Tatra X Daf

Do tohoto fóra prosím pište příspěvky a dotazy na témata, která nejdou zařadit nikam jinam :-)
Odpovědět
Tomáš
Junior člen fóra

Tatra X Daf

Příspěvek od Tomáš »

Pánové, to je hrozný, ONI z TATRy udělaly DAF... :head :doh (v Kopřivnici...)
Tatradaf.jpg
Tatradaf.jpg (38.38 KiB) Zobrazeno 8550 x
Rozestavěno: TATRA 813 8x8 KOLOS 1:14 => viewtopic.php?f=9&t=1200
V plánu: Transporta P50 1:14
V plánu: Stavostroj KNB 250 1:14
http://www.modelklubrk.cz
Hepcziiik
Expert fóra

Re: Tatra X Daf

Příspěvek od Hepcziiik »

Na to si přišel brzo... :-D Pro Tvou informaci, jmenuje se Tatra Phoenix a už se tu o ni psalo v sekci o nákladních vozidlech... Osobně si myslím, že by to pro Tatru mohl být (a snad i bude) přínos. Kabinu z Dafu vem čert, T810 je taky přeznačený Renault, především ale nezanikne jedinečný tatrovácký podvozek. A možnost využívat celosvětovou obchodní síť Dafu jistě není k zahození. Jen by mě zajímalo, jestli tím končí klasická řada T815, nebo bude vyráběná současně, to jsem se nikde nedočetl...
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
Zdenda
Junior člen fóra

Příspěvek od Zdenda »

O Phoenixu už bylo napsáno hodně, já myslím že je to určitě lepší, než kdyby se Tatra vydala cestou LIAZu. Začali s novým autem (Xena) a jak to skončilo? Pokud bude mít auto rouru a výkyvné polonápravy, bude to Tatra. Faktem ovšem je, že zpovzdálí to bude každý považovat za Dafa.
Tomáš
Junior člen fóra

Příspěvek od Tomáš »

To je určitě pravda, že budou moci vyožít servis. síť DAFu a že se jim rozšíří možnosti, ale až do nedávna tu byly České kořeny a teď... . Já jsem se o ní dočetl dnes u kolegy v práci ve světě motorů. LIAZ zvolil nešťastné řešení, že začal stavět dálková vozidla, na která jsou kladeny největží požadavky a přitom neměl čas na jejich testování. Začátky s FOXem by byly určitě snazší.
(O názvu Phoenix vim :mrk ) A je tu další zmršenila, kde máme číselnou řadu? Terex nám s tím pěkně mixuje... :S
DRracer
Expert fóra

Příspěvek od DRracer »

Tomáš píše:A je tu další zmršenila, kde máme číselnou řadu?
Phoenix = T158 (pokud jsem správně informován), jako např. Jamal = T163. Možná si někdo z osazenstva fóra vzpomene na prototypy z konce 70. let, které přímo předcházely T815 - to byly T157. No a třeba T163 předcházely T162, jedna je třeba v tatramuzeu ;) . Myslím, že číselná řada nemizí, jen číslo je pro některé zákazníky málo "úderný" název, tak se auto prezentuje jménem Phoenix.
Mnohem méně mi do číselné řady sedí T810. Kryje se to s T810, alias OT810. No a T700 je kapitola sama pro sebe ;)
Lukas M
Junior člen fóra

Příspěvek od Lukas M »

Někde na truck foru se myslím psalo že T815 v evropě skončí kvůly normě euro a nahradí je tatradafy, ale na trzích jako rusko a blízký východ pojedou dál.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Je fakt,že ty nové normy pro ekologii jsou dost přísné.Limit pro emise pevných částic (PM) v rámci Euro 5 zůstane na 0,02 g/kWh.
Odkaz:
http://kamionaci.cz/legislativa-v-dopra ... rma-euro-5
V textu mají uvedeno - ...Na Euro5 museli přejít i domácí výrobci Tatra a Avia – Avia homologaci na Euro 5...
talaš.m
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od talaš.m »

