motorek ze steracu

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Odpovědět
Střelec

Příspěvek od Střelec »

To by bylo moc převodů,nejdříve do pomala a pak zase trochu do rychla.To je lepší spočítat při nebo před stavbou a hned postavit potřebné převody na poprvé.
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

ale zas moj motor nie je az tak pomaly....a nestacilo by len za tu planetovu prevodovku urobit daku dalsiu, len mierne do rychla?napr.1:2...alebo vzdy musi ist aj do pomala najprv?
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Pomalejší převody jsou pokaždé lepší na projiždění stoupání v terénu a manevrování.Záleží na každém zvlášt co začne stavět a co od vozu očekáva a hlavně co je to za typ auta. To jsme odbočily od tématu na motory. Převody se řeší v jiné části tohoto fora.To by nás asi administrátor hnal rozebírat tady jiné téma než je téma určené.Doporučuji se mrknout na téma převody v sekci tomu určené :

http://forum.rc-trial.com/viewtopic.php?t=18
:wink:
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

ok. tak som sa rozhodol pre motorcek z AKU skrutkovaca.pouziva ho tu este neikto?ze by poradil...
Robert Seltz
Senior člen fóra

Příspěvek od Robert Seltz »

No já ho tam mám a jízda v pohodě hodně malá rychlost a síla jako bejk.Zatím zapojeno na 7,2V místo 14,4V a dokonale to stačí.
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

takze to bude dobra volba jo?som rad ze mi netreba kupit daky modelarsky motor....myslim, ze na dvojnapravove auto v mierke 1.10 to bude stacit...
Střelec

Příspěvek od Střelec »

[quote="ondro"]
..myslim, ze na dvojnapravove auto v mierke 1.10 to bude stacit.

Já mám v autě také tento pohon a je to dobré akorát. :)
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

a co odporucate na vacsie modely?v akej cenovej hladine sa pohybuju modelarske motors vhodne na RC TT?(sorry, viem ze sa vela pytam, ale radsej sa opytam ako zkazit model :roll:..dufam ze to nevadi)
Robert Seltz
Senior člen fóra

ondro píše:a co odporucate na vacsie modely?v akej cenovej hladine sa pohybuju modelarske motors vhodne na RC TT?(sorry, viem ze sa vela pytam, ale radsej sa opytam ako zkazit model :roll:..dufam ze to nevadi)
No tak jaký jsou podle tebe větší modely?Jinak 1:10 Speed 600ECO myslím něco okolo 400 Kč
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

no som uplny laik, ale myslim, ze ta 600vka je velmi oblubena nie asi su to dobre motory..vacsie modely su podla mna 1:10 6x6 a viac....
Robert Seltz
Senior člen fóra

Co vím tak všichni používají 600 nebo 600 ECO.

Ale bejt tebou tak koupím aku- šroubovák a nemusíš řešit převodovku.V aku-šroubováku je taky něco podobnýho velikostně 600.A to bohatě stačí na začátek.
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

a nebude ten model az prilis pomaly?ked tam dam este snekovu napravu.....ta to asi este viac spomali
Robert Seltz
Senior člen fóra

ondro píše:a nebude ten model az prilis pomaly?ked tam dam este snekovu napravu.....ta to asi este viac spomali
Tak to by bylo super pomalý!
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Robert Seltz píše:Co vím tak všichni používají 600 nebo 600 ECO.

Ale bejt tebou tak koupím aku- šroubovák a nemusíš řešit převodovku.V aku-šroubováku je taky něco podobnýho velikostně 600.A to bohatě stačí na začátek.
Pokud nekdo chce, mám tu levne k odprodeji aku sroubovak B&D s mrtvou baterkou, ale 100% funkcni. Je to tyckovy typ, myslim ze na prestavbu dobry. Kdyztak se ozvete pokud to nekdo potrebujete.
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

a to treba az tak pomale?vy mate asi napraskane viac stupnove prevodovky..ale z tohot bude asi najsilnejsi slimak ......
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

tak dnes som sa stal hrdym majtelom motora z AKU skrutkovaca.parametre: Asist AE 25029
2.4V
250 ot. za min.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

ondro píše:tak dnes som sa stal hrdym majtelom motora z AKU skrutkovaca.parametre: Asist AE 25029
2.4V
250 ot. za min.
Blahopřeji,a co budeš stavět ??? Není to tajné ???, nějaké fotky třeba skutečného vozu.????
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

neviem ci neodbocime od temy....asi pridam obrazky do mojho vlakna liaz 100.55 a 110.577
Robert Seltz
Senior člen fóra

Jenom 2,4V :shock: :shock: :shock: Tyhle aku-šroubováky bejvaj hodně slabý...Já tam mám motorek+přev. z 14,4V šroubováku
ondro
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od ondro »

no tak hodne slaby ako hodne slaby no....drzal som ho v kliestach a nezastavil...asi ma dobru prevodovku..a ma aj dost otacok, takze mozem ist s nimi este nizsie na ukor sily....
Odpovědět