Praga V3S S1 1:14
Re: Praga V3S S1 1:14
Hmm, nějak mi nesedí proporcionalita kabiny vůči autu, nebo se mi to jen zdá ... zejména její výška ...
Celkově je auto hezký, ale rozměry jsou ok?
Celkově je auto hezký, ale rozměry jsou ok?
/Flare
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Klub RC Truck Trial Praha (http://www.rctrucktrial.cz)
Taky mi ta kabina a kola nějak moc nesedí no.. 
pokud si dobře pamatuji tak kola se tu řeší již od začátku , někde na 5. straně je fotka kola se šípem který je o 10mm menší než nasazená kola který sem použil jen proto že zrovna byly šířkou skoro stejné a průměrově větší protože disk jde zmenčit ale větší už nebude když ho udělám malej
Tatra 813 8x8 1:18
Tatra 805 1:14
Tatra 813 8x8 1:14
Tatra 816 8x8 tahač 1:14
MAN TGX 26,540 6x4 1:14
Rozestavěno: Praga V3S S1
kola se ztratěj, až budou zamazaný od hlíny :-)
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
"Jedete-li s větrem v zádech, naučte se využívat jeho sílu" (příručka k obsluze Trabant 601)
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Každý z nás je na něco, někdo umí líp udělat kabinu a doplňky, někdo je zase spíš na konstrukci a stavbu podvozku, tady jen trochu líp poladit kabinu a pneu a mám o tomhle autě jen to nejlepší mínění. Především zde musím vyzvednout to, že jsi jako jeden z mála dotáhl svůj projekt až do konce a osobně to považuji za velmi precizní a čistou práci. Že nesedla úplně dokonale kabina žere pes. Podívejte se na ostatní, kolik lidí tady začalo s velkou chutí stavět své modely a někteří to maximálně dotáhli jen k výkresové části :think o těch co tady umí jen žvanit ani nemluvím. Já se skláním, před tím, jak je to pěkně a profesně udělané a za jak krátkou dobu. :clap Já sám mám některé projekty rozdělané už několik let a nejsem štonc je dodělat :head Prosím, nenech se odradit od dalších staveb, byla by tě škoda :nod
TXT Tarantule, CB-MB Actros, T813 6x6TP, T816Tomeček Dakar, CC-01, AP-50, AP-32
nemyslim si, ze by tady nekomu chtel nekdo znechucovat snazeni. je zde forum a to myslim bylo odjakziva urcene misto k diskuzim. Me treba prispevky obrovsky motivuji k dalsi praci nebo alespon k premysleni, jak neco udelat jinak, zajimaveji, lepe. ja sam jsem tady toho moc nepredvedl a taky tedy vicemene jen pindam, ale kritiku jsem si neodpustil. Neznamena to ale preci, ze chci nekomu znechutit jeho jinak skvelou praci. nebo snad je toto forum urceno jen k roztejkani se blahem nad kazdym predstavenym vytvorem nebo rozmazane fotografii?
me se ten model libi, jen je skoda,ze kabina nepokracovala ve zpracovani jako podvozek a je jakoby strelena od oka, tak jsem napsal nazor... ale mas pravdu v tom, kazdemu jde lip neco jineho (jen Pepa Dojčar je nedostiznej
)
me se ten model libi, jen je skoda,ze kabina nepokracovala ve zpracovani jako podvozek a je jakoby strelena od oka, tak jsem napsal nazor... ale mas pravdu v tom, kazdemu jde lip neco jineho (jen Pepa Dojčar je nedostiznej
"Výkonnost vozidla není závislá jen na počtu koní, nýbrž na stupni porozumění mezi člověkem a vozidlem" (dílenská příručka Praga V3S)
Já též chválím zpracování podvozku "nemá chybu" :) a to že se kabina, možná, na poprvé nepovedla bych neřešil. Podle mého je to ve všech směrech pěkný model.
Zeptám se, jak je řešeno vyklápění korby? Všiml jsem si správně na jedné fotografii, že se jedná o závitovou tyč v rámu?
Pokud bys chtěl to auto vylepšit, tady jsou nějaká data a třípohledový výkres:
http://www.mirjam.cz/praga_v3s_schema.htm Je to jen valník, ale kabina by se podle toho udělat dala.
http://www.mirjam.cz/praga_v3s_schema.htm Je to jen valník, ale kabina by se podle toho udělat dala.
