Začínám

Návody a rady pro stavbu, postupy, materiály, zkušenosti.
Tom
Nováček na fóru

Začínám

Příspěvek od Tom »

Chtěl bych někoho požádat zda je ochoten poskytnout mi podrobné plány na stavbu RC trial auta, nebo aspoň poradil kde se dají plány získat. Začínám a rád bych si auto postavil sám. Předem všem děkuji za ochotu
Robert Seltz
Senior člen fóra

Příspěvek od Robert Seltz »

No já začínal tím ,že sem koupil Twina asi rok sním jezdil normálně a pak sem dal hliníkovej rám a větší servo a tak různě postupně a pomalu upravoval.A nikdy sem si žádný plány ani nekreslil... no snad nejsem jedinej kdo to dělá jen tak z hlavy :oops:
MAN SX2000 8x8 (Připraven na letní sezónu 2085)
Zbyšek
Nováček na fóru

Příspěvek od Zbyšek »

Nechtěl jsem zakládat zbytečně nové téma a tak své začátečnické dotazy dám sem:

První dotaz se týká pneumatik. Potřebuji pneumatiky 160x60mm traktorovitého vzoru (nebo co nejpodobnějších rozměrů). Průměru by vyhovovaly Black Phantom od Carsona, ale jsou dost široké. V případě nouze asi stejně skončím u nich. Celkem by se daly i GT Monster které jsou v seznamu na webu zařazeny pod Associated, ale ty jsem nikde nenašel. Phantomy jsou aspoň běžně k sehnání.
Další dotaz patří k vyvíječi kouře. Potřeboval bych něco co by imitovalo kouř z výfuků. Něco jako se používá na mašinkách nebo podobně. Nejlepší by bylo aby to bylo regulovatelné elektronicky aby se kouřilo pouze při jízdě, tedy při příchodu proudu na motor.
Díky za odpovědi
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Zbyšek píše:Nechtěl jsem zakládat zbytečně nové téma a tak své začátečnické dotazy dám sem:

První dotaz se týká pneumatik. Potřebuji pneumatiky 160x60mm traktorovitého vzoru (nebo co nejpodobnějších rozměrů). Průměru by vyhovovaly Black Phantom od Carsona, ale jsou dost široké. V případě nouze asi stejně skončím u nich. Celkem by se daly i GT Monster které jsou v seznamu na webu zařazeny pod Associated, ale ty jsem nikde nenašel. Phantomy jsou aspoň běžně k sehnání.
Další dotaz patří k vyvíječi kouře. Potřeboval bych něco co by imitovalo kouř z výfuků. Něco jako se používá na mašinkách nebo podobně. Nejlepší by bylo aby to bylo regulovatelné elektronicky aby se kouřilo pouze při jízdě, tedy při příchodu proudu na motor.
Díky za odpovědi
K pneumatikám - celkem běžně někteří pneumatiky rozpůlí a následně vulkanizačním lepidlem slepí, přičemž dovnitř se vloží další použek gumy. Možná by se dalo použít na ty široké gumy tohoto postupu. Již se to tu probíralo.

Generátor kouře tu ještě nebyl tedy 8)
Jozef Dojčar
Expert fóra

Příspěvek od Jozef Dojčar »

Vyvíječ kouře se dá koupit na http://www.hobbyteam.cz ale nevím přesně v jaké kolonce se nachází.
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Jozef Dojčar píše:Vyvíječ kouře se dá koupit na http://www.hobbyteam.cz ale nevím přesně v jaké kolonce se nachází.
Tady: http://www.hobbyteam.cz/script/popis.as ... 24&Okruh=3
Zbyšek
Nováček na fóru

Příspěvek od Zbyšek »

