Ano a ano ;) , ale nejdřív tak za půl roku. Předně chci ale tento prototyp dotáhnout i po hardwarové stránce do konce (pořádný tišťák a schovat to pod kapotu celé).dunga píše:Zajímavé myšlenka, výborné provedení :yes Plánuješ to v budoucnu třeba v nějaké malé sérii pustit do oběhu, mezi dychtivé tatrováky?? Případně obměněné i pro další motory? :)
Tatra 130
Re: Tatra 130
:) díky. Vymýšlel jsem to rok, jen posloucháním motoru T108 jsem strávil 14 dní, vlastně od té doby, co jsem se v Kolíně vozil v T128. Ta simulace není úplně jednoduchá, navíc motor je kupodivu strašně nepravidelná věc!Michal Boček píše:To je úplně luxusní:D :yes :wink:
Už mě napadlo že generovat zvuk motoru musí jít i přímo softwarově a ne jen přehráváním smyček, ale vůbec sem netušil jak to realizovat.
A ještě otázka - jde ten program přenastavit i na jiné motory ?
Jiné motory by to asi taky zvládlo, ale abych to upočítal, tak je to hodně šité na míru motoru T108. Ale jde to přeparametrovat a přeložit pro ladění něčeho jiného.
Pozn.: motor Tatra 108 je označení pro osmiválec, který se vyskytoval v Tatře 128, 130, 131 a 500HB
No super zvuk!!!
Až bude k mání T813, hlásím se taky :mrk
Tady malá ukázka: http://www.rc-trucker.com/video/Clip-tatra813.mp3
Až bude k mání T813, hlásím se taky :mrk
Tady malá ukázka: http://www.rc-trucker.com/video/Clip-tatra813.mp3
Hanys
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom
"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
rctruckercom@seznam.cz
http://www.rc-trucker.com
http://www.youtube.com/rctruckercom
"Není problém něco vyrobit, jen je potřeba nejdřív přijít na to jak...?"
Pěkně zpracovaný zvuk. Sám budu mít zájem o T 813 do projektu který se pomalu rýsuje.
j.p.m
j.p.m
j.p.m
Já bych chtěl do T 815. :mrk
VW Samba jezdí
Cross Tiger jezdí
Tatra 815-7 BOR 42 ve výstavbě
http://cracken.rajce.idnes.cz/Stavba_Tatry_2
Cross Tiger jezdí
Chlapi, je vám jasné, že budete potřebovat jeden volný kanál na řazení ;) ? Já to mám na vysílačce v druhé ose na páce plyn-brzda, což bylo předtím ovládání dopředu-dozadu. A taky rozjezd "tři sta z místa" se stane minulostí - T130 teď udělá těch svých "70 km/h" tak za minutu a půl (pětku jsem tam měl zatím jen jednou, v terénu je to skoro pořád malá jednička).
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Perfektní Davide, to nemá chybu. Jak je vidět asi budeš mít o zakázky postaráno.
No mám 6ti kanálovou Optic6 vysílačku tak do ní by se to dalo snad nacpat,a s elektronikou mě snad pomůžou šikovní kamarádi. :D
VW Samba jezdí
Cross Tiger jezdí
Cross Tiger jezdí
Díky, Pepo ;) . Ohlas takového rozsahu jsem skutečně nečekal a mám z toho upřímnou radost.Jozef Dojčar píše:Perfektní Davide, to nemá chybu. Jak je vidět asi budeš mít o zakázky postaráno.
Vzpomínáš, jak jsem Ti v Březůvkách (2010) ráno na terase u Michala líčil, že se ventilátory T111 a T138 liší frekvencemi? To jsem byl ve fázi poslouchání motoru a už existoval hotový hardware ;) .
S tímto asi není problém, spíš je třeba si dobře rozmyslet, na kterou páku si to dáš, aby ti to padlo dobře do ruky. Ono obracet vysílačku v ruce kvůli přeřazení by nebylo moc praktické ;) .tangokeš píše:No mám 6ti kanálovou Optic6 vysílačku tak do ní by se to dalo snad nacpat,a s elektronikou mě snad pomůžou šikovní kamarádi. :D
-
Karel Griessl
- Senior člen fóra
Tak teda pane s velkým P. To co nedokazal pořádně nasimulovat výrobce zvukových modulů,to dokáže udělat Čech a v domácích podmínkách.Kolobouk dolů!!!!!!!!!!!
