Ahoj - pro Hanyše - pěkný automobil jako předloha , ale mám otázku : V Tatrách se moc nevyznám. Všiml jsem si znaku Tatra na přídi auta ,ale ještě jsem tento model na cestách neviděl , o jakou verzi se jedná?? Vojenská verze ??
Přesně tak . Sedmičková řada v provedení pro armádu - snížená kabina s možností dodatečného opancéřování. Nižší celková výška vozidla díky nižší kabině umožňuje přepravu transportními letouny NATO bez dalších úprav. :wink:
To jo, taky jsem o ní přemýšlel , ale pořád je tu jedno mínus a to je poměrně velký rozvor mezi druhou a třetí nápravou - stejně jako u 815ctek. Prostě KOLOS je kolos :wink: Krásný by bylo , kdyby dělali i verzi 6x6 s dvěma předníma řiditelnejma nápravama :? jenže téhle kkrásné verzi je už pravděpodobně nadobro konec
No , ještě jedno řešen by bylo - nabízí se postavit provedení MOR (tedy815-7MOR89 ) ta má rozvor mezi druhou a třetí nápravou jen 2600mm , což je i míň než má 813 6x6 TTN (ta má 2700) ale na Kolosa to stejně nemá :wink: u něj je rozvor jen 2200mm. No - zahulíme -uvidíme
cracken píše:Ahoj Martine,máš prosímtě nějaké plány na stavbu podvozku tatry?A daly by se od tebe sehnat?Cracken
Ahoj,
plánky mám, je to soubor již 36-ti výkresů pro výrobu vojenského i civilního podvozku převážně na soustruhu. Lze podle toho sestavit konfiguraci od 4x4 až po 12x12?
Naposledy upravil(a) Hanys dne 29 pro 2014 21:04, celkem upraveno 3 x.