RCTT Praha - Letní pohár 2012

Klubové RC Truck trialové závody na Mořině
Odpovědět
klasek
Junior člen fóra

Re: RCTT Praha - Letní pohár 2012

Příspěvek od klasek »

Flare píše:Budou - az to prepisu do kompu :-)

:( :( tak už????
Mitsubishi Pajero CC-01 Carbon + na plaťáku Škoda 130RS a OCTAVIA RSCARBON
Man Red Bull TGA.CC-01-Truck Trial special,Ford Aeromax Red Bull
MB Race truck, Man 8x8 kontainer, Gigaspace tandem v krabici,
ŠKODA 400-XENA
KOMPLETNÍ SERVIS VW - 606165243
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

ještě ne :-D
/Flare

Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
marek jk
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od marek jk »

Mam prosím jeden dotaz,je možné přihlásit se do S2 v polovině roku a odjezdit zbytek závodů?
RCTT Fox-S3
RCTT Oshkosh- S1

http://mara126.rajce.idnes.cz/
j.p.m

Příspěvek od j.p.m »

To není žádný problém, přijít můžeš kdykoliv, i když už asi neuděláš moc bodů. Naše ježdění je ale hlavně !!! o zábavě a " medaile a poháry jsou až na prvním místě" :skleb

j.p.m
j.p.m
marek jk

Příspěvek od marek jk »

tak to je super,tak už jenom rychle doladit auto
RCTT Fox-S3
RCTT Oshkosh- S1

http://mara126.rajce.idnes.cz/
klasek
Junior člen fóra

Příspěvek od klasek »

Flare píše:ještě ne :-D

:rofl fákkkt jo..... všimnul jsem si :roll:
Mitsubishi Pajero CC-01 Carbon + na plaťáku Škoda 130RS a OCTAVIA RSCARBON
Man Red Bull TGA.CC-01-Truck Trial special,Ford Aeromax Red Bull
MB Race truck, Man 8x8 kontainer, Gigaspace tandem v krabici,
ŠKODA 400-XENA
KOMPLETNÍ SERVIS VW - 606165243
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Tak výsledky jsou na webu, bohužel v kategorii S1A počítač odhalil chybu součtu ovlivňující pořadí na 3. a 4. místě ... bude napraveno na příštím závodě, za to se omlouváme.
/Flare

George
Nováček na fóru

Příspěvek od George »

Tak jsem se sem zase po dlouhé době podíval :D
To,že jsem v zimě nejezdil nemělo opravdu s pravidly nic společného.Prostě nebylo tolik času a aby jsme jezdili ve dvou nebo ve třech nemělo smysl.Teď v sobotu už také konečně dorazím -biggrin -biggrin.Pravidla jsou v pohodě.já se přizpůsobím všemu a je mi jedno jestli má auto rám nebo ne(na jízdu to nemá absolutně vliv).Malá kabina s rámem je třeba výhodnější než velká bez rámu.
Takže můj názor je,že koeficient kvůli rámu je blbost.Jde o ruce a hlavu -biggrin .
Vzhledem k maketovosti by se mi víc líbilo,aby rám na autě musel být,ale bohužel v jiných státech to berou jako ježdění s nákladními auty v terénu a ne jako maketový truck trial.
K té účasti ve více kategoriích jde hlavně o to,když by k nám přijeli z Rakouska nebo z Německa aby se jim zbytečně nedělaly problémy.Když přijedu do Rakouska taky nikdo neřeší zda mám auto podle jejich pravidel nebo ne.Vejdeš se do branky,chceš si s námi zajezdit,zaplať startovné a můžeš jet.Nějaké koeficienty tam neřeší a nikdo není nasranej :D ,že je třeba předjedu.Je to hlavně o jednoduchosti pravidel.Auta přibližně stejně velká,daná pouze minimální šířka,kabina z plastu od Brudera,z papíru nebo z lexanu a pak už není co řešit.
Když už k nám přijedou z Rakouska a každý bude mít pět autíčektak tak si s nimi chce zajezdit.Přijde mi nefér jim říci,že u nás můžou jezdit jenom se dvěmi.Pokud zaplatí startovné za pět aut,tak ať s nimi jedou.Hodnoceni budou buď podle kategorií(když bude dostatečný počet účastníků) nebo podle dosažených bodů s jednotlivými auty.
Píšu to proto,aby jsme nevypadali blbě až sem přjedou.My jezdíme na závody k nim a necítíme,že by nás tam nechtěli.Když se nás ptali,zda by nemohli přijet sem,museli jsme jim řikat že ano,ale že musí mít rám(někteří ho mají,jiní ne).To teď odpadlo,tak očekáváme,že někdo z nich na některý z dalších závodů dorazí,ale nechtěl bych aby to vypadalo,že je tu nechceme.Asi nemá smysl o tom diskutovat tady,ale případně to řešit až na místě pokud přijedou. :D
Jo a mluvím o S1.Velký auta nejezdím,tak do nich nemluvím :D
(není to proti ničemu a nikomu,jsou to jenom moje postřehy a připomínky)