Jinak, já starý Liazák budu mít zájem o motor Lízy. :yes
Jinak, já starý Liazák budu mít zájem o motor Lízy. :yes
Karel Griessl
RC Truck Trial-MOUCHOD, RC Truck Trial-Liaz, RC Truck trial - AVIA Future, crawler Bully, expediční Toyota Hilux, RC helicopters, RC Truck trial Praga V3S, Tatra Jamal - Dakar 2012,
http://www.teamairspeed.com
RC Truck Trial-MOUCHOD, RC Truck Trial-Liaz, RC Truck trial - AVIA Future, crawler Bully, expediční Toyota Hilux, RC helicopters, RC Truck trial Praga V3S, Tatra Jamal - Dakar 2012,
http://www.teamairspeed.com
To rozhodně ne! No,ale na to je zatím čas,nejdřív musí stát auto na kolech a být připraveno na vdechnutí života. :rofl
VW Samba jezdí
Cross Tiger jezdí
Cross Tiger jezdí
tak ja jdu jeste rychle napsat jeziskovi :)
buggy: TD410, Asso B4.1
offroad: SCX10 Honcho kit
ve vyhledu: Tatra dakarka
offroad: SCX10 Honcho kit
ve vyhledu: Tatra dakarka
Krása. A když už tu každý píše, co by rád do toho dvého mazlíka, tak i vejtřaska má hezký zvuk... no nééé snad?

"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
opravdu povedený :clap :clap :clap ,případně bych měl taky zájem o zvuk,, řádně naturbovaný liazky"
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Nádhera :yes , taky bych měl možná zájem o zvuk lízky.
CNC frézování, 3D tisk -------- culen.jakub@gmail.com ----------
Radši jsem celé vlákno nechtěl dočíst do konce.Bylo mi jasné,že zájemci o takto luxusní zvuk budou.Opravdu krásná práce.Jsi jednička. 
Stan
Když jsem v lednu 2011 objevil, že bystřický Tatraklub již několik let pravidelně pořádá silvestrovské terénní vyjížďky, měl jsem o programu na konec roku v podstatě rozhodnuto (navíc ještě když k tomu mám i vhodné přibližovadlo). Jen jsem ještě netušil, že nepojedu sám ;) .
Silvestrovské ráno nás přivítalo nádhernou modrou oblohou a ostrým sluncem. K ránu navíc napadlo pár centimetrů čerstvého sněhu. Podmínky prostě ideální, přímo stvořené pro ukořistění aspoň jedné sněhové fotky pro PF2012.
Sraz (víceméně) historických vozidel byl určen okolo 10. hodiny. Na parkovišti se postupně sjely čistokrevné teréňáky UAZ, GAZ, Avia (Holba), Suzuki, dokonce přijela i hasičská Tatra 805 a Praga V3S (což bylo pro organizátory asi největší překvapení). Dorazilo i několik nadšenců na motocyklech. Můj LandRover sice úplně nesplňoval doporučené stáří 25 let (v březnu mu bude teprve 22), ale byly zde i novější vozy.
Největším zážitkem pro nás byla vlastní jízda terénem. Po zasněžených polních a lesních cestách jsem jel s LR vůbec poprvé. Upřímně jsem byl překvapen, co LR na de-facto silničních gumách všechno zvládne. Základem byla samozřejmě správná volba stopy a rychlosti jízdy. Jak se praví v jednom z historických instruktážních videí LR - "jeďte, co možná nejpomaleji, ale zároveň tak rychle, jak je potřeba". Pak je také dobré držet si správný odstup od vozidla před vámi, což se hodí zejména v případě, že se mu nedaří výjezd do kopce a potřebuje manévr opakovat. Rozhodně netvrdím, že to byl nějaký extra terén - trochu do kopce, trochu s kopce, trochu závějí, trochu bláta a hlavně nikam nespěchat - spíš taková příjemná projížďka. S Tatrou si tohle dáváme na akcích jako rozcvičku :) , jenže zapadlou Tatru snadno vyprostím dvěma prsty ;).
