MAN 8x8 (ukončeno)

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Robert Seltz
Senior člen fóra

Příspěvek od Robert Seltz »

jeden malej výjezd

http://www.youtube.com/watch?v=InIUwKckrU0

Proběhla výměna převodovky: tamiyácká šla pryč a nahradila jí kompletní z aku. šroubováku.Má větší převod než tamiya takže jí tám nechám akorát jí líp upevním :D

Obrázek

Obrázek

Obrázek
Naposledy upravil(a) Robert Seltz dne 21 kvě 2007 13:47, celkem upraveno 1 x.
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
MC-Maxim
Junior člen fóra

Příspěvek od MC-Maxim »

Nice ... but you should make a vid in better terrain :wink: Truck is really cool.
Tatra T813 Kolos ...
Robert Seltz
Senior člen fóra

MC-Maxim píše:Nice ... but you should make a vid in better terrain :wink: Truck is really cool.
To the exacting terrain let go as far as will ready car.
Robert Seltz
Senior člen fóra

MC-Maxim
Junior člen fóra

Příspěvek od MC-Maxim »

Much better videos. I really like you modell. I think you need to work on steering links, on a first video you can see that wheels are not turn together, on first and second axle. ( I hope you will understand what I was trying to say )
Tatra T813 Kolos ...
Robert Seltz
Senior člen fóra

Yes understood am.Steering linkage I'll in summer whole remodelling unfortunately now shan't time on construction because I have to pay school!
Robert Seltz
Senior člen fóra

Silnější převodovka z aku- šroubováku mi provedla tohle :D No nic bude kompletní přestavba.

Obrázek
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Kdyť sem to říkal :D :D :D :D
úplně stejnej problém jako potkal mě (varoval jsem x příspěvků před)
prostě zhruba 3Nm a ani ťuk víc

nic nepotěší tolik jako když někdo nedbá rady a dopadne jak já
Robert Seltz
Senior člen fóra

M.S píše:Kdyť sem to říkal :D :D :D :D
úplně stejnej problém jako potkal mě (varoval jsem x příspěvků před)
prostě zhruba 3Nm a ani ťuk víc

nic nepotěší tolik jako když někdo nedbá rady a dopadne jak já
Já vím, že jsi varoval.A když si tady okolo toho rozdával rady tak já sem to měl už dááááááááááááááávno postavený a funkční :P :)

Tak aspoň, že sem tě potěšil to mě hřeje u srdce
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Přihřeju si taky polívku a dám i jedno varování. Plast do osmikolek nepatří, to už začíná být otřepané téma.
A teď to varování. V sobotu jezdila moje osmikolka na závodech a odešel náhon na 1. a 2. nápravu. Mám tušení, že se očesaly zuby na ocelovém kuželovém pastorku, který pohání primárně 2. nápravu a sekundárně 1. nápravu. Neměl jsem ještě odvahu to rozebrat, ale nic jiného to být nemůže. Takže i ocel po třech letech se může omlít.
Aleš
Robert Seltz
Senior člen fóra

Taky ten plast půjde do háje!Myslel sem, že aspon tenhle rok udělám aspon jeden závod a ani to nestihnu :roll: Snad konečně přístí rok s přepracovaným modelem
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

Aleš Papoušek píše:Přihřeju si taky polívku a dám i jedno varování. Plast do osmikolek nepatří, to už začíná být otřepané téma.
A teď to varování. V sobotu jezdila moje osmikolka na závodech a odešel náhon na 1. a 2. nápravu. Mám tušení, že se očesaly zuby na ocelovém kuželovém pastorku, který pohání primárně 2. nápravu a sekundárně 1. nápravu. Neměl jsem ještě odvahu to rozebrat, ale nic jiného to být nemůže. Takže i ocel po třech letech se může omlít.
Aleš
To máš kuželová kola od Ulmera, modul 1? Dělals na nich nějakou povrchovou úpravu, cementace apod?
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Fajn všechno jasné , hliníkové kolo to prostě nevydrželo , ale nerozumim té fotce :? možná to jen z ní není jasné , ale kde se vzalo koželové kolo na náhonu nápravy ??? :shock: Tam snad patří kardan. kloub ne ??? Nebo je to snad fotka něčeho jineho než nápravy v místě vstupu do diferáku ??? :?
Robert Seltz
Senior člen fóra

