Prosim o komentar
-
Fugas
-
Fugas
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Vážení přátelé a kolegové.
I když to přímo nesouvisí s modelem o patro výš, mám stejnou prosbu jako jeho stavitel.
Před nedávnem mně kontaktovala firma s nabídkou vyrábět moje RC modely Tatra sériově. Zatím mně čeká řada jednání a práce s přípravou na výrobu, ale už teď bych se chtěl zeptat na to, co by se vám případně líbilo ve vaší sbírce. Protože se bude jednat o sériovou výrobu, nebude hned možné dělat víc variant podvozků. Proto bych rád věděl o který typ podvozku eventuelně s kabinou bude největší zájem.
Tento dotaz je pouze informativní a nezávazný - průzkum trhu.
Předem děkuji za každý příspěvek
S pozdravem,
Pepa D.
I když to přímo nesouvisí s modelem o patro výš, mám stejnou prosbu jako jeho stavitel.
Před nedávnem mně kontaktovala firma s nabídkou vyrábět moje RC modely Tatra sériově. Zatím mně čeká řada jednání a práce s přípravou na výrobu, ale už teď bych se chtěl zeptat na to, co by se vám případně líbilo ve vaší sbírce. Protože se bude jednat o sériovou výrobu, nebude hned možné dělat víc variant podvozků. Proto bych rád věděl o který typ podvozku eventuelně s kabinou bude největší zájem.
S pozdravem,
Pepa D.
Tak to je úžasná zpráva, pokud se to povede tak moc gratuluju. Za mě osobně bych měl zájem o 8x8 Tatra 813 (případně 815), včetně kabiny, případně dalších karosářských dílů (ideálně v trucktrial úpravě). Nicméně samozřejmě bude záležet na ceně, a ještě více na kvalitě. Pokud - jak předpokládám - by kvalita byla špičková včetně celokovového podvozku, pak myslím není problém akceptovat i celkem vysokou cenu (rámec úmyslně neuvádím, nicméně vnímám tak částku od 30.000 výše). Rozhodně mě to zajímá, takže se připisuji na virtuální seznam.Jozef Dojčar píše:Vážení přátelé a kolegové.
S pozdravem,
Pepa D.
Navíc, výhodou by bylo, pokud by auto bylo v rozsypu jako stavebnice, modelové měřítko 1:10 až 1:14.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Tak to je úžasná zpráva, pokud se to povede tak moc gratuluju. Za mě osobně bych měl zájem o 8x8 Tatra 813 (případně 815), včetně kabiny, případně dalších karosářských dílů (ideálně v trucktrial úpravě). Nicméně samozřejmě bude záležet na ceně, a ještě více na kvalitě. Pokud - jak předpokládám - by kvalita byla špičková včetně celokovového podvozku, pak myslím není problém akceptovat i celkem vysokou cenu (rámec úmyslně neuvádím, nicméně vnímám tak částku od 30.000 výše). Rozhodně mě to zajímá, takže se připisuji na virtuální seznam.
Navíc, výhodou by bylo, pokud by auto bylo v rozsypu jako stavebnice, modelové měřítko 1:10 až 1:14.
[/quote]
Po předběžném rozhovoru s majitelem firmy by cena modelu neměla přesáhnout 30 000,- ale to se takhle dopředu těžko odhaduje. Pokud chceme aby model nebyl příliš drahý a mohli si ho pořídit i finančně méně zajištění zájemci nemůžeme jít cestou kovového podvoku. Spíš budeme hledat vhodný vysokopevnostní plast. Každopádně konstrukce modelu nevylučuje možnost nabídky jako stavebnice.
Měřítko bude stejné v jakém jsou kamiony Tamiya - 1 : 13,5.
