Praga V3S - valník 1:10

Představení vašich modelů, fotografie ze stavby a ježdění.
Odpovědět
Roman
Expert fóra

Re: Praga V3S - valník 1:10

Příspěvek od Roman »

Hepcziiik píše:Jenže ten nápis je v místech nad otvory v masce. .......Tak budu muset oželet nápis, on mi ten můj výtvor stejně nikdo z deseti centimetrů okukovat nebude :-) Každopádně díky za tip a nápad
Nahraď ho znakem , první Vejdy měly tuším obojí - jak štítek , tak i nápis .

Obrázek
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

Asi by bylo rychlejší, udělat ten nápis než znak :-) a samolepku tam rozhodně lepit nebudu, protože znak je ve skutečnosti plastický. Nápis na masce by tam stejně chyběl. Navíc nemám žádnou fotografii, kde by tento znak byl na V3S, pouze u S5T. Snad na nějakých prvních vozech to bylo, ale to by mi zas neseděli např. zrcátka, která plánuji osadit
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
Střelec

Příspěvek od Střelec »

/ K fotce zámku / Pěkný,chtělo by to na té levé straně malinko ohnout nahoru.Přeci jen na modelu nebude tolik místa nato doladění při otevírání zámku.
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

I čumáček už má švy. ted už jen dodělat panty, zámky, dole to trochu zbrousit a můžem to stříknout, aby vylezly chyby :-)
Přílohy
DSC_0012.JPG
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
j.p.m
Klub RC Truck Trial Praha

Příspěvek od j.p.m »

Různé dost malé zámečky se dávají na památníčky a bývají funkční. Proběhni papírnictví.

j.p.m
j.p.m
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

Abych si odpočinul od dodělávek na kabině, přesunul jsem na chvíli pozornost k tvorbě rámu.
Přílohy
v3s31100cj8.jpg
v3s31100cj8.jpg (35.55 KiB) Zobrazeno 5753 x
příprava na nýtování příčníků
příprava na nýtování příčníků
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Pěkný nástřel rámu,nenašla by se ještě fotka rámu pod kabinou na skutečném voze??
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

Přímo pod kabinou někde mám, ale teď nevím kde to je uložené, takže prozatím poskytuju jen tu mezi zadními nápravami a kabinou. pod Kabinou toho moc není, jen profily na uchycení kabiny a motoru. Krom fotek mám nákresy rámu z dílenské příručky
Přílohy
Rám za kabinou
Rám za kabinou
SP_A0143.jpg (59.92 KiB) Zobrazeno 5743 x
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

Prosím o radu zkušenější, jak se dívají na možnost snýtovat rám hliníkovými nýtky? To co mám rozpracováno bude jen imitace, kdy budou přiletovány mosazné hřebíčky na mosazný nebo měděný příčník (vyzkoušeno na vzorku, vypadá to celkem pevně), ale je možnost i doopravdy rám snýtovat jako ve skutečnosti Al nýty pr.1,4mm. Jak velké je riziko, že se hliníkové nýtky vymačkají i když jich je na příčníku hodně?

Doplním, že bohužel nejmenší hlavičník který jsem objevil je na 2mm nýtky, což už by asi působilo dost humpolácky, takže bych ho musel nechat někde vyrobit
Naposledy upravil(a) Hepcziiik dne 26 srp 2011 12:20, celkem upraveno 1 x.
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Pokud mohu hovořit za sebe,tak bych do toho šel.U skutečných vozu se také vyskytuji takto zkompletované rámy.A jezdí dodnes.Nýtovaný rám je lepší do terénu než svařovaný,který jak zda na foru již bylo řečeno od kolegu.Pokud bude nýt upevněn řádně,tak nehrozí uvolnění v místě spoje.
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

to je jasný, vejda má rám nýtovaný a díky tomu má obrovskou pevnost i v krutu. jenže ty nýty nejsou hliníkové...
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

další věcí je, že hlavičku budu muset kvůli vzhledu nechat nahoře na viditelné straně a rozklepat ho uvnitř rámu, což bude o dost pracnější. Zase tam ale nejde o to, aby byla krásná kulatá hlavička, bude ho stačit pevně rozklepat...
Střelec

Příspěvek od Střelec »

To ,že na použiješ hliníkový nýt na modelu než jaký je použit na skutečném voze je lepší z hlediska zpracování nýtu.