No, s těma pneumatikama uvidím teda. A k tomu kouři - nevíte někdo jak to funguje? zajímá mě hlavně jestli se to nějak neusazuje na okolí a nebo nedělá nějaký nepořádek. Bude okolo toho elektronika, i když ne v úplné blízkosti. Taky jestli někdo netuší jaké množství kouře a jak dlouho to umí udělat. Ale jelikož se to tu teda ještě neprobíralo, taka asi jedině koupit a zkusit.
Jinak díky za rady.
Tony
Nováček na fóru

Příspěvek od Tony »

Dobrí dem sem Tomáš Jakubik je mi 12 let a chtel bych začit delat trial mam serijovje delaneho Hammra H2 a chci ho sprevodovat jak to mam udelate díky moc
Martin Františák
Nováček na fóru

Příspěvek od Martin Františák »

Tak napiš jaký má ten hummer rozvor, rozchod ,světlou výšku a v jakým je mněřítku
Martin
Flare
Administrátor

Příspěvek od Flare »

Tony píše:Dobrí dem sem Tomáš Jakubik je mi 12 let a chtel bych začit delat trial mam serijovje delaneho Hammra H2 a chci ho sprevodovat jak to mam udelate díky moc
Tony, myslím, že ve dvanácti už bys měl být schopen psát spisovně česky, tohle je hrůza ...
Tony
Nováček na fóru

Příspěvek od Tony »

Rozvor kol 19cm
Rozchod je 13cm Meřitko asy 1:10 Světlá výška je 5cm TONY
Tony
Nováček na fóru

Příspěvek od Tony »

Tatka našel na model bazaru Auto Cross Tiger 4x4 1:10. hodilo by se na trial Tady je stranka:http://inzerce.modelbazar.cz/%21%21%21- ... %21/90389/
Dugles
Nováček na fóru

Příspěvek od Dugles »

Cau, tak sem se s tatkou rozhdl si taky něco postavit, bude to náš první trialový stroj ale máme zkušenosti z TA01 aTB02, chci se zeptat jestli by se našel nějaký BRŇÁK který by byl ochoten nám poradit... díky moc a prosím ozvěte se někdo (ICQ, mail, SZ jak chcete)
Tony
Nováček na fóru

Příspěvek od Tony »

Doglest ty si taky nováček ??? :twisted:
Jozef Dojčar
Expert fóra

Já jsem taky z Brna, ale o trialu toho moc nevím.
Fugas

Příspěvek od Fugas »

Jozef Dojčar píše:Já jsem taky z Brna, ale o trialu toho moc nevím.

Chcel by som sa Vas spytat ci v Brne neviete odporucit neakeho predajcu ozubenia vhodneho pre rc 1:10.
Dakujem
Jozef Dojčar
Expert fóra

Já osobně mám všechny převody dělané na míru, ale poptával jsem se v Teatechniku http://www.teatechnik.cz kde mají širokou nabídku nejenom převodů. Akorát to bylo všechno moc velké na moje Tatry.
Dugles
Nováček na fóru

Příspěvek od Dugles »

Tony píše:Doglest ty si taky nováček ??? :twisted:
Jo no tak nějak ns to ted chytlo:) doufám že se to aji povede...

Jozef Dojčar píše:Já jsem taky z Brna, ale o trialu toho moc nevím.
Tak to mysim ani nevadí, mě spíš zajímaj diferenciály... sem toto forum prolitl, mno možná až moc rychle :) ale nenašel sem co sem potřeboval (nebo že bych to nepochopil? :) ) tak bych se chtěl buď s Váma nebo někym jiným z brna domluvit jestli bych se nemohl podívat... <mno>
Dugles
Nováček na fóru

Příspěvek od Dugles »

jo a taky jesli by mi někdo nemohl poskytnout nějaké nárysy, bokorysy...
Jozef Dojčar
Expert fóra

Klidně přiď. Třeba tento víkend 8.-10. 12. se konají na brněnském výstavišti vánoční trhy a my tam budeme v pavilonu "E" předvádět naše modely v akci.
Odpovědět