Jirka
Střelec

Příspěvek od Střelec »

....
Naposledy upravil(a) Střelec dne 11 kvě 2012 11:48, celkem upraveno 2 x.
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Sakra. To už i rc trialu máme lobing, kapříky a jinou havěť......

Klucí, doba kdy většina "držela hubu a krok" už je pryč.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Karel Griessl
Senior člen fóra

Příspěvek od Karel Griessl »

To Jirka::.Pravidla jsou v pohodě.já se přizpůsobím všemu a je mi jedno jestli má auto rám nebo ne(na jízdu to nemá absolutně vliv).Malá kabina s rámem je třeba výhodnější než velká bez rámu.
Takže můj názor je,že koeficient kvůli rámu je blbost.Jde o ruce a hlavu

Jiří, v tomhle bodě nemáš vůbec pravdu,že ochranný rám nemá vliv.Já ho sundal z Liazky a jízdní vlastnosti byly úplně jinde ať už se jedná o váhu nahoře,a nebo o zkroucení nosného rámu.A to mám ochranný rám z hliniku,tak že váha opravdu malá a vliv to stejně mělo.Tady jde možná spíš o to,že vy v S-1 používáte ochranný rám z plastových trubiček a tady to možná tak velký rozdíl nebude.Ale u nás u velkých kategorií:: S-2 a S-3 ten rozdíl je velikej.
Karel
Karel Griessl
RC Truck Trial-MOUCHOD, RC Truck Trial-Liaz, RC Truck trial - AVIA Future, crawler Bully, expediční Toyota Hilux, RC helicopters, RC Truck trial Praga V3S, Tatra Jamal - Dakar 2012,
http://www.teamairspeed.com
George
Nováček na fóru

Příspěvek od George »

OK. Karle máš pravdu. :D Já už to nechtěl dál rozepisovat.Opravdu v případě S1 a rámu z plastových trubiček to není takový rozdíl. U větších aut s rámem z kovu to je už hodně znát.Já uvažuju vše v rozměrech S1 o které mi jde. S větším autem sem Rakušané a asi ani Němci nepřijedou.
Karel Griessl
Senior člen fóra

Jsem rád,že si rozumíme. :D
Karel Griessl
RC Truck Trial-MOUCHOD, RC Truck Trial-Liaz, RC Truck trial - AVIA Future, crawler Bully, expediční Toyota Hilux, RC helicopters, RC Truck trial Praga V3S, Tatra Jamal - Dakar 2012,
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Jaký kapříci zase? :-D
/Flare

JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Střelče, Střelče.

Nebyl ten původní příspěvek trochu jinej?

Ale zpět k danému problému. Celej tento humbuk je jen kolem kategorie S1. Múj podvozek původně jezdil z kabinou civilní Tatry 810 s rámem. Po výměně za pacéřovou boudu se jízdní vlastnosti rozhodně nezlepšili. Rozkmitaná hmota hranaté široké a vysoké pancéřové kabiny je prostě znát. Ale protože už znám její nectnosti, tak se snažím jezdit tak, abych se do krize nedostával. Vždy se snažím mít něco co není tuctové. Kdybych chtěl nějakou výhodu, tak na podvozek udělám třeba V3S ještěrku. Nebo třeba kabinu nějakého Američana. Ty mají skoro všichni ouzké kabiny vůči rámu se širokýma blatníkama. Ale přiznám se, že jsem se k RC trialu nedostal od velkého trialu. Takže to prostě vidím trochu jinak a některé myšlenkové pochody prostě nechápu.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
George
Nováček na fóru

Příspěvek od George »

No myslím,že jsem taky ráno četl od střelce něco jinýho :D
Karel Griessl
Senior člen fóra

