Model Tatry 815-7 CAS 30 (1:10)

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
jirka
Expert fóra

Re: Model Tatry 815-7 CAS 30 (1:10)

Příspěvek od jirka »

Jen jedna otázka, okna OK, ale ta kabina je vojenská verze, pro civil a hasiče je vyšší střecha, možná že ji zvedneš a mate mě jen že již je stříkla, ale poro jistotu se ptám, kabina vypadá docela dobře a pokud půjdeš stejným stylem práce bude krásny celý model a bylo by škoda dopustit se této chyby.
Hasiči mají kabinu zvedlou pomocí laminátové nádstavby nejsem si jist , ale tuším že o 14 cm. Mohbu ti poslat perokresbu.
Přílohy
t815_7_4x4.jpg
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
dunga
Junior člen fóra

Příspěvek od dunga »

Vidíš, hned je to o něco lepší ;) Jen tak dál. Kupředu levá, zpátky ni krok! ;)
Jirka Zima
Nováček na fóru

Příspěvek od Jirka Zima »

Děkuju už si dám pozor,abych nic nezvoral jako ty okna :-D.
odpoveď na Jirku - vím, že je to vojenská verze kabiny, už když jsem jí plánoval tak jsem chtěl udělat tuto verzi vím, že s tím nebudete souhlasit, ale budu tam dávat světelnou rampu místo těchhle májáku co jsou v originále. Upřímě se mi nelíbí i když můj model nebude s originálem stejný. Vím, že by to tak mělo být :-D. Nástavba bude stejná akorát monitor(lafeta) bude také jiná, protože bude plně funkční tak bude ve předu a ne vzadu jako originál. Vzadu plánuji baterii zdůvodu nabijení,zadné dveře nástavby budou otevírací, abych mohl připojit baterii a nemusel jí vyndavat.
Asi jsem tě zklamal že? :-D :-D :-D
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Ne nezklamal, když se zamyslím tak za nějakou dobu tu možná budou jezdit i takové casky, koupí se vyřazený podvozek z armády a předělá na hasičák jako u T 815 VN. Na druhou stranu aspoň nebudou všechny modely stejné. Důležité promne je že vím že to tak máš cílené. Hodně zdaru v další práci!
Jirka Zima
Nováček na fóru

Souhlasím co jsi napsal, jedna taková už mohla jezdit, kdyby starosta našel víc peněz dobrovolným hasičům v Rožmitále pod Třemšínem tak tam taková mohla být, ale bohužel nenašel :-(. Děkujiu a tobě také hodně zdaru v práci.
dunga
Junior člen fóra

Příspěvek od dunga »

jirka píše:Ne nezklamal, když se zamyslím tak za nějakou dobu tu možná budou jezdit i takové casky, koupí se vyřazený podvozek z armády a předělá na hasičák jako u T 815 VN. Na druhou stranu aspoň nebudou všechny modely stejné. Důležité promne je že vím že to tak máš cílené. Hodně zdaru v další práci!
Zrovna 817 (815-7) odkoupených od armády předělaných na casku tu moc hned tak jezdit nebude, zejména proto, že je armáda téměř nemá a navíc jsou to nové stroje :wink: Je potřeba si dát do kontextu to, že 815 se pořizovaly ještě v době minulé a bylo jich x-krát víc, než se v současnosti v armádě dá uživit, proto se daly koupit a přestavět. Taková situace s 817 není a nejspíš nebude, takže příštích 20 let s něčím podobným moc nepočítej :)
Jirka Zima
Nováček na fóru

Možná jsem to napsal špatně, ale myslel jsem, že nám jeden nejmenovaný dealer Tatry nabízel tento podvozek typ T 815 - 731R31 30.325.6x6.2/411 - původně podvozek pro jeřáb na přastavbu pro hasiče (ještě jsem našel od něho e-mail). A není auto pro armádu je to civilní verze. :-D. Jinak souhlasím dneska těch peněz moc obce nemají, i když je to škoda.
dunga
Junior člen fóra

Příspěvek od dunga »

Já jsem reagoval na druhého Jirku :wink:
Jirka Zima
Nováček na fóru

Omlouvám se, zapoměl jsem se podívat, že raguješ na druhého Jirku :-D :-D :-D
dunga
Junior člen fóra

Příspěvek od dunga »

