projekt m35a2
Re: projekt m35a2
Větší kusy můžeš odřezat ostrým nožem, třeba odlamovací a konečný tvar doborusisit smírkovým papírem, to už ale bude víc bince. Pilkou to jde řezat taky ale ten binec kolem co je. Polystirén se také řeže odporovým drátem. Kdysy za mlada jsem ho měl v lupenkové pilce, napojil na to nabíječku na autobaterie a fungovaloto.
Pokud ještě nemáš polystyrén, tak si sežeň tvrzený - míň se droli. ve stavebninách ti prodaji i jednotlivé desky o rozměru 50 x 100 cm v tloušťkách po 1 cm. Pokud chceš ušetřit podívejse kde dělají zateplení domu tam je zbytku a zadarmo !!! No a já na lepení používal Herkules - to předpokládám víš, ale kyby náááhodou však víš,.....
Pokud ještě nemáš polystyrén, tak si sežeň tvrzený - míň se droli. ve stavebninách ti prodaji i jednotlivé desky o rozměru 50 x 100 cm v tloušťkách po 1 cm. Pokud chceš ušetřit podívejse kde dělají zateplení domu tam je zbytku a zadarmo !!! No a já na lepení používal Herkules - to předpokládám víš, ale kyby náááhodou však víš,.....
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Díky Jirko za pěkný popis práce.
NO tak nějak jsem to měl, akorát podomácky vyrobené a jako pracovní plocha mi sloužil stůl, ke kterému to bylo připevněné svěrkou. Otázkou je nakolik ekonomické by bylo tohle kupovat na jeden model?? Osobně bychto ořezal nožem a pak prousil smírkem je přitom sice trochu bince, ale když to po chvílích odsaješ vysavačem jdeto i v bytě.
sežeň si tzv.soklovej polystyren,jsou to ty barevný desky a na tuhle práci bude asi nejlepčí,nebo použij montážní pěnu
poliš je dobrá volba... slepuju ho montážní pěnou.... řezat se dá lámacím nožem nebo pokud máš možnost udělat si odporovej drát a řezat to vlastně horkou strunou takovou řezačkou na poliš... taky sem vyděl pro malé užití řezačky vyměnit na klasické pájce na letování očko za ten drát a řezat to tím.. :-).... nebo nahřejvat ten lámací nůž plamenem nebo horkovzduškou...a ořezávat a ořezávat..... hlavně uklízet uklízet uklízet...:-)
marek ..: to je extrudovaný polistyrén. né soklový.... to by se ti tak krapet ve stavebninách smály....:-)
jde o to v jak kterejch stavebninách,já ho kupoval jako soklovej,ale máš taky pravdu a je to přesnější označení :yes
nic ve zlém ale byly to teda kret..... protože soklovej není!!!!!!!!!!!!!!! to je jen zpatlanina prodejců... máš obyčejný,fasádní,střešní a extrudovaný.... ten fasádní se ted dělá ještě snad grafitový nebo co to je za příměs... menší tl materiálu lepší teplo... ale v pohodě :hand jen mě to tluče do očí.... :head
pak sou speciály do betonu podlah pod topení a tak ale základ je tohle.. :-)
A co "polistyren" , ten tě do očí netluče?
Pánové prosím, než odešlete napsaný text, zkuste si to po sobě přečíst. Některé příspěvky, i když jsou třeba technicky zajímavé, jsou hrozné mluvnicky i gramaticky. Není to bolest jenom našeho fora, je to všude. Věnovat minutku či dvě přečtení si textu, přece nic nestojí.
Díky za pochopení.
j.p.m
Pánové prosím, než odešlete napsaný text, zkuste si to po sobě přečíst. Některé příspěvky, i když jsou třeba technicky zajímavé, jsou hrozné mluvnicky i gramaticky. Není to bolest jenom našeho fora, je to všude. Věnovat minutku či dvě přečtení si textu, přece nic nestojí.
Díky za pochopení.
j.p.m
j.p.m
jj svatá prostato ta gramatika.... máš pravdu předsedo... ale já se držím omluv..:-) gdyž se to ve škole učilo já chyběl... :-) vím není to omluva....
Nedá mito a musím reagovat na ty kret..... já si myslím, že dobrý prodejce musí správně odhadnout oco zakáznikovi jde, ikdyž nezná správný název. A pokud zákazník chce soklový polystyrén, tak ví jaký tam patří a neřeší slovičkaření. Takže si myslí že to není kre.... , ale osoba na správném místě. Jinou otázkou pak je, jestli ten co to kupuje pozná, jestli má opravdu to co chtěl.........kelwin píše:nic ve zlém ale byly to teda kret..... protože soklovej není!!!!!!!!!!!!!!! to je jen zpatlanina prodejců... máš obyčejný,fasádní,střešní a extrudovaný.... ten fasádní se ted dělá ještě snad grafitový nebo co to je za příměs... menší tl materiálu lepší teplo... ale v pohodě :hand jen mě to tluče do očí.... :head
sory ale soklovej polystyrej je fakt blbost.... to by pak mohly prodávat ještě ten co se dává do základových pasů a nebo co se tím zateplujou sklepy.. sklepní ne? ale to je jedno neřeš to...
Taky nemůžu nereagovat .............. běž teda dělat do stavebnin a tam můžeš poučovat zákazníky a třeba je zrovna nazvat kret.... když se ti budou snažit vysvětlit, že chtějí zrovna ten polyš co je díky svejm vlastnostem vhodnej hlavně na sokly :mrk
Určitě přijdou rádi znovu nakupovat :chuckle
Opravdu řešíš pro toto téma velmi podstatnou věc
Určitě přijdou rádi znovu nakupovat :chuckle
Opravdu řešíš pro toto téma velmi podstatnou věc
Pánové, tak to zase uklidníme. Tohle téma není o stavebninách. Děkuji.
/Flare
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
omlouvám se všem které sem pobouřil nahněval nebo tak něco.... ale já ty terminologie o tomhle fakt neznám a nikdo v mém okolí.. tak ještě jednou OMLOUVÁM SE!!!!!!!!!!!!!! :hand
Odporovou pilou. Při troše zručnosti se dá udělat i doma
No za mejch mladejch let jsme dělali řezačky na principu rámové pily. Stačili na to čtyři klacky a špagát na vypínání. Velikost se dělala na míru, tj. od několika centimetrů po délku násady na smetáky. Vyrobeno okamžitě, náklady takřka žádné, funkčnost maximální.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Zdravím, tak jsem si zašel do obi se podívat na polystyrén jestli mají a kolik stojí. Když jsem viděl že mají různé druhy a skoro za darmo tak jsem neodolal a hned jsem si koupil desku 10X50X100 a stála 6 kč. :) Tak a teď mě čeká měření rýsování a řezání snad to moc nezkazím. :)
no vidíte,a to tady byla přednáška o polystyrénech.Pavel to vyřešil nejlépe.
VW Samba jezdí
Cross Tiger jezdí
Tatra 815-7 BOR 42 ve výstavbě
http://cracken.rajce.idnes.cz/Stavba_Tatry_2
Cross Tiger jezdí
Tatra 815-7 BOR 42 ve výstavbě
http://cracken.rajce.idnes.cz/Stavba_Tatry_2