Po předběžném rozhovoru s majitelem firmy by cena modelu neměla přesáhnout 30 000,- ale to se takhle dopředu těžko odhaduje. Pokud chceme aby model nebyl příliš drahý a mohli si ho pořídit i finančně méně zajištění zájemci nemůžeme jít cestou kovového podvoku. Spíš budeme hledat vhodný vysokopevnostní plast. Každopádně konstrukce modelu nevylučuje možnost nabídky jako stavebnice.
S cenou je to myslím jasné, holt se uvidí podle finální kalkulace. Jen ohledně toho plastu, možná by bylo dobré mít na výběr - jedna alternativa kombinace plast/kov a druhá celokovová, pokud to výrobní možnosti dovolí.Po předběžném rozhovoru s majitelem firmy by cena modelu neměla přesáhnout 30 000,- ale to se takhle dopředu těžko odhaduje. Pokud chceme aby model nebyl příliš drahý a mohli si ho pořídit i finančně méně zajištění zájemci nemůžeme jít cestou kovového podvoku. Spíš budeme hledat vhodný vysokopevnostní plast. Každopádně konstrukce modelu nevylučuje možnost nabídky jako stavebnice.
Tak tahle zpráva mě docela potěšila, protože ve vzdálené budoucnosti plánuju nákup tatry. Preferoval bych podvozky 8x8 nebo 4x4. S vyžší cenou se počítat musí, jelikož výrobce bude chtít zcela jistě něco vydělat. Nebylo by špatné kdyby výrobce nabízel k podvozku i přikoupit rám, kabinu apod, a v konstrukci rámu by se počítalo i se zabudováním 3st převodovky a serv. No prostě aby si zkušený modelář mohl koupit pouze podvozek a ostatní věci dodělal sám a nezkušený si ostatní věci potřebné pro sestavení modelu mohl dokoupit. Přeji hodně úspěchů při realizaci.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Předpokládal jsem, že podvozky 8x8 budou mít převahu takže nejspíš zvítězí Tatra 813 8x8 KOLOS. Zatím nedokážu říct jaké technologie budou při výrobě použité, ale vše záleží na propočtech ceny a jestli se aspoň vrátí vynaložené investice (a nebudou to desetitisíce).Lukas M píše:Tak tahle zpráva mě docela potěšila, protože ve vzdálené budoucnosti plánuju nákup tatry. Preferoval bych podvozky 8x8 nebo 4x4. S vyžší cenou se počítat musí, jelikož výrobce bude chtít zcela jistě něco vydělat. Nebylo by špatné kdyby výrobce nabízel k podvozku i přikoupit rám, kabinu apod, a v konstrukci rámu by se počítalo i se zabudováním 3st převodovky a serv. No prostě aby si zkušený modelář mohl koupit pouze podvozek a ostatní věci dodělal sám a nezkušený si ostatní věci potřebné pro sestavení modelu mohl dokoupit. Přeji hodně úspěchů při realizaci.
Už teď můžu vyloučit použití jiné převodovky než tatrovácké, ale řešení je vcelku jednoduché. Kdo bude chtít opravdu trialový speciál může použít místo samotného elektromotoru elektromotor s planetovou převodovkou a rázem se stane z auta šnek.
VýtečněPředpokládal jsem, že podvozky 8x8 budou mít převahu takže nejspíš zvítězí Tatra 813 8x8 KOLOS. Zatím nedokážu říct jaké technologie budou při výrobě použité, ale vše záleží na propočtech ceny a jestli se aspoň vrátí vynaložené investice (a nebudou to desetitisíce).
Už teď můžu vyloučit použití jiné převodovky než tatrovácké, ale řešení je vcelku jednoduché. Kdo bude chtít opravdu trialový speciál může použít místo samotného elektromotoru elektromotor s planetovou převodovkou a rázem se stane z auta šnek.
