Samotné stavbě předcházela moje cesta do Kopřivnice, kde jsem si mohl nafotit a poměřit skutečný závodní speciál Tatry. Díky ochotě konstruktéra tohoto vozidla jsme ještě dostali výkresovou dokumentaci, kterou pak Martin přepracoval a zkonstruoval celý model.

Následovala výroba jednotlivých částí modelu. Většinu z nich nám firma Awac vyřezala z plechu a plastů.

Po několika týdením čekání jsem se mohl konečně pustit do sestavování rámu.

Současně jsem si začal vyrábět další doplňky na rám a podvozek.

Martin mezi tím pracoval na výrobě makety motoru. Ten je celý vyfrézovaný ze dřeva, jenom hlavy, válce, víka ventilů a výfukové potrubí jsou odlitky.

Po sestavení rámu přišla na řadu kabina. Použil jsem odlitky kabiny 815, které jsme už mněli vyrobené a vyměnil jsem pouze přední kapotu z novějšího typu Terrno. Na bocích staršího typu kabiny jsem musel vybrousit zaoblení jako u Terrna.

Stavba nástavby byla poměrně rychlá. Hrubý skelet mi trval necelou sobotu a neděli.

Pomalu to začíná připomínat auto.

Martin mezi tím dodělal motor.

Dnes ráno v půl páté jsem za vydatné pomoci svojí manželky konečně dodělal model Tomečkovy dakarky. Tak tady jsou poslední fotky modelu.

Vzhledem k tomu, v jakém jsme byli časovém tlaku a jakým dodavatelským problémům jsme museli čelit, to dopadlo docela dobře.
Grafiku modelu zpracoval pan Vintr.