Stavba podvozku Tatry

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Vyosení je dáno průměrem hnaných kola poloos - jednoduše řečeno ozubení kola pravé poloosy nepotkalo s pastorkem levé poloosy
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Opravuji jeste nesrozumitelnosti z predchozi odpovědi - psal jsem to za pochodu:
Vyosení je dáno průměrem hnaného kola poloosy - jednoduše řečeno velikost vyosení musí být taková , aby se ozubení hnaného kola pravé poloosy nepotkalo s pastorkem (hnacím kolem ) levé poloosy a opačně.
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

Roman píše:Vyosení je dáno průměrem hnaných kola poloos - jednoduše řečeno ozubení kola pravé poloosy nepotkalo s pastorkem levé poloosy
Posun poloos levá pravá je u originálu 51mm.
U podvozků s kolovými redukcemi jsou posunuté pravé polonápravy dopředu, u ostatních jsou levé polonápravy posunuté dopředu.
U modelu mám osy posunuty o 5mm.
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
simpi
Nováček na fóru

Příspěvek od simpi »

dekuji muzete mi rict jeste nejake poznatky?treba ceho bych se mel vyvarovat?
Roman
Expert fóra

Rada

Příspěvek od Roman »

Hlavní rada je - nepouštěj se do stavby podvozku Tatry :wink: Chceš li trialáka kup si raději hotový pevný nápravy převodovku , motor a sám stavěj jen rám,kabinu a tak. Chceš li mermomocí Tatru , tak si kup celej podvozek , pokud ti ho někdo udělá. Sám to nezvládneš pokud nebudeš mít doma vybavení (soustruh frézu , vrtačku) jehož cena je desetinásobně větší než by jsi zaplatil za hotový podvozek. V každém případě , pokud se chceš mermomocí pouštět do tatry , doporučuji se s ní nejdřív seznámit - kup si resinový model, nebo ještě líp vystřihovánku (papírový model) a pokud ho postavíš a dokončíš , můžeš si věřit , že má cenu se do trialové Tatry pouštět.
simpi
Nováček na fóru

Příspěvek od simpi »

no na trialak to zatim nevypada spis klasickej sklapec jinak co se tyce nastroju mam kde si nechat neco vyrobit za slusnou cenu (vetsinou flasku a tak)zalezi hlavne na dukladnym propocitani(krapet problem)a tak,nedelam to proto abych si to koupil to je vo nicem,rad si to zmrsim sam potom by z toho prece nebyl pozitek seskladat to prece umi kazdej blbec to radsi na tim budu premejslet 2-3mesice co a jak

a navic kdo muze rict postavil jsem si to sám malokdo ze jo

krome tohodle fora samosabou :oops:
simpi
Nováček na fóru

Příspěvek od simpi »

ale s tou vystrihovankou to neni spatny napad :D diky
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

simpi píše:jinak to vyoseni delate od voka?asi tezko co nebyla by teda nejaka mira jak velky je to vyoseni?

jinak aby bylo jasno chystam se na jamala T163 takze pokud by nekdo mel nejaky info ci obr at da prosim vedet jinak osobne, chystam se k tatinkovy do prace par tech krasavic prozkoumat :twisted: mrknut jim pod sukynku :twisted: co tam asi maji

Zdar jsem přímo z Kopřivnice (tedy z obce patříci ke Kopřivnici), momentálně se snažím stavět Liwu 8x8. Co se týče těch plánku obrať se na p. Hanáčka za 500,- ti pošle plán podvozku - výrobní výkresy. Já to tak řešil 1. ušetříš čas a 2. proč vymýšlet co je vymýslené. Jen si budeš možná muset upravit některé koty podle typu auta. Co se týče nádstavby mám několik fotek v různých provedeních můžu je poslat a z nich si můžeš odměřit rozměry jako to dělá snad většina modelářu a pokud chceš nějaký rozměrový nákres možna se najde nebo se stavím do archívu do Kopřivnice jak bude čas. Pošli svuj email.
Jirka
simpi
Nováček na fóru

Příspěvek od simpi »

diky urcite budu rad kdyz mi neco posles
muj E-mail je daneeli@centrum.cz nebo ptak.ohnivak@centrum.cz :lol:

informaci a obrazku neni nikdy dost :)
Fugas
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Fugas »

simpi píše:diky urcite budu rad kdyz mi neco posles
muj E-mail je daneeli@centrum.cz nebo ptak.ohnivak@centrum.cz :lol:

informaci a obrazku neni nikdy dost :)
Mam vykresy dwg. napr pre autocad a pod. styroch tipov dvoj, troj a stvornapravovych podvozkov tatra. Su to original zostavy z koprivnice. Ak ti to na nieco bude a mas si to v com otvorit tak ti to mozem poslat
simpi
Nováček na fóru

Příspěvek od simpi »

dyz budes tak hodnej tak urcite autocad mam :D
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Mohu se taky připojit s prosbou o zaslání výkresů, rád se podívám na originály. Díky.

Aleš
Naposledy upravil(a) Aleš Papoušek dne 25 dub 2008 14:38, celkem upraveno 1 x.
Roman
Expert fóra

Příspěvek od Roman »

Ahoj Fugas. Pokud je to možné , tak pro mne taky - taky prosím :wink: Na oplátku , když budeš potřebovat tak nějaké rozměrovky , hlavně ruskejch strojů , můžu poslat :wink: Můj mail: dosjan@seznam.cz
Fugas
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Fugas »

oki tak to uz mate na e-maile :wink:
j.p.m

Příspěvek od j.p.m »

Ahoj, já bych se taky rád přidal s prosbou o zaslání výkresů. Moc díky.
j.p.model@centrum.cz

j.p.m
j.p.m
simpi
Nováček na fóru

Příspěvek od simpi »

diky :D :D :D

pozlatit te :lol:
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Fugas píše:oki tak to uz mate na e-maile :wink:
Ahoj, pokud mi to pošleš, můžu to vystavit a dát to sem ke stažení. Pokud to nechceš nechat vystavovat, pošli mi kdyžtak taky kopii pro osobní potřebu 8) na rctrial(zavinac)flare.cz

Díky,

/Flare
Fugas
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od Fugas »

Download: http://www.flare.cz/rctrial/download/4x4vo2.jpg
Obrázek

Download: http://www.flare.cz/rctrial/download/8x8cx6.jpg
Obrázek

Download: http://www.flare.cz/rctrial/download/8x8longnm9.jpg
Obrázek

(pozn. Flare - původní obrovské zobrazované soubory od Fugase jsou ke stažení na mojem serveru - viz. odkazy na Download, do sekce můžu umístit i další pokud bude zájem, umístěny jsou tu jen náhledy)
j.p.m

Příspěvek od j.p.m »

Myslím že můžu za všechny poděkovat za zveřejnění podkladů.
j.p.m
j.p.m
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

Fugas: kde to je na tvojom webe? V sekcii Download to nemôžem najsť. Sú tam len motorkárske veci. :(
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Odpovědět