Prvním cílem byla zřícenina hradu Zubštejna. Zde se Tatra 130 poprvé předvedla na veřejnosti se zvukovým modulem. Zaslechl jsem i posměšnou poznámku, že "to je jediná Tatra, která to zvládla nahoru" - paradoxně zrovna ve chvíli, kdy na plácek pod hradem přiletěla hasičská T805. Nadšené reakce přihlížejících účastníků mi udělaly velkou radost. Velmi se líbily efekty řazení, zejména meziplyny při podřazování. Znalci Tater 128 mě dokonce upozorňovali, abych řadil nahoru dříve a motor zbytečně nepřetáčel ;) . Jsem zvědav, co na to řeknou kolegové modeláři, až to uvidí na živo.
Druhá zastávka byla u rozhledny Karasín. Všichni účastníci zde zaparkovali své ocelové oře před rozhlednou a živě diskutovali o průjezdu lesem, řekou i závějemi. Na fotkách už je vidět postupující oblačnost, která se naplno projevila druhý den. Většina účastníků odtud už směřovala domů, zpět do Bystřice pokračovalo jen pár vozů.
Na Nový rok naše lyžařské plány zhatilo husté mrholení. Další den jsme se s Františkem přeci jen rozhodli, že si půjdeme zajezdit aspoň na zbytcích sněhu. Naše společná projížďka se uskutečnila za husté mlhy, která dodává fotkám takový zvláštní chladný až tajemný nádech (a zakrývá rušivé pozadí).
T128 na letních gumách zvládala kluzký terén až překvapivě dobře. Hlavně proto, že František je zkušený řidič. Jako rozhodující se ukázala druhá část pravidla o rychlosti v terénu - držet rychlost ve vyjeté stopě, případně auto rozhoupat (dopředu-dozadu). Mimochodem - koupel v rozbředlém sněhu a ledové vodě měla zásadně očistný účinek - T128 se po půl roce zbavila zbytků stříbřitého bláta, které měla ještě ze srpnového memoriálu.
T130 s terénními řetězy si ve sněhu dělala, co chtěla (jeden řetěz opět roztrhla, když už jsem to fakt přeháněl a vyjížděl na malou jedničku do prudkého kopce). Prověřoval jsem chování zvukového modulu a zejména nové funkce - start a vypnutí motoru na povel. Ukázalo se, že bude potřeba lépe vyřešit nízké rychlosti jízdy. Zmrzlé převody mají tendenci se občas zakusovat a je potřeba "více plynu", než obvykle. Zřejmě to bez snímání otáček nepůjde...
Závěrem bych chtěl poděkovat organizátorům vyjížďky za zcela pohodovou atmosféru setkání, perfektní organizaci a zprostředkování nevšedního zážitku.
Tak vše nejlepší do nového roku přejí David & Adélka!

Silvestrovské ráno nás přivítalo nádhernou modrou oblohou a ostrým sluncem. K ránu navíc napadlo pár centimetrů čerstvého sněhu. Podmínky prostě ideální, přímo stvořené pro ukořistění aspoň jedné sněhové fotky pro PF2012.
Sraz (víceméně) historických vozidel byl určen okolo 10. hodiny. Na parkovišti se postupně sjely čistokrevné teréňáky UAZ, GAZ, Avia (Holba), Suzuki, dokonce přijela i hasičská Tatra 805 a Praga V3S (což bylo pro organizátory asi největší překvapení). Dorazilo i několik nadšenců na motocyklech. Můj LandRover sice úplně nesplňoval doporučené stáří 25 let (v březnu mu bude teprve 22), ale byly zde i novější vozy.
