potřebuji poradit

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Odpovědět
damouš
Nováček na fóru

potřebuji poradit

Příspěvek od damouš »

Chtěl bych si postavyt(spíše předělat)zadní rameno u jcb od bruder jen tak na nějaké zpřevodované motůrky na páky(asi tak nějak jak jsou u kabel.ovl)Chápete?kolik by mě to tak vyšlo?
Carlos
Nováček na fóru

Re: potřebuji poradit

Příspěvek od Carlos »

damouš píše: . . . Chápete?. . .
. . . nee.
Karel (P.K.)
Roman
Expert fóra

Překlad

Příspěvek od Roman »

Přložím - upřesním :wink: Prostě se ptá , jak udělat za málo peněz hodně muziky :lol:
Slick7
Senior člen fóra

Re: potřebuji poradit

Příspěvek od Slick7 »

damouš píše:Chtěl bych si postavyt(spíše předělat)zadní rameno u jcb od bruder jen tak na nějaké zpřevodované motůrky na páky(asi tak nějak jak jsou u kabel.ovl)Chápete?kolik by mě to tak vyšlo?
Myslim, ze v dnesni dobe, je financne zcela nesmyslne, se poustet, do takovychto prestaveb, pokud si chces jen zabagrovat, ale mit to na dalkove ovladani, tak si to kup, urcite to bude rychlejsi a vyhodnejsi, nez se drbat s necim co bylo vytvoreno pro decka na piskoviste, i kdyz nektere budky jsou hezke :D :D Vyborne modely zde:
http://www.hobbyteam.cz/script/vypis.as ... idvyrobce=
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Pro damouše , kup si už něco hotového a zbytečně nezkoušej alchimistické kousky.Stejně se to nepovede a pokud ano, tak to nebude to správné ořechové a po čase stejně koupiš hotový model Slick7 má pravdu. :roll: :roll:
Aleš Papoušek
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Dříve jsem uvažoval o funkčním traktoro-bagru, ale po zvážení náročnosti stavby jsem od toho upustil (zatím). Problém je v tom, že tam není dostatek místa pro zabudování všech potřebných ovládacích prvků.
Úprava modelů od brudra má několik úskalí. Šlo by nainstalovat malinkaté lineární motůrky do stávajích plastů, ale to nebude mít žádnou sílu a jenom, aby se to hejbalo asi není ono. Pak je možno zakoupit modelovou hydrauliku (cca 10tis Kč), to už bude mít sílu, ale zase to nevydrží plasty od brudra. Takže, pak by se museli zesílit ramena, tím to celé ztěžkne, tím pádem se bude muset zesílit celý podvozek a pak... to zahodit a udělat to celé znovu přesně na míru včetně všech funkčních věcí.
Já osobně zastávám názor, že upravovat stávající nemá smysl a raději se pustím do stavby od základu.
Aleš
damouš
Nováček na fóru

Příspěvek od damouš »

Asi ano máš pravdu bude lepší si koupit hot.model(Já bych to chtěl jen na nakládání traktoru)

A prosimtě nevíš o nějakym menšim bagru?tak aby byl asi 20 cm?
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Já prosím taky o radu. Kdybych chtěl udělat "něco" do kategorie P2/S3, (tzn šířka 320mm), můžu mít měřítko jakýkoliv?
Jednalo by se o "náklaďák", s menší šířkou než klasika 2500mm. Normální měřítko pro P2/S3 je zřejmě 1:8, mě to vychází spíš k sedmičce. Nebude to problém?
rcrogi
Junior člen fóra

Příspěvek od rcrogi »

damouš píše:Asi ano máš pravdu bude lepší si koupit hot.model(Já bych to chtěl jen na nakládání traktoru)

A prosimtě nevíš o nějakym menšim bagru?tak aby byl asi 20 cm?
Pre inšpiráciu na stavbu pozri sem http://www.modelltruck.net/forumdisplay.php?f=130

No ak by si chcel niečo hotového a funkčného tak počítaj, že ceny začínaju niekde okolo 3 200 Eur. Všetko je zakázkova robota a prndavá hydraulika do modelov je dosť drahá. Odkazy na výrobcov momentálne neviem najsť. Viem, že som to videl, no pri tých cenách som to len letmo prešiel.
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Pánové, jsem před klíčovou volbou. Stačí maximálka 2km/h na RCTT????
(1 rychlostní převodovka, síly by bylo dost)
Jde mi o přejezdy, kolik se jezdí během sekce, jestli se vyplatí to rozjet na větší rychlost do stoupání atd. Prostě praktickou radu. Díky
Aleš Papoušek

V jiném tématu jsem napsal:

Tento názor je trochu zavádějící. V RCTT je potřeba docílit co nejnižší rychlost při průjezdu brankou, protože to vede vetšinou k bezchybnému projetí. Taky je to výhodné při zdolávání kritických míst v terénu, kdy je potřeba s autem doslova krokovat, protože cukání s rychlým autem vede k převrácení. Vyšší rychlosti se využívá při přejezdech mezi bránami pro úsporu času a nechat si čas na "mazlení" s průjezdy brankami.
Nízký převodový poměr taky nedokáže ubrzdit auto s kopce (pokud není použita šnek. převodovka) a brzdit motorem a reglem vede k přetavení motoru nebo reglu.

To jen pro názornost a co si pamatuji. O tomto bylo už nápsáno dost v různých tématech, takže číst a číst.

Malý souhrn: čím pomalejší, tím lepší, ale je zase potřeba rychlých přesunů mezi bránami. V jedné sekci se najezdí odhadem 100 - 150 m a max čas je 8 min. Tak si rozpočítej 2 km/h a zjistíš, že tato rychlost teoreticky stačí na projetí celé sekce, ale moc času na průjezdy branek už nezbývá a to nemluvím o otětovném najíždění do branek, objíždění překážek...
Aleš
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Díky moc, tahle rada úplně stačí. Čtu takřka vše, ale nedocvaklo mi, že byly myšleny přesuny mezi brankami, myslel sem mezi sekcemi. Protože sem někde čet, že se mezi sekcemi nejezdí, tak sem v tom měl už docela bordel...
Sekce mají tedy i 150m při 8minutách. A čet jsem na Tvých stránkých že čas na sekci může být pořadatelem změněn. Jak konkrétněji prosím?!?
P3/S4 by v budoucnu měly mít stejný čas. limit?
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Zatím byly vždy sekce na 8 minut (alespoň co já pamatuju) a délka tratě je minimální, řekněmě s rezervou do dvaceti třiceti metrů jedna sekce.
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Tak sem se ukvapil. Pokud je 1 sekce 20-30m na 8minut, tento názor by všechno změnil. S průměrnou rychlostí 1km/h by to bylo úplně v pohodě...
Aleš Papoušek

No, taky jsem přestřelil odhad délky, ale 20 - 30 metrů mě připadá zase dost málo. Jsou sekce, že se točíme na "pětníku", ale jsou sekce, kde se pekně najezdíme a tam délka bude určitě přes 50 m. Je pravda, že to zatím nikdo nezkoumal. Možná by bylo zajímavé dát na model tachometr.
Čas určuje pořadatel, zatím to bylo vždy 8 min, ale má právo dle náročnosti tratě upravit čas nahoru i dolů.
Aleš
M.S
Senior člen fóra

Příspěvek od M.S »

Dobře, díky moc, těšte se na P3ku :wink:
Odpovědět