Roman píše:Fajn všechno jasné , hliníkové kolo to prostě nevydrželo , ale nerozumim té fotce :? možná to jen z ní není jasné , ale kde se vzalo koželové kolo na náhonu nápravy ??? :shock: Tam snad patří kardan. kloub ne ??? Nebo je to snad fotka něčeho jineho než nápravy v místě vstupu do diferáku ??? :?
Akorát sem ten fundament strčil opačně abych to nefotil v tom bordelu vazelíny apod.
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Hanys píše:
Aleš Papoušek píše: To máš kuželová kola od Ulmera, modul 1? Dělals na nich nějakou povrchovou úpravu, cementace apod?
Kola jsou ještě od Řetězy Olomouc (schodné s Ulmerem), M1 bez povrchové úpravy.
Aleš
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Strejda se mi na ty Tamiyácký kužel. kola koukal a dle něj to není hliník ani náhodou, jedině nějaká slitina. To by taky vysvětlovalo proč to dokáže při tomhle pidi-modulu vydržet 3 Nm na velkým kole...

to: Robert Seltz - nic ve zlým, já to měl taky třikrát hotový a pokaždý mi to po předělání krachlo...

Ale příslib do budoucna může být- pokud na něm. fórech (a tuším i pan Švagerka) strkají do 4-5kg modelů na trial Tamiyácký převodovky s planetovými předřadnými převody, musí to ty 3 Nm zvládnout! Pak stačí jen ubrat v MANu na převod. poměru a může na RCTT :wink:
Robert Seltz
Senior člen fóra

Ubrání přev. poměru by moc nepohlo zvlášt naopak.To bych mohl pak jezdit jen po rovince.Vlastní zkušenost s 3stup. převodovkou :wink:
NeedFear
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od NeedFear »

Robert Seltz píše:Ubrání přev. poměru by moc nepohlo zvlášt naopak.To bych mohl pak jezdit jen po rovince.Vlastní zkušenost s 3stup. převodovkou :wink:
Nazdar...Thake nieco dobre poznam.... :(
V sobotu som bol na zavodoch a chlapici zo zavodu mi vraveli aby som si zavrel predny diferak....jasne...po thej skusenosti ze mi Tatra dost preklzovala a then uzavrety predok mi dost chybal thak hned po prichode som to rozobral a chcel som tu prednu uzavret....ale pohlad na rozlamane kuzelove sukolie diferaku ma dost dostal....mal som ho na predku a predsa tham ta sila co mi ho rozlamala musela byt ohromna...thak som ho uzavrel....ale zase som prisiel nato ze musim nastivit modelarstvo a kupit silnejsie servo na prednu napravu....Proste then prvi zavod mi dal vela...vela novych myslienok jak zase vylepsit moju Tatru....A nielen to ale aj kopa skvelich ludi okolo co mi poradili a povedali co by bolo lepsie a co by bolo este vylepsit....Zato im dakujem a tymto ich zdravim...... :DThakze prajem skore vylepsenie Manu a ze sa skoro stretneme na zavodoch..... :wink:
NeedFear
Robert Seltz
Senior člen fóra

Nakonec to dopadne tak, že opráším vysloužilého veterána Twina detonatora a bude :D i když sem měl plán udělat z něho racing car :D
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

A co zpřevodovat víc do rychlosti(třebas 10km/h) a zbylý výkon nechat na regulátoru? Byla by škoda převelká s takovou krásnou 8x8kou nejet RCTT...
3Nm je cíl, přev. poměrem zajistit nejbližší nižší hodnotu a zbytek výkonu hold převodem do rychlosti... Na škodu to nemusí být, pokud s tím 600ECO (doufám tuším správně) mával dobře, pak s vyšší rychlostí by to nemuselo být špatný, vyšší rychlost do krpálu by mohla být ku prospěchu, ne?
Odpovědět