Hmmm poté co tu Slik7 napsal, jsem hodně váhal, zda zasáhnu do rozhovoru. nakonec jsem se rozhodl, že jo. Celokvě mám velice pozitivní dojem z mopdelu. Co se týče kol chytře vyrobené pneu a krásné disky, to že se poměrově možná k danému vozidlu nehodí je jiná věc. Připomíná mi to americký tuning Drsný Hamr a naněm 20-ti palcová kola i nizký profil . kabina je docela hezká. zvolený postup laminace na kopyto je prostě dost náročný na detaily, je fakt že se mi zdá že byto chtělo doladit sklon předního skla a napojení kapoty, možná šiři kabiny. Ale podívatelise na pohled ze zadu tak nemá chybu. Hodně skreslily i fotky nenalakované kabiny, která byla dle mého jen křivě nasasena ato hodně pokazilo dojem. v laku už zase až tak blbě nevypadá. Uvise až na vlastní oči !!!
Otáka na majitele: jak dlouho trvala stavba modelu bez přípravy dokumentace a čím jsou pojované ty hliníkové blatníky (lepené - čím, šroubované,...)
Otáka na majitele: jak dlouho trvala stavba modelu bez přípravy dokumentace a čím jsou pojované ty hliníkové blatníky (lepené - čím, šroubované,...)
TATRA 816 LIWA 8X8 VALNÍK - 1:10 - rozpracováno
Nápodobně , taky jsem dlouho dlouho čekal , ale ve finále není co komentovat.
Jak už je uvedeno v úvodu , jedná se o model P-V3S a ne o maketu
a vzhledem k tomu , jak bylo už mockrát řečeno , že se s modelem - hlavně koly
bude dál pracovat tak musím říct , že kluci opět nezklamali :clap
Fotky po laku s bižuterkou jsou doooost pěkný - je to Vejtřaska jak řemen.
Myslím , že případně vyrobit novu kabinu (trošku nafouklou) nebude při zručnosti Harbísků až takový problém . No a kola - možná by stačilo okraj - lem ráfku z vnější strany obtáhnout černou barvou , nebo po nasazení novejch šípáků přetáhnout černým silikonem a opticky to prokoukne.
Jak už je uvedeno v úvodu , jedná se o model P-V3S a ne o maketu
a vzhledem k tomu , jak bylo už mockrát řečeno , že se s modelem - hlavně koly
bude dál pracovat tak musím říct , že kluci opět nezklamali :clap
Fotky po laku s bižuterkou jsou doooost pěkný - je to Vejtřaska jak řemen.
Myslím , že případně vyrobit novu kabinu (trošku nafouklou) nebude při zručnosti Harbísků až takový problém . No a kola - možná by stačilo okraj - lem ráfku z vnější strany obtáhnout černou barvou , nebo po nasazení novejch šípáků přetáhnout černým silikonem a opticky to prokoukne.
Mě se líbí hlavně zpracování podvozku, v tom ta moje vejda bude asi kulhat, protože s tím nemám sebemenší zkušenosti. K nástavbě jsem se vyjádřil a snad se autor neurazil, že kriticky. Nicméně vzhledem k počtu V3Sek na různých předváděčkách, bude rozhodně budit velkou pozornost (pokud bude prezentována i veřejně), to je bez debat.
A teď jdu makat na své, abych zase mohl brzo ukázat něco navíc a jen nepindal
A teď jdu makat na své, abych zase mohl brzo ukázat něco navíc a jen nepindal
-
Střelec
Nemáš kolego nějaké video z provozu modelu??Byla by škoda nechat model zahálet.
-
Jozef Dojčar
- Expert fóra
Tohle ti nějak ulítlo ne? :chuckle :chuckleHepcziiik píše: (jen Pepa Dojčar je nedostiznej)
-
Střelec
Ale je to pravda Josko.Stavíš modely jako na běžícím pasu. :) :yes :yes
Tak tu je poslední foto z letište Vysokova .
- Přílohy
-
- 47_4_o.jpg (277.81 KiB) Zobrazeno 6331 x
Tatra 813 8x8 1:18
-
Střelec
No super kolego.Ja měl za to,že jsi na nás tu zanevřel.Hlavní je ,že model stále funguje. :clap