Ještě jedna neskromná otázka, pokud se rozhodneš stavět ve "větším", v jakém časovém horizontu to plánuješ, žena chce na dovolenou, tak aby byla připravena na změny :-)))
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Já bych na tvém místě dopřál ženě dovolenou a pak budeš mít určitě volnější ruku.Flare píše:
VýtečněJak psal kolega, příprava na instalaci elektroniky asi je samozřejmostí, nicméně trialové "úpravy" už si asi každý udělá po svém, ale nebránil bych se nákupu i celého kitu včetně rámu, atd.
Ještě jedna neskromná otázka, pokud se rozhodneš stavět ve "větším", v jakém časovém horizontu to plánuješ, žena chce na dovolenou, tak aby byla připravena na změny :-)))
Jak už jsem psal, sériové výrobě bude ještě předcházet řada jednání s různými výrobci a bude se muset vyřešit spoustu technických otázek co jak a z čeho vyrobit. Nejspíš to bude trvat ještě několik měsíců. Vše je zatím s otazníkem.
To byla legrace, asi by mě vyhodila i se všema těma modelama z bytu, když by to ohrozilo dovolenouJozef Dojčar píše: Já bych na tvém místě dopřál ženě dovolenou a pak budeš mít určitě volnější ruku....
Tak ale doufejme, že to dopadne, pokud je třeba nějak pomoct, tak myslím, že je nás tu dost, co nějak se dá přiložit ruka k dílu ... osobně Ti můžu pomoci třeba pak s komerčním webem, eshopem, ASP, atd. ...
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Děkuji za nabídku. Dobrá známost se může někdy hodit. :wink:Flare píše:
To byla legrace, asi by mě vyhodila i se všema těma modelama z bytu, když by to ohrozilo dovolenouVšak to asi i ostatní znají :D
Tak ale doufejme, že to dopadne, pokud je třeba nějak pomoct, tak myslím, že je nás tu dost, co nějak se dá přiložit ruka k dílu ... osobně Ti můžu pomoci třeba pak s komerčním webem, eshopem, ASP, atd. ...
Taky doufám, že to všechno dobře dopadne, ale radši ještě zůstávám nohama na zemi.
Zdravím a přeju úspěch při jednáních. Stát oběma nohama pevně na zemi je dobré. Já jsem již nejeden kolotoč ohledně výroby různých modelů zažil a vím o co jde. Pokud dotyčné firmě nepůjde jenom o zisk, pak je reálná šance že by to mohlo vyjít, pokud bude kalkulovat hlavně se ziskem, pak jsou vložené investice a hlavně jejich návratnost na dlouhou dobu. A to je v současné době hodně riskantní, bohužel nás rýžový přátelé válcují na všech frontách. Držím palce.
j.p.m
j.p.m
j.p.m
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Moc děkuju za podporu. Z prvních rozhovorů s majitelem firmy to vypadá, že to bere sportovně a chce rozšířit náš trh o české značky nákladních aut. A já se budu modlit, aby si nás rýžový přátelé při této činnosti nevšimli.j.p.m píše:Zdravím a přeju úspěch při jednáních. Stát oběma nohama pevně na zemi je dobré. Já jsem již nejeden kolotoč ohledně výroby různých modelů zažil a vím o co jde. Pokud dotyčné firmě nepůjde jenom o zisk, pak je reálná šance že by to mohlo vyjít, pokud bude kalkulovat hlavně se ziskem, pak jsou vložené investice a hlavně jejich návratnost na dlouhou dobu. A to je v současné době hodně riskantní, bohužel nás rýžový přátelé válcují na všech frontách. Držím palce.
j.p.m
Re: Prosim o komentar
A tak nejsem sám :)
Také tedy přihodím svoji trošku do mlýna.
Komentář nemám, spíš dotaz. Jak vidno, taky něco podobného kutím (sice větší měřítko a spalovák, ale princip stejný :)) a zajímalo by mě jak máš co řešené. Mohl by jsi vystavit další detaily podvozku, atd? Pro inspiraci :).
PS: Co používáš za software?
-
Fugas
-
havlicekman
- Nováček na fóru
-
Fugas