB0 ... HXA/videos
„Šedá je teorie,zelený je strom praxe“
http://panzr.rajce.idnes.cz/Tatra_148_NTt_4x4_1_10/
https://www.youtube.com/channel/UCPGBB0 ... HXA/videos
„Šedá je teorie,zelený je strom praxe“
Slavíme 10 let Tatry 130! Tatra byla po dlouhé době opět naleštěna a vyrazili jsme fotit na místa, která při svých prvních cestách navštívíla.
Při této příležitosti jsem znovu zprovoznil svůj starý foťák Olympus C-4000 Zoom, kterým byla Tatra dlouhá léta focena. Objevil jsem na něm poslední fotky z akce Fajné léto na Technotrase ! Paměťová karta Smart Media o maximální kapacitě 128MB byla vyčištěna, prověřena její funkčnost a vyrazili jsme.
Nejprve variace na téma původních fotek čerstvě hotové Tatry 130 právě z 19.5.2007 od Pepy (děkuji za souhlas s jejich uveřejněním). Variace proto, že netuším, kde přesně byly tyto fotky pořízeny. A až dnes jsem si všiml, že tam Pepa ještě neměl anténu. Jak to s ní bylo, Pepo?
Olympus C-4000 Zoom fungoval jako za mlada (už mu bude nějakých 16 let...), jen na třetí lokalitě se na displayi objevila vodorovná světlá čára. A zlobí šipka nahoru, ale to zlobilo už před 5 lety ;) .
Dnes používaný Panasonic DMC-LX7

Při této příležitosti jsem znovu zprovoznil svůj starý foťák Olympus C-4000 Zoom, kterým byla Tatra dlouhá léta focena. Objevil jsem na něm poslední fotky z akce Fajné léto na Technotrase ! Paměťová karta Smart Media o maximální kapacitě 128MB byla vyčištěna, prověřena její funkčnost a vyrazili jsme.
Nejprve variace na téma původních fotek čerstvě hotové Tatry 130 právě z 19.5.2007 od Pepy (děkuji za souhlas s jejich uveřejněním). Variace proto, že netuším, kde přesně byly tyto fotky pořízeny. A až dnes jsem si všiml, že tam Pepa ještě neměl anténu. Jak to s ní bylo, Pepo?
Olympus C-4000 Zoom fungoval jako za mlada (už mu bude nějakých 16 let...), jen na třetí lokalitě se na displayi objevila vodorovná světlá čára. A zlobí šipka nahoru, ale to zlobilo už před 5 lety ;) .
Dnes používaný Panasonic DMC-LX7

-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Ty fotky vznikly po skončení akce ve Velkých Opatovicích začátkem května 2007, když mi cestou domů padla do pravého oka taková zajímavá plocha kousek od silnice. Prudce jsem zabrzdil, takže dítě sedící na zadní sedačce tenkrát skončilo pod mým sedadlem řidiče
. Udělal jsem zmíněné fotky a jeli jsme domů. Co se týká té antény, i kdybys mě zabil, nevzpomenu si kdy jsem ji tam dodělal. V těch Opatovicích to ale byla poslední zkušební jízda před předáním, takže ta anténa už možná na modelu byla, akorát byla asi hozená za kabinou.
Jinak teda blahopřeju k tomu, že Tatra i po deseti letech provozu vypadá líp než nová, a to hlavně díky novému obutí a citlivé péči provozovatele :nod

Jinak teda blahopřeju k tomu, že Tatra i po deseti letech provozu vypadá líp než nová, a to hlavně díky novému obutí a citlivé péči provozovatele :nod