Největším zážitkem pro nás byla vlastní jízda terénem. Po zasněžených polních a lesních cestách jsem jel s LR vůbec poprvé. Upřímně jsem byl překvapen, co LR na de-facto silničních gumách všechno zvládne. Základem byla samozřejmě správná volba stopy a rychlosti jízdy. Jak se praví v jednom z historických instruktážních videí LR - "jeďte, co možná nejpomaleji, ale zároveň tak rychle, jak je potřeba". Pak je také dobré držet si správný odstup od vozidla před vámi, což se hodí zejména v případě, že se mu nedaří výjezd do kopce a potřebuje manévr opakovat. Rozhodně netvrdím, že to byl nějaký extra terén - trochu do kopce, trochu s kopce, trochu závějí, trochu bláta a hlavně nikam nespěchat - spíš taková příjemná projížďka. S Tatrou si tohle dáváme na akcích jako rozcvičku :) , jenže zapadlou Tatru snadno vyprostím dvěma prsty ;).
Prvním cílem byla zřícenina hradu Zubštejna. Zde se Tatra 130 poprvé předvedla na veřejnosti se zvukovým modulem. Zaslechl jsem i posměšnou poznámku, že "to je jediná Tatra, která to zvládla nahoru" - paradoxně zrovna ve chvíli, kdy na plácek pod hradem přiletěla hasičská T805. Nadšené reakce přihlížejících účastníků mi udělaly velkou radost. Velmi se líbily efekty řazení, zejména meziplyny při podřazování. Znalci Tater 128 mě dokonce upozorňovali, abych řadil nahoru dříve a motor zbytečně nepřetáčel ;) . Jsem zvědav, co na to řeknou kolegové modeláři, až to uvidí na živo.
Druhá zastávka byla u rozhledny Karasín. Všichni účastníci zde zaparkovali své ocelové oře před rozhlednou a živě diskutovali o průjezdu lesem, řekou i závějemi. Na fotkách už je vidět postupující oblačnost, která se naplno projevila druhý den. Většina účastníků odtud už směřovala domů, zpět do Bystřice pokračovalo jen pár vozů.
Na Nový rok naše lyžařské plány zhatilo husté mrholení. Další den jsme se s Františkem přeci jen rozhodli, že si půjdeme zajezdit aspoň na zbytcích sněhu. Naše společná projížďka se uskutečnila za husté mlhy, která dodává fotkám takový zvláštní chladný až tajemný nádech (a zakrývá rušivé pozadí).
T128 na letních gumách zvládala kluzký terén až překvapivě dobře. Hlavně proto, že František je zkušený řidič. Jako rozhodující se ukázala druhá část pravidla o rychlosti v terénu - držet rychlost ve vyjeté stopě, případně auto rozhoupat (dopředu-dozadu). Mimochodem - koupel v rozbředlém sněhu a ledové vodě měla zásadně očistný účinek - T128 se po půl roce zbavila zbytků stříbřitého bláta, které měla ještě ze srpnového memoriálu.
T130 s terénními řetězy si ve sněhu dělala, co chtěla (jeden řetěz opět roztrhla, když už jsem to fakt přeháněl a vyjížděl na malou jedničku do prudkého kopce). Prověřoval jsem chování zvukového modulu a zejména nové funkce - start a vypnutí motoru na povel. Ukázalo se, že bude potřeba lépe vyřešit nízké rychlosti jízdy. Zmrzlé převody mají tendenci se občas zakusovat a je potřeba "více plynu", než obvykle. Zřejmě to bez snímání otáček nepůjde...
Závěrem bych chtěl poděkovat organizátorům vyjížďky za zcela pohodovou atmosféru setkání, perfektní organizaci a zprostředkování nevšedního zážitku.
Tak vše nejlepší do nového roku přejí David & Adélka!

Naposledy upravil(a) DRracer dne 23 led 2014 21:19, celkem upraveno 1 x.
-
Střelec
Reportáž to je velice pěkná a dobře doplněná fotkami.Pěkné.
Ja se v Tatrách moc nevyznám,ale jak koukám tak jedna je i 6x6.
Jaké to mají zobrazené modely tovární označení??
Už je mi to jasné - Jedná se o Tatru 130. Je to delší verze Tatry 128
Ja se v Tatrách moc nevyznám,ale jak koukám tak jedna je i 6x6.
Jaké to mají zobrazené modely tovární označení??
Už je mi to jasné - Jedná se o Tatru 130. Je to delší verze Tatry 128