Není se za co omlouvat, neblázni. Jsme na jedné lodi :wink:
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Jo jato myslel jen obrazně je jasné že nové auta a hlavně když jich je v armáděl zatím jako šafránu nepujdou pryč z armády.
marek jk
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od marek jk »

co tam plánuješ za baterii, že ji nechceš vyndavat z auta
RCTT Fox-S3
RCTT Oshkosh- S1

http://mara126.rajce.idnes.cz/
Jirka Zima
Nováček na fóru

Plánuji baterii co jsou do motorek a bude gelová. Rozměrově se mi tam vejde už jsem jí probíral s kamarádem, který mi jí sežene. Hlavně zdůvodu, abych nemusel odšroubovávat hořejší kryt nástavby po každé, když bude cca za 20min.vybitá.
dunga
Junior člen fóra

Příspěvek od dunga »

Jsi si jistý, že použití 6V baterky pro motorky je dobrá cesta? Nechci tě od toho zrazovat, ale ještě bych to zvážil... Je těžká, vybíjení do minima jí nedělá vůbec dobře (baterky aut a motorek jsou dělané na krátkodobý nárazový velký proud, ne na kontinuální malý, na rozdíl od modelářských baterek), takže ti tam nejspíš moc dlouho nepřežije, a má to i další zápory. Pokud ji jeětě nemáš, tak to dobře rozvaž :wink:
Jirka Zima
Nováček na fóru

Děkuju za pomoc, zapoměl jsem napsat, že musí být 12V, protože vše bubu mít na 12V. Ještě jí nemám a proberu to s kamarádem, který tomu rozumí, nejsem v elektrice zběhlí, tak jsem rád za každou radu. :-D
dunga
Junior člen fóra

Příspěvek od dunga »

I 12V se dá řešit modelářskou baterkou snadno a co se životnosti při tomhle řežimu nabít, vybít, nabít, vybít týká, tak bude určitě snášenlivější. Jak jsem psal, zkus to konzultovat i s někým jiným, než s kamarádem, který ti ji chce prodat a zároveň s někým, kdo má víc zkušeností s modely. To, že je kamarád třeba machr přes motorky a jejich betrky nemusí znamenat, že má širší přehled o možnostech, které dneska v modelařině jsou, a že o modelařině něco ví :wink:
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Tyto baterky jsou velmi rozšířené v autech ve východním Německu. Rozhodně si na ně nikdo nestěžuje. A nepamatuju se, že by někomu v modelu chytla. Taky je blbost, že to jsou baterie pro auta a mota. Ale Dunga asi neví k čemu včemu se tyto baterie používají a co vydrží. To, že občas píše blbosti, tu už, bohužel, několikrát předvedl. Když nebudeš model používat na sprint, tak ti bude baterka sloužit dobře. Akorát pro ní budeš muset najít dobré místo v modelu, aby nebyl moc vratký. Jestli s ním budeš jezdit jen na rovině, tak ti to může být šumák.
Nikdo nemůže říct, že nic nezkazil. Chybama se člověk učí. A učí se pořád,protože se pořád vyvýjejí technologie a možnosti. Já jsem se teď třeba začal prát s PSH. Teda teprve jsem stvořil čtyři karoserie. Momentálně dělám č.5 a č.6. a pořád mě napadaj nový myšlenky a postupy co musím ještě zkusit. Nezapomeň. Jseš v Česku. Nikomu se nezavděčíš. Hlavně těm teoretiků. Čím lepší a hezčí model, tím větší závist. A každý další tvůj model bude lepší a hezčí. Tímto procesem si prošel každý. A ten kdo si prošel tuto cestu a ještě si dokáže vzpomenout na své začátky, ten ti rád poradí. Akorát to chce řešit konkrétně u modelu. Net je prostě anonymní.
Takže ať Ti to jezdí a ať se tvůj vozový park rozrůstá.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Jirka Zima
Nováček na fóru

Děkuji za informace od obou. Kamarád mi jí nechce prodat jen jsme se o tom bavili a samozřejmě mu povím jak mi tady radíte a budeme to spolu diskutoavat a probírat. Baterie je zatím ještě daleko teď mam před sebou ještě nástavbu atd. :-D, ale jsem rád za každou radu jak jsem napsal výše. Všichni víte, že dobrá rada a zkušenosti je nad zlato a za to vám tady děkuju :-D. Kamarád není žádný mechanik přes auta a motorky, moc dobře zvládá tuhle elektriku na modely :-D.
marek jk
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od marek jk »

tu 12V baterku budeš používat i na pohon auta?, osobně bych to udělal zvlášť na baterku kterou lze vyndat a vyměnit
RCTT Fox-S3
RCTT Oshkosh- S1

http://mara126.rajce.idnes.cz/
Hanys
Expert fóra

Příspěvek od Hanys »

V BVPéčku mám gelovku, 12V 7.5Ah, váha 2.5kg, vydrží cca 45 minut na plnej plyn. Vadí mi na ní jen ta váha...
Baterka je napevno, vytahovací je jen nabíjecí konektor.

Obrázek
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom

"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
Odpovědět