RC soupravy
-
Martin Františák
- Nováček na fóru
Nemá. Řešil jsem teď přesně tento problém, spínač by měl existovat, ale nemohl jsem ho sehnat. Nakonec jsem řazení vyřešil přes proporcionální třetí kanál, holt si člověk jedničku nebo trojku přidrží, než bude spínač.Adam6600 píše:Zdravim
Já o MX-12 taky uvažuju, ale chci se zeptat jestli má v základu aspoň jeden třípolohový přepínač???
Dík Adam
Jak už jsem psal v jiném tématu též začínám. Včera jsem si domů dotáhl svoji první RC soupravu. No je to paráda a vy všichni jistě víte jak mi je, ale jsem z ní nějak mimo. Původně jsem chtěl GRAUPNER MX-12, bohužel ho prý v dohledné době mít nebudou, tak jsem nakonec koupil HITECH Optic 6. Původně jsem čekal, že to bude mít dva křížové ovladače (4 kanály) a pak nějaké dva přepínače či vypínače pro pátý a šestý kanál. Jenže po prvním pohledu krom těch dvou křížových ovladačů na ní těch hejblátek vidím daleko víc 
Chci se tedy zeptat, zda-li někde na netu, nebo u Vás by se nenašel nějaký popis co s tím vším?
Chci se tedy zeptat, zda-li někde na netu, nebo u Vás by se nenašel nějaký popis co s tím vším?
Chápu že jsi začátečník a ze své první RC soupravy jsi trochu mimo, ale jako první co bys měl udělat je, sednout si a v klidu si přečíst celý návod a to třeba několikrát, a potom uvidíš že to není nic složitého pochopit. Je fakt že některé soupravy ve skutečnosti dokáží někdy ještě víc než je napsáno v návodu, ale to je o něčem trochu jiném. Kupuju modelářské časopisy a čtu je od první do poslední stránky, a to včetně testů různých výrobků, i když je to někdy dost únavné. Doporučuju jak už to zde bylo mockrát napsáno, číst na fóru, uvidíš že najdeš moc odpovědí na svoje otázky. Ale asi nejdůležitější je, nepouštět se do něčeho na co nestačí zkušenosti a také strojní vybavení.
Strojní vybavení mám myslím dost špičkové, zkušenosti už taky snad nějaké, ale ještě jsou věci do kterých se zatím nepouštím.
Držím palce všem začínajícím, ale rozvažte svoje schopnosti a možnosti.
j.p.m
Strojní vybavení mám myslím dost špičkové, zkušenosti už taky snad nějaké, ale ještě jsou věci do kterých se zatím nepouštím.
Držím palce všem začínajícím, ale rozvažte svoje schopnosti a možnosti.
j.p.m
j.p.m
Tu sú návody vysielačov
http://users.belgacom.net/TX2TX/manuals.html
Tu je forum http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... ovych=2060
Pred položením dotazu doporučujem najprv použiť funkciu hladania a čítať, čítať,... Zaručene sa totiž to budeš pýtať na veci ktoré tam boli už minimálne 100x preberané.
http://users.belgacom.net/TX2TX/manuals.html
Tu je forum http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom1. ... ovych=2060
Pred položením dotazu doporučujem najprv použiť funkciu hladania a čítať, čítať,... Zaručene sa totiž to budeš pýtať na veci ktoré tam boli už minimálne 100x preberané.
Igor
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Mini-T, M18, FG Marder 1:6,
Myslím si že když máš možnost přístupu na internet, tak by bylo vhodné si sednout a projít si nabídku prodejců. Nejen že získáš přehled o cenách souprav, ale ještě navíc si můžeš porovnat jejich možnosti a také vybavení a potom se určitě dokážeš rozhodnout jakou soupravu si pořídit. Pokud ti můžu poradit, chceš-li se modelařině trochu víc věnovat, určitě si pořiď soupravu vícekanálovou, kanály navíc využiješ.
j.p.m
j.p.m
j.p.m
-
Robert Seltz
- Senior člen fóra
Vícekanálová pistolová RC souprava
Ahoj,
chci se zeptat jestli jste se někdo nesetkal s vícekanálovou (3 a více) soupravou pistolového typu? Kdesi jsem četl, a docela bych tomu i věřil, že je vhodnější pro rychlou jízdu. Naposledy jsem hledal před cca 1/2 rokem a moc úspěšný jsem nebyl. Nevíte o něčem? Vyrábí se to vůbec? Jaké jsou ceny atd? Je mi jasné, že kdybych hledal tak něco možná najdu, ale radši se zeptám, třeba už někdo hledal a mě to ušetří spoustu námahy :) Předem dík za odpověd.
chci se zeptat jestli jste se někdo nesetkal s vícekanálovou (3 a více) soupravou pistolového typu? Kdesi jsem četl, a docela bych tomu i věřil, že je vhodnější pro rychlou jízdu. Naposledy jsem hledal před cca 1/2 rokem a moc úspěšný jsem nebyl. Nevíte o něčem? Vyrábí se to vůbec? Jaké jsou ceny atd? Je mi jasné, že kdybych hledal tak něco možná najdu, ale radši se zeptám, třeba už někdo hledal a mě to ušetří spoustu námahy :) Předem dík za odpověd.
když se tu bavíte o vysílaškách , taky se zeptám: stavím tatru, měla by jet dopředu a dozadu , doleva a doprava :D chci aby svítila(případně abych se světly mohl zablikat) a aby fungovaly blinkry a tak možnost ovládáni převodovky. následně otázka musím mít na každou funkci jeden kanál nebo to jde jinak?
Jirka
Jirka
-
Robert Seltz
- Senior člen fóra