Tak vám nevim....
Poprvé když jsem to viděl nebyl jsem úplně nadšený ale pak..... jsem se svezl a změnil názor o 1000%
Je fakt že ty svazky elektriky a vzduchařiny co u tohoto auta jsou je šílené ale kde u moderních aut není že?
Já jsem pouze zvyklý na 148, 815 apod. tak je to jen můj názor na věc.
Nicméně pro šoféra tohle auto bude opravdu lahůdka a co mi o tomhle typu povídal člověk který ho v podstatě vytvořil, bude konkurence v terénu pěkně pokulhávat.
Seděl jsem v té vínové 8x8 i na dnech NATO a moc se mi ven nechtělo....
To že to má kabinu z dafu, motor a převodovku cizí výroby a další nové věci na které budou zarytí tatrováci nadávat neznamená podle mě že je to krok někam jinam. Jo taky mám rád "klasické" tatry a nikdy na ně nedám dopustit ale čas vše ukáže. Taky se objevily názory že to nic nevydrží, že tomu praskají rámy a nic to zatím nevozilo apod. ale je to nové auto a každý porod bolí. Dyť u náběhu 815 se taky hromadu věcí zkoušelo a předělávalo k lepšímu až z toho někdy v 90letech vzešly terrna.
Otázkou zůstává ona několikrát propíraná situace ve fabrice.....
Já sám za sebe tomu fandím a jsem zvědavý jak se tomuto autu bude dařit
Kúpíš cedník-teče, zanýtuješ ho a necedí...
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

S tím souhlasím, rovněž jsem se bavil s několika lidma do toho zasvěcených!! :yes
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
talaš.m
Občasný přispěvatel fóra

Příspěvek od talaš.m »

Akorát pro mě pomalu ztrácí na ceně z pohledu toho že to vidím jezdit po Kopřivnici skoro každý den :rofl
Kúpíš cedník-teče, zanýtuješ ho a necedí...
Střelec

Příspěvek od Střelec »

A jak to vypadá v hlavním závodu Tatra.V minulosti byl v mediích humbuk,že se to jako fabrika zavře a nedávno,že se spojily s automobilkou Daf.To je sice pěkné ,ale jak to je se zaměstnanci,výrobním programem??atd.??
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

V současné době , no něco psali v kopřivnických novinách.
http://www.koprivnice.cz/index.php?tema ... anek=12881

Nadále tedy alespoň podle toho co jsem zaslech by se měly vyrábět v závislosti na objednávky T 815 - 7, Jamaly i Terna a snad i T 810. Fenix je sice krásny, ale pro hasiče asi není nejvhodnější, třeba Terno kabina , nebo ita 815-7 je lepší.
Jedno ale Tatra strácí je to maličkost, ale..... Do terna jsem vlezl na jeden dotek stupačky a když jdete do Fenixu tak jako po žebříku, ale to ostatně i u konkurence. No i sedadla mohla možná více držet, neže by nebyla pohodlná, ale v terénu a při náklonech by asi neškodilo aby více vedla - na druhou stranu jsou tam pásy aty by měly přidržet.
MŮJ NÁZOR !
Přílohy
IMG_0066.JPG
IMG_0064.JPG
IMG_0057.JPG
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

Další foto
Přílohy
IMG_0056.JPG
IMG_0055.JPG
IMG_0054.JPG
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

A ještě
Přílohy
IMG_0061.JPG
IMG_0060.JPG
IMG_0059.JPG
jirka
Expert fóra

Příspěvek od jirka »

AAAAAAAAA kolečko na závěr
Přílohy
IMG_0067.JPG
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Mě se ten vůz líbí.Je moderní a účelný.Jen ta sedačka řidiče je hrozná,to bych tam radši vrazil sedačku od fa.Sparca http://www.sportovniautodoplnky.cz/obra ... efault.jpg a pak jak bude odolný plást na palubní desce.
Tomáš
Junior člen fóra

Příspěvek od Tomáš »

Určitě to znamená krok vpřed, jsou tady hezký obrázky. Ale furt ve mě hlodá to slovíčko "ALE".
Ještě jsem v tom nejel, budu to muset někdy napravit. :)
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Teda Romane,to video je luxusně a špičkově do detailu zhotovené.Smekám klobouk.
Odpovědět