Tak nevím,co si mám o všem myslet co se týká kategori S-1.Aleš se snažil vyjít vstříc ohledně ochranných rámů.V poslední době se mi ozývají závodníci z kategori S-1,že to povolení aut bez rámů byla chyba,že jezdíme Český trucktrial po vzoru velkého a že tam ty rámy prostě patří.To je i můj názor!!!!!!!!!!!! Prý se utvořila skupinka pár závodníků,co jezdí do ciziny a ty se snaží prosadit pravidla cizích států u nás,bez ohledu na zbývající část jezdců.A to se mi také nelíbí,proč sem tahat cizí pravidla,jezdíme v Čechách a podle velkého trialu. Tak že, doporučuji všem, co se to nelíbí,ať to neříkají na závodech mě,nebo Baterflymu,ale ať to napíší sem do fora.Šuškáním se nic nevyřeší pro ostatní většinu.
Asi by bylo dobré,aby se všichni S-1 na závodech sešli a tam si o všem promluvili,co vůbec chtějí a co ne...
Dík Karel
Karel Griessl
Aleš Papoušek

Příspěvek od Aleš Papoušek »

Pro Jirku (George): už snad několikrát to tu bylo napsáno, že závody na Mořině jsou otevřeny pro všechny a záměrně snad nikoho nediskriminujeme. Svedčí o tom snad i to, že jsme přes velké diskuze v klubu (stále považujeme RC truck trial za český a maketový podle velkého trialu) povolili auta bez ochranného rámu právě z toho důvodu, aby sem mohli jezdit i zahraniční jezdci. A protože se stále snažíme ctím velký trial, tak jsme udělali kompromis, absenci rámu jsme povolili pouze pro S1 a po vzoru pravidel platných od 01/2011 v Mariánských Lázní jsme zavedli koeficient včetně převzetí výše samotného koeficientu (bod 4.10 Handicapy +0,2 - model neosazený ochranným rámem).
Ohledně startu více aut v závodě - teoreticky může jeden závodník přihlásit pět modelů, tj. obsadit každou kategorie, která se jede na Mořině. A to je dokonce více než co povolují již zmiňovaná pravidla (bod 4.8 Dvojitý start - 2 závodníci se stejným autem nebo jeden závodník se dvema auty ve dvou ruzných
kategoriích). Myslím, že i takto je to formulováno v Německu.
Tím, že se na Mořině pořádají poháry pro různě velká auta, tak je to trochu odlišné od zahraničních závodů, kde se většinou jezdí jen v jedné šířkové kategorii a rozdělení je podle počtu náprav + prototypy. Je jasné, že je jednodušší postavit více aut o stejné šířce, ale jen s rozdílným počtem náprav, než stavět šířkově rozdílná auta. Taky mám dost modelů pro jednu kategorii a nedělám auta pro jinou. Tak to bude i se zahraničními jezdci. Nevím tedy, kde vzniká mylná informace, že jim nepovolíme vícenásobný start, ale povolíme a dokonce ve všech kategoriích, které se na Mořině jezdí. A když bude dostatek modelů, tak dojde i třeba na rozdělení S1B na šestikolky a osmikolky.
legenda S2, podle data výroby
Tatra 815 4x4, Tatra 137 4x4,Tatra 813 8x8, Praga UV80 4x4,
ZIL 131 6x6, LIAZ 150.261, Unimog 1350L, ZIL 3910, URO F2, GAZ
George
Nováček na fóru

Příspěvek od George »

OK.To pak jo. :D Já mám jenom na mysli pořád to,aby byly všude stejné podmínky.Co se rámu týče,tak pořád říkám,že bych raději aby musel být.Ale já se s Němci a Rakušany nedomluvím tak dobře,abych tam prosazoval rám a nikdo jiný nemá vůli jim to navrhnout. :?
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

Na našem národě je krásný, že se nakonec domluvíme, ale ta cesta, než se k výsledku dopracujem je prostě strašně spložitá a většinou i komická.
A k těm počtům aut. Až u nás budou platy jako v Rakousku a Německu, tak to se počty modelů budou rozrůstat jedna báseň. Prostě z jednoho průměrného českého důchodu si u nás dobrý model nepořídím.
Koukám na radarový data a asi to bude ráno na gumovky.
JW
P MARO59 - Unimog
S2 MARO59 - Bremach -
Odpovědět