Mrkni na toto a třeba se to bude také hodit.
http://www.boellhoff.com/cs/cz/spojovac ... rivkle.php
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

U Snailera mám přinýtovanou k rámu desku cca 3x3 cm s dvěma vypínači trhacíma nejtama. Po dvou letech se tam plandala jak ve větru. Ale hliníkový nýt není problém odvrtat nebo useknout. Na druhou stranu trhací nýt asi nebude nic moc materiál, na letadla ho nepoužívají. Na zmenšeném rámu budou také zmenšené možnosti kroucení a možná také žádné a nýty budou jen pro efekt. Každopádně kdysy jsem točil dvojku nýty na soustruhu a je to pěkná pakárna. Přeju pevné nervy a dobrý výsledný efekt.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

mel jsem na mysli klasicke hlinikove nytt. daji se koupit. o trhacich jsem ani nepremyslel, protoze jsem spojit vzhled a efekt s funkcnosti, coz by s trhacim neslo.
JirkaW
Expert fóra

Příspěvek od JirkaW »

To mě bylo jasný. Ale chtěl jsem ti napsat, že se mi vyvyklal hliníkový nýt na něčom, co v podstatě nic neváží. Taky jsem psal, že pravé nýty jsem si točil na soustruhu, bylo to totiž v době kdy se normálně koupit nedaly. Taky mám za sebou ruční nýtování obytného přívěsu, takže dokážu posoudit co to je za práci. Teda pěkná pakárna. Bohužel výbušný nýty jsme nesehnali.
Ale zpět k V3S-ce. Při dané velikosti, nebo lépe řečeno malosti věřím tomu, že to prostě pružit nebude. Každopádně efekt nýtů bude dokonalý. A to tím spíš, jestli ti je někdo zpočítá a prorovná s originálem.
JW
S2 MARO59-LOOPS Model - Kraz
P MARO59 - Unimog
S3 MARO59-LOOPS Model - ZIL 157
S4 MARO59-LOOPS Model - Fiat 690
S2 MARO59 - Bremach -
Střelec

Příspěvek od Střelec »

Osobně bych radši volil trhací nýt pokud trváš na nýtech.Jde to rychle a to,že ti pak zůstane v otvoru hřebíček po střižení a zanýtování by tolik nevadilo.Jen by jsi ten konec hřebíku trochu opravil a máš nýt O.K.Pokud by se nýt neosvědčil tak ho odvrtáš a dáš šroub.
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

Střelec: Netrvám na nýtech a už vůbec ne, pokud to bude vypadat hnusně, což by s trhacími nýty vypadalo a to z minimálně jednoho důvodu - nýt by se vzhledem k rozměrům profilu rámu muset trhat z vnějčku, takže na viditelné straně by zůstalo kolečko s dirkou...
To už raději zvolím přiletování čalounického hřebíčku, nevypadá to nejhůř a je to funkční (i když bez praktických zkoušek nevým jak dlouho :-) ), jak jsem plánoval původně
Hepcziiik
Expert fóra

Příspěvek od Hepcziiik »

Tak nakonec jsem zvolil variantu nýtků měděných 1,4mm, hliníkové jsou při velikosti 1,4mm až moc měkké. Na rámu nýtky vypadají docela věrně, řekl bych. už jen dodělat forichtung na pohodlné rozklepávání nýtků uvnitř profilu. to ale už není takový problém, z vnitřní strany nepotřebuju, aby to byla hlavička perfektní
Přílohy
DSC_0069.JPG
Střelec

Příspěvek od Střelec »

-surprised -wink To není proto abych tě odradil,ale pro motivaci že model dokáže projet skoro vše.
Snad se nebudeš zlobit.

[youtube]s3XzgcaRERw&feature=related[/youtube]
Odpovědět